Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. července 2025 14:37

Janulik03 však já nic neříkám 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 10. července 2025 14:42
Reakce na Evaeva:

Pinot Noir mně na tom pořadu vadí, že na to jdou špatně. Začínají tím, že obéznímu člověku dají zátěžovou vestu, hlavně mluví o cvičení, což ale není gró hubnutí... Ale jinak souhlasím s tebou, jsou to dospělí lidé, navíc to nebývají žádné sociální případy jako v té výměně, musí jim být jasné, že jde hlavně o show.

​Neviděla jsem ani jeden díl, ale na IG na mě vyskočila nějaká videa, kde se k tomu vyjadřuji výživoví poradci a doktoři a vesměs tam proběhlo zděšení, jak morbidně obézním dělají naprosto nevhodný trénink, který pro ně může být zdraví a život ohrožující. Jak píšeš ty.

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 10. července 2025 15:04

notna Jo, viděla jsem někde rozhovor s Havlíčkem, kde vzpomínal na Jste to co jíte a říkal, že dostal nabídku na tenhle typ pořadu a odmítl ji, právě kvůli způsobu jakým je to dělané. A mimochodem, říkal taky, že když běželo Jste to co jíte, že jsme byli v té licenci jediní, kde účinkovali doktoři a výživoví profíci. :-) Jinak že to má být primárně opravdu hlavně šou. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 10. července 2025 16:40

Garfie Jo v jednom rozhovoru říkal že i to kde účinkoval nebylo nic moc a že už by do toho znovu nešel ani tak jak to bylo udělané, že většina těch lidí to přibrala všechno zpátky a že vlastně ani nemohli jinak, Že se jim skutečné pomoci vlastně nedostalo ani tehdy

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. července 2025 16:49

Garfie viktorka_od splavu mne dost fascinuje, že si někdo dospělý může myslet,že podobná reality show vzniká kvůli nějaké reálné pomoci těm lidem. Jste to, co jíte alespoň trochu edukovalo tento národ, byli tam spíš lidé s nadváhou, teda ne úplně nemocni. To se ji dá připsat k dobru, že to nebylo tak prvoplánově zaměřené na ty nejnižší pudy.

Argument, že jsou dospělí, u mě absolutně neobstojí, vždyť drtivá většina morbidně obézních má nějaký psychicky problém ppp nebo depresi nebo ještě něco horšího. Kdyby udělali podobný pořad s anorektickami to by bylo tóčo. Zajímavý, že na obézních se národ bavit může.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 10. července 2025 19:28

Nikdo se nedívá, ale všichni mají názor. Některé díly se točily za covidu, od většiny uběhl nejmíň rok, ale spíš dva a víc. V diskuzích k jednotlivým dílům se aktéři většinou ozvou, někteří aktivně zvou na svůj IG. Ti, které jsem viděla, dál sportují, očividně žijí úplně jiný život, než dřív. Samozřejmě, že primární je show, nikoli altruismus, ale většina těch lidí za ten rok prošla velkou změnou přístupu k životu, ve vztazích, v psychice. Z většiny dílů jsem měla dobrý pocit a upřímou radost z úspěchu těch lidí. Snad jen u jedné jsem si řekla, že to pravděpodobně neudrží. 

Někdy se podívejte.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 10. července 2025 19:56

Pinot Noir presne tak, ja som videla zopár dielov , z toho jeden kde to dotyčný vzdal. Ale inak to bolo hodne motivujúce 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 10. července 2025 22:33
Reakce na Karja:

A většinou ty titulky ,,nevěrný manžel, nespí se mnou,,, ono je to tak vytržené z kontextu, někdo před 14 dny bylo ve smyslu, ,,jsem tak tlustá, manželovi jsem intimně dohodila nějakou jinou,,...no a paní se jen svěřila, že se nemá ráda a nemá tím pádem ani ráda náklonnost od manžela a že mu řekla, že by pochopila pokud by si našel nějakou jinou....Vždycky se to do těch titulků tak přežene. 

