3 rokynatvrdo![]()
Omfg
MP Marge Moje kamarádka Japonka má sestru v Americe, přednáší na univerzitě. Letos měla přiletět do Japonska, měly naplánované velké rodinné setkání, ale nakonec se rozhodla nepřiletět, protože se bojí, že ji nepustí zpátky...strašný.
viktorka_od splavu No to teda! Zvlášť ve srovnání s jinými tresty je to dost hustý....
viktorka_od splavu Zákon v tomto ohledu ale hovoří jasně, s majetkem se po smrti nakládat nesmí, tečka. Spíš vidím problém ve stejné sazbě za sexuální trestný čin, to je obecně u nás strašně podhodnocený.
andulka01 no nesmi, ale trest by myslim mohl spocivat tak maximalne v nejake pokute, vezeni je naprosto neadekvatni tomu provineni
viktorka_od splavu vlastne za 150....strašný. Za znásilnění miň, o obtěžování nemluvě. Soudy jsou u nás k pláči.
viktorka_od splavu a jeste kdyz clovek porovna spolecenskou nebezpecnost otce znasilnovace a chlapa, co zproneveri 150k z vlastniho dedictvi
ty tresty za sexualni delikty, to je tady porad dokola.
Garfie Četla jsem teď rozhovor s jednou naší atletkou studující v US. Teď je doma, ale návrat prý velmi z ažovala a je připravená okamžitě skočit do letatdla a letět zpátky, kdyby něco. Prý tam na prázdniny fakt lidi zůstávají, protože se bojí, že je nepustí zpátky.
brrr No vždyť, ona už měla letenky, všechno připravené...strašný je to. Člověk, který je tam naprosto legálně má tak šílený strach. :-(
3 rokynatvrdo
Tyjo, nemám ráda, když novináři vydávají takovéhle výkřiky, kterými haní soudní rozhodnutí. Ten článek je naprosto zkratkovitý a neobsahuje žádné informace, ze kterých by bylo možné uložený trest jakkoli posuzovat. Ani po přečtení toho rozhodnutí ÚS, ze kterého vychází (které jsem si sama našla, jeho spisovka ani není v článku uvedena, ani tam na něj není odkaz) bych si netroufla ten trest nijak hodnotit. Tak jsem si dala práci a mrkla se i do rozhodnutí NS, a podle toho už si člověk aspoň nějaký obrázek udělat může: Pán byl už krátce před spácháním tohoto odsouzen na několik let nepodmíněně za jinačí rozsáhlou majetkovou trestnou činnost, je dost zadlužený a po smrti ženy se přihlásil na několik jejích účtů a převedl všechny prostředky, které tam byly (celkově přes půl milionu), na svou společnost. To je to, co se píše v rozhodnutí NS. Já z toho vyvozuju, že kromě toho, že chtěl o veškeré peníze po zesnulé paní připravit její rodiče, tak že chtěl tyto peníze schovat před svými exekucemi. Trest za to dostal na spodní hranici trestní sazby a nepodmíněně nejspíš v návaznosti na ten předchozí trest - pře dávat podmínku někomu, kdo má v brzké době nastoupit do vězení, nedává úplně smysl...
V kontextu toho všeho mi to už nepřijde tak pobuřující, abychom museli plakat nad našimi soudy.
mazanajana Dík za osvětlení situace.
mazanajana díky...ano podléháme na první dobrou, resp.špatnou.
mazanajana rodice prece v prvni linii ale nededi. Vysvetleni s predchozi trestnou cinnosti uz samozrejme dava jiny obrazek. Ale umim si predstavit situaci, kdy lidi prostredky prevedou rychle ze strachu, ze nebudou mit k uctu pristup.
Jos Vždyť paní mohla mít sepsanou závěť.
mazanajana Díky za rozšíření informací.
Jos To může někdy trvat nepříjemně dlouho. V rodině přátel patolog nemohl určit, zda zesnulý skonal před nebo po půlnoci. A není datum, není úmrtní list. Táhlo se to celkem dlouho. Jím tehdy šlo jen o zastavení už zbytečných plateb.
Josrodiče dědí automaticky, pokud manželé neměli děti.
mazanajana rodice prece v prvni linii ale nededi. Vysvetleni s predchozi trestnou cinnosti uz samozrejme dava jiny obrazek. Ale umim si predstavit situaci, kdy lidi prostredky prevedou rychle ze strachu, ze nebudou mit k uctu pristup.
Takovou situaci si taky úplně umím představit, ale jsem přesvědčená, že trestněprávní postih by v ní nehrozil - zjednodušeně chyběl by tam úmysl uškodit ostatním dědicům, který by bylo potřeba pro případné potrestání dokázat. Dokázat takový úmysl často není vůbec snadné, proto si myslím, že důkazy proti pachateli v článku musely být dost silné.
K tomu, kdo dědí: ano, je pravda, že v první třídě rodiče nedědí, ale jakmile zesnulý nenechal závěť ani neměl děti, automaticky se postupuje do druhé třídy, kde dědí rodiče a manžel zesnulého, což byl podle všeho tento případ.
Jos Vždyť paní mohla mít sepsanou závěť.
Přesně tak, takže by mohlo nastat i to, že kdyby paní dala do závěti jen své rodiče, manželovi by z toho dědictví pak nenáleželo vůbec nic. (Ale myslím, že v případě ze článku závěť nebyla, takže se mělo dědit dle druhé dědické třidy jak uvádím výše.)
Sweet Potato Prave. A i kdyz je vse jasne, umrtni list par tydnu trva. U nas zase nastala kuriozni situace, ze nam v nemocnici nevydali dokumenty co co mel tata z nepochopitelneho duvodu s sebou. Jako technicaky a klice od aut nebo dokonce manzeluv tablet, ktery jsme mu pujcili. A ani mobil, kde mel vsechny kontakty na kolegy a zname. Vse jde do dedickeho rizeni....kde jsem ja a mama.
mazanajana dekuji za upresneni.
Takže je to ve finále mizerná práce novináře a ne soudu.
mazanajana ze uz mel podminku je dulezita informace. diky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí