Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 12:03

Tiež som vo viacerých FB skupinách. Poväčšinou o záhrade, jazierkach. Ale už tam nechodím, kedykoľvek sa niekto chcel poradiť, položil otázku, nedajbože dal fotku, zlietlo sa tam kopa premudrelych chytramo , ktorí nedali radu, ale rovno kritiku, zosmiešnili, tak som to ukončila. A nie je to o veku, ide to celým spektrom.

Som tam ,kde mi je dobre, nepotrebujem mať ba všetko názor, ani riešiť blbiny.

Takže Dadoo , dobre si urobila

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 12:22

Dadoo nenič si nervy, to jsou lidi přesvědčení o tom, že oni mají pravdu a nic jiného pravda není. Jen nechápu potřebu těch urážek, asi si tím spraví náladu a mají hezčí den, když to někomu natřou. Bylo by mi jich i líto, kdyby to nebyl jed pod kůží. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 12:27

Já jsem v několika fb  skupinách a nenávist až tak nepozoruju, ale závist a stěžování si, to je hrozný, toho je strašně moc, zahrádkáři, chovatelé pudlů, akorát swapy vzácných rostlin, tam je to ještě normální, nikdo tam netahá rodinný témata, max. že kočka něco sežrala, shodila a plynule se přejde k rašeliníkové tyči. :D Ale jako sranda, tak ta není už nikde na internetu. :D

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 13:11

Já jsem na fb ve skupinách kde je to v pohodě, bud v nějakejch bydlenkách, tam je to hlavně o fotkách a kde co koupit, spíš se tam hodně chválí, a pak v nějakých rodičovských skupinách, kde jsou striktní pravidla na zákaz hrubosti, odsuzování, nepřiměřené kritiky a docela se to tam moderuje. Občas, ale velmi zřídka, tam někdo napíše něco fakt na facku, a ted je někdy vtipné pozorovat, jak se ty komentáře ti uživatelé opravdu snaží zaobalit do toho aby neporušila ta pravidla a někdo je v tom fakt dobrej:-D

Offline Blanka
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 13:24

Dadoo - gratulujem k rozhodnutiu ! Ale nestrácajte  nádej v ľudí, ono to ostatne nie je tak, že všetci starí sú zapšklí, nenávistní, negativistickí . 

Offline Vosina
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 14:01

Ono to tak s těmi skupinami podle mého pozorování bohužel je. Založí je pár nadšenců a postupem času se nabalí ohromná spousta lidí a mezi nimi statisticky i mimoňové, zoufalci a psychopati, kteří postupně přeřvou ostatní, načež se ta parta nadšenců sbalí a založí si jinou skupinu. Kdysi jsem upadla na nabídku moderování koutku o historických mostech, ze začátku inspirativní a bezva, později už z kategorie nikdy víc. Když se mi v roce 2020 narodilo starší dítko, hodila jsem ručník do ringu, vystoupila a zabanovala. A souhlasím s tím, že facebook zdegeneroval. Kromě jednoho mýho známýho, profi tesaře přes památky, už tam lidi z přátel inspirativní věci dávají jen zřídka. Já už teda taky ne. Lepší je to v přísně organizovaných projektantských a krovařských skupinách, ale tam většinu tvoří prostě jiný druh lidí.

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 14:16

Na FB mám příjemný feed, ale když nad tím přemýšlím, většinou sleduju mezinárodní stránky a skupiny. Hodně o umění, taky ruční práce, restaurování plyšových medvídků, chlapíka, který vybízí kolemjdoucí, aby ho naučili nějaký tanec.. Miluju Dull Men Club, kde si vypěstovali specifický smysl pro humor a sdílejí příspěvky typu "Konečně! Po deseti letech skladování a třech stěhováních jsem použil jeden kabel z kufru plného kabelů, co by se ještě někdy mohly hodit." To je tak typ obsahu, který od sociální sítě čekám a který mě baví.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 14:22

Vosina Tak inspirativní fotky už vůbec. To už jsem tu psala, jak se všechno vobšlehává. Max. fotka z procesu přípravy, svatební místo a kytky samy o sobě a budeme na adventních trzích, stavte se.