​No nevim, já viděla ukázku a tam ta bába vysloveně vzlykala a ronila krokodýlí slzy na kameru, že je starej nevěrník atd. To taky musí vědět celej národ, že jim to v posteli neklape?

Janulik03 

Co je na tom drahé? Bypass nebo bandáž žaludku se u nás dělá zadarmo (ne že bych to schvalovala). Pohyb je taky zadarmo (ne, nepotřebuješ ke všemu trenéra) a jídlo musíš kupovat tak jako tak

Já bych řekla že všichni účastníci téhle i všech podobnejch show jsou akorát ducha mdlého, kromě toho že to jsou líný vši (honorář za nebetyčnou trapnost je jim milejší než práce) a socky ještě k tomu omlouvám se všem útlocitnejm povahám...

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 11. července 2025 07:08

barbuchamusím oponovať. V určitom štádiu už nie je úplne možné začať cvičiť na vlastnú päsť, ani tu stravu . To sú ťažko vysvetliteľné veci, tí ľudia už rezignovali, maju choroby , zažívajú aj celkom dosť pohŕdania od okolia, čo teda nepomáha a pokiaľ im niekto nepomôže, zostanú v Tom sami. 

Netvrdím že zrovna reality show je cesta, len že chápem tu motiváciu. A ten progres môže motivovať aj iných . Zrovna ten slovenský tréner je úžasný človek, aj s manželkou sa venujú týmto ľuďom aj mimo kamier, sú to úžasní, pozitívni ľudia. 

Drahým som myslela zrovna tu operáciu odstránenia prečíslení kože, nie každý na to má.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 11. července 2025 09:05

Janulik03 s tým prvým odstavcom súhlasím a existuje na to dokonca špeciálny lekársky obor obezitologia. 

Keď niekto zvládne kasting do tv show, tak vyhľadať lekársku pomoc je rozhodne cesta. Chodila i sem Dadoo, ktorá to absolvovala. A s tými dnešnými modernými liekmi už nie je nutna ani operácia, ani plieskat nad nimi bičom. 

A môžeme se len dohadovat, nakoľko je chudnutie 60-70 kg za rokm zdrave. Väčšinou sú to mladí ľudia,je dost možné, že čast z nich by žiadnu operáciu nakoniec ani nepotrebovala, keby chudli rozumnejšie. 

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 11. července 2025 09:14

continuityvieš keď už niečo má byť v tej telke, tak stokrát radšej takéto niečo, verím že motivujúce, ako výmeny, ostrovy lásky a hľadanie nevesty.

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. července 2025 09:25

continuity moje kolegyne tak nekdy kolem 25.roku zhubla 50kg. Sama od sebe, hodne si nacetla a zmenila stravovani plus pridala pohyb. Ted dela hlavne silovy trening a i po skoro 10letech a dvou detech se udrzuje. Ja ji poznala uz jako takovou vysportovanou vzdy krasne nalicenou zenu. Kdyz mi ukazovala fotky, malem jsem padla. Ale sama rika, ze musis vedet co a jak delat a vubec to neni snadne. A to byla mlada. I tak resi abdominoplastiku, ta kuze se uz uplne nestahne, kor kdyz se pridaji tehotenstvi. Ale to uz je "detail". 

Co se tyka te bariatria, sama nevim. Hlavne ty bypassove operace (horni cast zaludku se napoji az za dvanactnik) jsou proste mutilacni. Musi se hlidat vstrebavani nekterych vitaminu a hlavne nemame dlouhodoba data, jak ti lide dopadaji po desitkach let. Ano, velka cast se zbavi i diabetu druheho typu. No a je to operace s riziky, to si tu rikat nemusime. 

