Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 16. června 2025 06:18

3 rokynatvrdo

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 16. června 2025 06:27

MP Marge Moje kamarádka Japonka má sestru v Americe, přednáší na univerzitě. Letos měla přiletět do Japonska, měly naplánované velké rodinné setkání, ale nakonec se rozhodla nepřiletět, protože se bojí, že ji nepustí zpátky...strašný. 

viktorka_od splavu No to teda! Zvlášť ve srovnání s jinými tresty je to dost hustý....

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 16. června 2025 06:43

viktorka_od splavu Zákon v tomto ohledu ale hovoří jasně, s majetkem se po smrti nakládat nesmí, tečka. Spíš vidím problém ve stejné sazbě za sexuální trestný čin, to je obecně u nás strašně podhodnocený.

49376 příspěvků moje polička 16. června 2025 07:30

andulka01 no nesmi, ale trest by myslim mohl spocivat tak maximalne v nejake pokute, vezeni je naprosto neadekvatni tomu provineni

Offline stes
9296 příspěvků moje polička 16. června 2025 07:48

viktorka_od splavu vlastne za 150....strašný. Za znásilnění miň, o obtěžování nemluvě. Soudy jsou u nás k pláči. 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 16. června 2025 08:23

viktorka_od splavu a jeste kdyz clovek porovna spolecenskou nebezpecnost otce znasilnovace a chlapa, co zproneveri 150k z vlastniho dedictvity tresty za sexualni delikty, to je tady porad dokola. 

Offline brrr
12370 příspěvků moje polička 16. června 2025 09:23

Garfie Četla jsem teď rozhovor s jednou naší atletkou studující v US. Teď je doma, ale návrat prý velmi z ažovala a je připravená okamžitě skočit do letatdla a letět zpátky, kdyby něco. Prý tam na prázdniny fakt lidi zůstávají, protože se bojí, že je nepustí zpátky.

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 16. června 2025 09:25

brrr No vždyť, ona už měla letenky, všechno připravené...strašný je to. Člověk, který je tam naprosto legálně má tak šílený strach. :-(

Offline mazanajana
příspěvků moje polička 16. června 2025 10:27

3 rokynatvrdo

Tyjo, nemám ráda, když novináři vydávají takovéhle výkřiky, kterými haní soudní rozhodnutí. Ten článek je naprosto zkratkovitý a neobsahuje žádné informace, ze kterých by bylo možné uložený trest jakkoli posuzovat. Ani po přečtení toho rozhodnutí ÚS, ze kterého vychází (které jsem si sama našla, jeho spisovka ani není v článku uvedena, ani tam na něj není odkaz) bych si netroufla ten trest nijak hodnotit. Tak jsem si dala práci a mrkla se i do rozhodnutí NS, a podle toho už si člověk aspoň nějaký obrázek udělat může: Pán byl už krátce před spácháním tohoto odsouzen na několik let nepodmíněně za jinačí rozsáhlou majetkovou trestnou činnost, je dost zadlužený a po smrti ženy se přihlásil na několik jejích účtů a převedl všechny prostředky, které tam byly (celkově přes půl milionu), na svou společnost. To je to, co se píše v rozhodnutí NS. Já z toho vyvozuju, že kromě toho, že chtěl o veškeré peníze po zesnulé paní připravit její rodiče, tak že chtěl tyto peníze schovat před svými exekucemi. Trest za to dostal na spodní hranici trestní sazby a nepodmíněně nejspíš v návaznosti na ten předchozí trest - pře dávat podmínku někomu, kdo má v brzké době nastoupit do vězení, nedává úplně smysl...

V kontextu toho všeho mi to už nepřijde tak pobuřující, abychom museli plakat nad našimi soudy.

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 16. června 2025 10:32

mazanajana Dík za osvětlení situace. 

Offline stes
9296 příspěvků moje polička 16. června 2025 10:47

mazanajana díky...ano podléháme na první dobrou, resp.špatnou. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. června 2025 10:52

mazanajana rodice prece v prvni linii ale nededi. Vysvetleni s predchozi trestnou cinnosti uz samozrejme dava jiny obrazek. Ale umim si predstavit situaci, kdy lidi prostredky prevedou rychle ze strachu, ze nebudou mit k uctu pristup. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 16. června 2025 11:12

Jos Vždyť paní mohla mít sepsanou závěť.

mazanajana Díky za rozšíření informací.

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 16. června 2025 11:13

Jos To může někdy trvat nepříjemně dlouho. V rodině přátel patolog nemohl určit, zda zesnulý skonal před nebo po půlnoci. A není datum, není úmrtní list. Táhlo se to celkem dlouho. Jím tehdy šlo jen o zastavení už zbytečných plateb.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. června 2025 11:15

Josrodiče dědí automaticky, pokud manželé neměli děti. 

Offline mazanajana
příspěvků moje polička 16. června 2025 11:16
Reakce na Jos:

mazanajana rodice prece v prvni linii ale nededi. Vysvetleni s predchozi trestnou cinnosti uz samozrejme dava jiny obrazek. Ale umim si predstavit situaci, kdy lidi prostredky prevedou rychle ze strachu, ze nebudou mit k uctu pristup. 

Takovou situaci si taky úplně umím představit, ale jsem přesvědčená, že trestněprávní postih by v ní nehrozil - zjednodušeně chyběl by tam úmysl uškodit ostatním dědicům, který by bylo potřeba pro případné potrestání dokázat. Dokázat takový úmysl často není vůbec snadné, proto si myslím, že důkazy proti pachateli v článku musely být dost silné.

​K tomu, kdo dědí: ano, je pravda, že v první třídě rodiče nedědí, ale jakmile zesnulý nenechal závěť ani neměl děti, automaticky se postupuje do druhé třídy, kde dědí rodiče a manžel zesnulého, což byl podle všeho tento případ.

Offline mazanajana
příspěvků moje polička 16. června 2025 11:25
Reakce na notna:

Jos Vždyť paní mohla mít sepsanou závěť.

Přesně tak, takže by mohlo nastat i to, že kdyby paní dala do závěti jen své rodiče, manželovi by z toho dědictví pak nenáleželo vůbec nic. (Ale myslím, že v případě ze článku závěť nebyla, takže se mělo dědit dle druhé dědické třidy jak uvádím výše.)

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. června 2025 11:32

Sweet Potato Prave. A i kdyz je vse jasne, umrtni list par tydnu trva. U nas zase nastala kuriozni situace, ze nam v nemocnici nevydali dokumenty co co mel tata z nepochopitelneho duvodu s sebou. Jako technicaky a klice od aut nebo dokonce manzeluv tablet, ktery jsme mu pujcili. A ani mobil, kde mel vsechny kontakty na kolegy a zname. Vse jde do dedickeho rizeni....kde jsem ja a mama. 
mazanajana dekuji za upresneni. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 16. června 2025 11:39

Takže je to ve finále mizerná práce novináře a ne soudu.

49376 příspěvků moje polička 16. června 2025 11:41

mazanajana ze uz mel podminku je dulezita informace. diky.