Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. července 2025 08:14

jitřenka zrovna včera o tom Mucha mluvil. Prý dostávají z veřejných zdrojů 20% nebo 30%. U zahraničních festivalů je údajně opačný poměr, 20% od sponzorů a 80% z veřejných zdrojů 

Offline brrr
12370 příspěvků moje polička 07. července 2025 09:22

jitřenka pokud se nepletu, celkový rozpočet je 180 milionů.

Jsou to velké peníze, ale prostě to beru tak, že jdou na propagaci a reprezentaci státu/kraje/města. Jiné jdou na Coloursy, nebo brněnskou Velkou cenu, Smetanovu Litomyšl,...  Prostě na kdeco. Ale chápu, že Vary jsou nejviditelnější, takže diskutéři valí bomby. I když mám pocit, že ten narativ "chlastají za naše peníze" se v diskuzích objevuje poslední dva, tři roky. Zajímalo by mě, jestli za tím stojí nějaké trollí farmy, takové to rozdmýchávání blbé nálady ve společnosti.

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 07. července 2025 09:35

Já teda vždy myslela, že to chlastání jde na účet sponzorů.

Vždyť přece ty velké večírky jsou vždy pod patronátem nějakých firem, zkusím se na to příležitostně zeptat švagra, leta do Varů jezdil právě jako zástupce velkého sponzora. 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 07. července 2025 10:12

Garfie Samozřejmě, že chlastání je z peněz sponzorů:-).

Offline jitřenka
717 příspěvků moje polička 07. července 2025 10:14

brrr - no já bych v tom ani neviděla trollí farmy, jako fakt, že bulvár vytáhne fotky z těch večírků, co se tam popilo, kdo měl jaké šaty, co tam bylo dobrého k jídlu a jak do bujarého rána křepčí na kolonádě a pak se koupají v řece. Já tohle neřeším, ale některé lidi to může zvedat ze židle. Je to hodně vidět, ten večírek není jeden a je to pro ně provokace . 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 07. července 2025 10:15

Garfie a kde vezmou prachy ty sponzoři?

Já třeba nenesu úplně libě příjmy kopálistů a sumy, co se točí za jejich přestupy, protože na ně taky nechtíc přispívám, neb nežiju asketicky.

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 07. července 2025 10:37

Makara Jo, chápu. Ale to je asi jiný problém, k Varům bych to úplně nevztahovala. Vím co myslíš a vždycky, když se to téma někde otevře, je z toho zajímavá debata!

jitřenka Já myslím že ono je to taky v takové té disproporci toho, že "chudý herec" si stěžuje jak se musí ohánět, aby se uživil a přitom se v drahých krásných šatech koupe v šampaňském....něco jako učitelé a jejích ubohé příjmy vs. dva měsíce prázdnin. Jsou to takové vcelku očekávatelné zkratky. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 07. července 2025 10:48
Reakce na jitřenka:

brrr - no já bych v tom ani neviděla trollí farmy, jako fakt, že bulvár vytáhne fotky z těch večírků, co se tam popilo, kdo měl jaké šaty, co tam bylo dobrého k jídlu a jak do bujarého rána křepčí na kolonádě a pak se koupají v řece. Já tohle neřeším, ale některé lidi to může zvedat ze židle. Je to hodně vidět, ten večírek není jeden a je to pro ně provokace . 

​Za mě úplně v pořádku. Místo co by byli rádi že máme světovej festival... tak záviděj nos mezi vočima Provokace? Co teda těm dobrým lidem brání, aby se stali hvězdou, kterou každej rád na ten drink pozve? Sami se můžou přerazit, aby se s nějakou, jakoukoliv VIP vyfotili... 

brrr 

Stopro jsou to trollí farmy, tady je ta závist podporovaná a pěstovaná, anžto se to některejm skupinám hodí do krámu. Ať jsou to Ukrajinci nebo umělci... jen tomu Babišovi jeho nakradený melouny všichni přejou, zajímavý to úkaz!

Makara 

Sponzoři ty peníze stejně mají, tak je jejich věc na jakou - bohulibou - činnost je utratěj. S těma sportovcema mám teda stejnej problém, fotbal nesnáším a nedala bych jim ani korunu ale rozhodně bych neřekla že si užívaj za moje peníze, zas tolik ze mě ty všelijaký firmy nemaj

Offline jitřenka
717 příspěvků moje polička 07. července 2025 11:38

barbucha - Klid, já do podobných diskuzí nepíšu a s VIP se nefotím, jen si myslím, že je to takhle. Garfie ta napsala úplně přesně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. července 2025 11:38

brrr on taky včera říkal, že drží ceny lístků nízko, prý 120 korun za film, tak se to dá brát i tak, že jim to vlastně předpláxcí kraj Mně na tom nepřijde nic divného, že kraje nebo města přispívají na kulturní akce. Přitáhne to návštěvníky, kteří tam zase spoustu peněz utratí.

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 07. července 2025 12:50
Reakce na Garfie:

Makara Jo, chápu. Ale to je asi jiný problém, k Varům bych to úplně nevztahovala. Vím co myslíš a vždycky, když se to téma někde otevře, je z toho zajímavá debata

jj, to by bylo na hodně stran a nespíš bychom se tu trochu rozhádaly - jaký je adekvátní příjem herců, jestli se sportovec má zabezpečit do 35 na celý zbytek života, nebo počítat s druhou kariérou, fakt má Brno platit, aby se pořádala Velká cena (nesnáším motosporty )....

barbucha no, sponzoři ty prachy mají, neb si je zakalkulovali do prodejní ceny. Je fakt, že moje dva Heinekeny za rok k nákupu ostrova nepomůžou, ale tak někde se to nasbírat musí.

A všechny ty podpory z veřejných zdrojů jsou o tom, kolik se vytáhne jednomu z kapsy, aby druhý měl levnější vstupenku na film, do divadla, na motorky.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 07. července 2025 14:28

Jestli se mi z něčeho obrátil žaludek, tak z tohohle vola. Tohle prosím měl na instagramu ve stories. Přijde vám to normální? Fakt nechutný člověk. 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 07. července 2025 14:46

Torrah debil

Offline Tak Betty
6154 příspěvků moje polička 07. července 2025 14:47

Kretén !!

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 07. července 2025 14:53

Torrah motůrek musí být totál vypatlaný, to jinak není možný. Tak nějak věřím, že fakt zvládne akorát točit volantem... a mlátit ženský (protože ctím presumpci neviny, dodám pravděpodobně), každopádně je na zelenýho smajlíka. 

Offline brrr
12370 příspěvků moje polička 07. července 2025 15:14

Torrah To je hrozný tvor (a ani gramaticky správně to nemá, debil).

Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 07. července 2025 16:14

brrr Já to čtu jako "mám vás na háku, vy nuly"

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 07. července 2025 16:31

brrr v Bruseli to píšou schválně, podle vzoru v Prde... To je takový odboj, právě. Velmi dospělé chování, to se musí nechat. On je totiž povznesený jak nad ženy, tak i nad ten nenáviděný Brusel. Jen ty prachy mu nesmrdí.

Offline stes
9296 příspěvků moje polička 07. července 2025 16:32

Torrah je to REBEL

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 07. července 2025 17:24

Torrah psychopat.