Stran leku na hubnuti, tam je i siroka lekarska obec docela nadsena. Ale taky si pockam rok dva. Zatim to vypada, ze po vysazeni se velka cast vahy zase vrati. Nicmene u tech norbidne obeznich to je asi schudna cesta, aspon se muzou casem zacit hybat a lehce sportovat. Moc se mi to nelibi u lidi, co maji treba deset dvacet kilo navic. Ale rikam, uplne do toho nevidim. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 11. července 2025 09:33

Jos no já do toho taky nevidím, jen si myslím, že časť tech obézních se už klidně bez té operace obejde jen s léky. Že jsou ty léky doživotní o tom se už normálně mluví, ale to byla ta operace taky. 

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 11. července 2025 09:57

Janulik03 Souhlasim s tebou, ale priznavam, ze jsem zadnou tuhle show nikdy nevidela. 

continuityBohuzel se obavam, ze ty leky zacne vyuzivat mnohem vic lidi s 10-20 kily navic, kde ta prirozenejsi cesta existuje a jeste neni tak narocna. Podporuje to v lidech postoj, udelejte se mnou neco, hlavne at pro to nemusim skoro nic udelat ja. A vzdycky to je za nejakou cenu, u nekterych leku se az po letech prijde na nejake nezadouci ucinky, ktere na zacatku nikdo nepredpokladal. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. července 2025 09:58

continuity to urcite obejde. Ale uz jsem taky slysela (nepodlozeno), ze zhubnou treba dvacet kilo. Dostanou se na nejakou vahu rekneme v pasmu mirne az stredni obezity a dal uz to neklesa. A musi se snazit sami Ty leky jsou taky pomerne nakladne, a budou nez se spusti na trh generika. Ale revoluce to urcite je. Jinak na porad nazor nemam, nevidela jsem nic ani upoutavky. Jen jsem narazila na clanky a asi moc nevypovida. Znam US verzi a to je masakr. Tam se to jmenuje nejak jako "mych 600 liber". Ty lidi nejsou obezni, na tohle uz snad ani neni kategorie a nikdo podobny v CR asi ani neni. A tam je neskutecne zvlastni ten lekar, je mu asi 85 a vsem ten zaludek urizne nakonec. 

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 11. července 2025 10:01

A keď vám poviem, že mi lieky na chudnutie ponúkala jedna známa, že by som ich potrebovala, sama má cca 40 kg, tak sa potom nedivím tým veľa obeznym, že sú niekedy zúfalí. Tie reakcie

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 11. července 2025 10:29

Josnechala jsem perplexity vyhledat nějaké studie a ta píše, že za rok dva 15-20% váhy v závislosti na dávce a přípravku.

Jinak to, že se pak musí snažit sami, je fakt asi nepochopení jak to účinkuje. Oni se musí snažit, i s léky i s operací. Jenže s tím je to snažení alespoň reálné. Jeden človek to popisoval slovy: můžu koukat na tu svíčkovou a můžu ji sníst nebo ji nemusím sníst. Což předtím bylo nepředstavitelné. (Úplně stejnou zkušenost jsem udělala s tím topiramatem, takže mu fakt rozumím). 

On si fakt každý myslí, že je to jen pevná vůle, ale je neuvěřitelná mentální energie, kterou to člověku odčerpává, aby pořad nemyslel na toho růžového slona v místnosti, kterého mu ty splašené obezni hormony porad předhazují. A o tom to je. 

Ne že by chtěli ten problém hodit na někoho jiného. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 11. července 2025 11:20
Reakce na Pinot Noir:

Nikdo se nedívá, ale všichni mají názor. Některé díly se točily za covidu, od většiny uběhl nejmíň rok, ale spíš dva a víc. V diskuzích k jednotlivým dílům se aktéři většinou ozvou, někteří aktivně zvou na svůj IG. Ti, které jsem viděla, dál sportují, očividně žijí úplně jiný život, než dřív. Samozřejmě, že primární je show, nikoli altruismus, ale většina těch lidí za ten rok prošla velkou změnou přístupu k životu, ve vztazích, v psychice. Z většiny dílů jsem měla dobrý pocit a upřímou radost z úspěchu těch lidí. Snad jen u jedné jsem si řekla, že to pravděpodobně neudrží. 

Někdy se podívejte.