Offline žluťásek
8814 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 15:16

Já sleduju na FB hlavně deskoherní skupiny, tam je to bezva. Hádka se strhne maximálně o skladování her na ležato nebo na stojáka

Kamínkovou skupinu jsem chvíli pomáhala moderovat, ale spolyká to strašnýho času, který jsem tomu nebyla ochotna dát. 

Obecně nechci na těch sociálních sítích zabíjet moc času, tak tam kouknu jen když mám nějaké prostoje. Instagram žere strašně mobilní data, nemám neomezené, tak tam skoro nechodím. Vždycky mi kamarádky pošlou odkaz na nějaký storýčko a než se tam podívám, už je smazaný

A to se chci zeptat už dlouho, v těch ikonkách nahoře když jsou nějaké nové stories, tak většinou jsou duhové růžové, ale někdy jsou zelené - to má nějaký význam?

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 15:27

žluťásek Zelená jsou pro blízké přátele.

Offline žluťásek
8814 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 16:19

Aranel aha! Dík. Ehm, to by mě zajímalo, co mám blízkého s waldorfskou matkou z Kanady

Offline Vosina
příspěvků moje polička 21. ledna 2025 16:24

Kan Jasně, z facebooku se stalo rejdiště markeťáků a profi/"profi" tvůrců obsahu, až na výjimky. Připomíná mi to scénu z Život Briana, kde na narvaném náměstí postávají a posedávají na pilířích různí jakože proroci a snaží se zaujmout.
Osobně už ani nemám čas tam něco vkládat (natož to předtím připravit, aby to mělo nějakou věcnou a vizuální úroveň). Asi se to přesunulo do messengeru/WA, kde to lípání odkazů a různě nedokonalých autentických fotek jede v malým rovnou do proudu povídání.

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 16:58

Já sledují několik skupin FB skupin o knihách a naštěstí tam žádné boje a vulgarismy nejedou. Ale raději mám svoji bookstagramovou bublinu na instagramu. Jen kdybych nemusela neustále blokovat reklamy na různé nesmysly.

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 17:39

Na FB mam jen odborné diskuze a jsem marná v jeho nastavení. Zobrazuji se mi tam kdejaké reklamy a kraviny, ale příspěvky v těch sledovaných diskuzích ne všechny :-(

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 18:09

Dadoo rozhodně pryč odtamtud .

Edit: jo, už jsi :-)

Offline dorota
1223 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 19:07

Na FB som v odborných skupinách a v čitateľskej skupine, v tých je to zväčša OK, aj keď aj tam sa občas objavia hejteri. Ale diskusie k spravodajstvu, ktoré tiež sledujem, sú plné nenávistných komentárov, útočenia, negativizmu.

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 19:39

Dadoo Já takto "šířím osvětu" na FB Retro vzpomínky. Nejvíc mě baví vzpomínky typu" Pamatujete, jak bylo líp?" A pak fotka vyjedeného krámu potravin.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 22. ledna 2025 02:43
Reakce na Janulik03:

Tiež som vo viacerých FB skupinách. Poväčšinou o záhrade, jazierkach. Ale už tam nechodím, kedykoľvek sa niekto chcel poradiť, položil otázku, nedajbože dal fotku, zlietlo sa tam kopa premudrelych chytramo , ktorí nedali radu, ale rovno kritiku, zosmiešnili, tak som to ukončila.

​Presne kvuli tomuto jsem skoncila ve skupine o chovu krabu poustevniku

Offline Sweet Potato
39951 příspěvků moje polička 22. ledna 2025 09:11

MP Marge Jak to s nimi vlastně dopadlo?

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 22. ledna 2025 09:33

Dadoo tyhle (nejen)fcb skupiny jsou monitorovaný trollama, když je tam dostatek sledujících a diskutujících, proniknou a začnou dezinfo válku. Z těch současných přispěvatelů bude tak polovina falešných účtů a popravdě - skupina jmenující se "lidi nad 60" si o něco takového vysloveně říká, tam je takových možností jak rozdmýchat nespokojenost...