​Já se teda nedívám (málo času a radši koukám na hobby soutěže), ale všechny tyhle pořady chápu jako startovní pistoli pro účastníky.

Jo, jestli doběhnou a v jakém stavu, to ví málokdo, ale motivaci je prostě třeba vzít kdekoli. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 11. července 2025 11:46

Jos continuity 

Já jsem sama zažila, když můj předposlední boss schvaloval provedení těch bariatrických operací, že jak žadatelky (většinou ženy) musely už předem dodržovat dietu atd., že výrazně zhubly už před výkonem. Všechny, a fakt výrazně, a to k nám chodily dost děsivý případy. Tak jsme si vždycky říkali, proč v tom nepokračujou a na nějakou operaci se nevykašlou

Šly do toho i tři nejbližší kolegyně, vídala jsem je denně předtím i potom... no a vydržela jen jedna z nich, dvě to normálně "přežraly" - žaludek zas roztáhly (ačkoliv zkraje nemohly dojíst ani jeden knedlík) a už jsou zas jak bečky. Tak k čemu to pak je... každá operace má svoje rizika, navíc to pojišťovnu stojí strašný prachy (využitelný jinde). Kdoví jak dopadnou ty protagonisti z televize, co s takovou slávou ty špeky vystavujou...

Ty nový léky jsou jednodušší, ale i tak to chce nějakou sebekázeň - to je jak kdysi s těma "hubnoucíma" koktejlama: "a můžu si dát i jedno normální jídlo denně!" přičemž se tím ovšem nemyslí svíčková se šesti, že jo Navíc se mluví o tzv. ozempic face, to teda nevím co přesně tam viděj, ale už jsem to viděla zmínit mockrát... a další účinky taky ještě nejsou úplně jasný

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 16. července 2025 10:19

Nevím, kam s tím, asi sem, protože to je OMFG.

Mám kamarádku ještě z univerzitních studií. Inteligentní, hodná, tichá, slušná holka. Možná až moc... Nikdy jsme úplně neztratily kontakt, psaly jsme si, nikdy si na nic nestěžovala, celé ty dlouhé roky. Pak se něco stalo, něco moc nepěkného a ukázalo se, že po celé ty roky byla týraná a omezovaná na osobní svobodě, pomoci se nedovolala, přestože se snažila, ale v jednu chvíli už nebylo možné odejít. 

Ta věc je strašná a šílená sama o sobě. Že mnozí okolo věděli, ale nikdo nic neudělal. Teď pro ni jedno peklo skončilo, ale druhé začalo. Tyran ztratil svou moc /vážně onemocněl/, ale ona zůstala na všechno sama. Totálně. Bez rodiny, příbuzných, přátel, naprosto vykořeněná ve světě, který roky viděla jen z okna. Přežila to, nezhroutila se, nezbláznila se, funguje /i když, jak říká, na autopilota a občas s mozkovou mlhou/, musí se starat i i toho, kdo ji týral, protože se to očekává, ale jí nepomáhá nikdo. Potřebuje se vrátit mezi lidi, ale vlastně nemá kam jít, protože nikoho nezná a bydlí v relativně malém městě, hledá práci, aby přežila, ale po letech v izolaci to není snadné. Ráda bych jí nějak pomohla, ale jsem daleko a nejsem všemocná, ale Parfumanie někdy bývá... Nemáte radu? Potřebuje se dostat zpět mezi lidi a žít, potřebuje práci, zasloužila by si po té hrůze dělat něco, co ji baví, v čem je dobrá a na co má, ale ona počítá, že skončí v Kauflandu u kasy - a už jí to začíná být jedno. A tak by to nemělo být... Kdybyste někdo věděl o nějaké práci v oblasti Kutná Hora, Kolín, Praha, klidně práce v administrativě, kanceláři, jakékoli neziskovce, v jakémkoli médiu, nevím, její obor je divadelní věda, popř. vůbec nějakou možnost, jak ji vrátit mezi lidi a do života, prosím, napište mi. Místní soc. pracovnice popř. úřady obecně nijak nepomohly...