Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 21:41
Reakce na Samantha:

Počkejte, až budete mit staroušky v důchoďáku … ještě budete prstíčkem hrabat, aby mohli nějak utlouct tu nudu

​Přiznám se, že ruční práce v domovech důchodců a vůbec přístup k těm chovancům mě naprosto děsí. Jakou utloukat nudu?! To jako člověk, kterej je zvyklej si celej život číst, sledovat novinky... nebo chodit na výstavy/sledovat filmy/nebo jen na vycházky a sbírat tam šutry... cokoliv prostě - najednou sedí v tom domově a jediný rozptýlení co mu nabídnou že má jako začít na starý kolena štrikovat nikdy nekončící šálu nebo lepit přiblblý koláže?! A za odměnu mu přijde mateřská školka zazpívat lidovky nebo mu v rádiu pustěj dechovku To bych radši skočila z okna...

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 21:55

barbucha ja se bojím, že tu dechovou budou pouštět ještě i mně.

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 21:57
Reakce na RoSa:

Tabea a odkud si myslíš, že to ten Action bere? dobře, platí tady daně a zaměstnává lidi, ale v tom zboží resp. jeho původu rozdíl asi nebude...

​V původu zboží žádnej rozdíl nebude - jako v jinejch obchodech - ale můžeš si do toho Actionu zajít aspoň a fyzicky si vybrat, což považuju za drobnou výhodu (oproti Temu kde nevíš co ti přijde).

Teď tam mají i potraviny (teda "potraviny" jako sladkosti, brambůrky a tak), já nezkoumala odkud je dejme tomu jejich Milka nebo Pringles... to nevím ani kde se to vyrábí když to mají v "normálních" obchodech. Ale - jak to mám tady za rohem, párkrát jsem tam zašla pozevlovat a koupila jsem tam dřevěnej talíř pod svíčky. Na tom se nedá nic zkazit, dřevo to je... prostě to můžeš vzít do ruky a vidíš. To na internetu nepoznáš

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 22:05
Reakce na continuity:

barbucha ja se bojím, že tu dechovou budou pouštět ještě i mně.

No právě! Já jsem už ve věku, kdy bych klidně už mohla v nějakým tom ústavu bejt... ale Hanse Zimmera ani Stinga mi tam nepustěj! 

Jako vážně, já mám odjakživa pocit že tam choděj Alzheimerovi dost naproti

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 22:12

barbucha Víš co, mně je dost jedno, co ty si myslíš. Ale takovýdle proklamace jsou opravdu dost necitlivý vůči všem těm lidem, co tam musí být. Howgh

Offline Tak Betty
6156 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 22:35

barbucha Víš jak to je , odříkanyho chleba největší krajíc !

Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 22:39

Samantha S tím utloukáním nudy...Kdysi jsem byla pracovně v jednom DD, kde pro klienty pravidelně dělali aktivizační programy. Měli např. "kloboukový den". Ti lidé seděli v jídelně, na hlavách měli barevné klobouky a různé hučky vyrobené z krepáku. Většina se tvářila dost odevzdaně, občas někdo fouknul do frkačky, jakože sranda, k tomu zpívala Dáda a celé to působilo hodně smutně a bezútěšně. 

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 22:51
Reakce na Samantha:

barbucha Víš co, mně je dost jedno, co ty si myslíš. Ale takovýdle proklamace jsou opravdu dost necitlivý vůči všem těm lidem, co tam musí být. Howgh

​Úplně chápu že je ti to jedno. To právo nijak nerozporuju. Ale možná by ti nemuselo bejt jedno co si myslej ti "klienti" - co tam, jak sama říkáš, musí být (což zní skoro jako by tam byli za trest). Necitlivý proklamace? A co necitlivý zacházení: je ti 70+, tak budeš lepit koláže? 

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 22:58

Tak Betty 

Že bych se na starý kolena konečně intelektuálně obohatila vybarvováním omalovánek?

Řvousenka 

To by mě na místě zabilo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2026 23:03

Lepit koláže bych šla klidně zítra

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 23:09

Evaeva Já taky, snad se dožiju duchudu a budu mít na to čas a klid a nebudou mě vnoučata až je pro to pošlu do Actionu plácat přes ruku, a nosit mi na lepení papírový pytlíky, protože to je lepší a dřív se to dělalo, zatímco oni poletí už potřetí za rok na meditační týden do Indie....

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 23:28

Mě tohle zbytečné tvoření baví už teď, tak věřím, že mě to bude bavit i za 30 let. Bez dechovky teda. Ale cimbálovku klidně. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 06:20

barbucha To bych radši skočila z okna...

napodobne. ale jak vidis, jsou i lidi, ktery to bavi

Offline Samara
příspěvků moje polička 20. ledna 2026 06:30

Řvousenka me porad vrta hlavou, jestli by pro vsechny nebylo lepsi, kdyby duchodaky mely krom lidi i zvirata.. psy, kocky, kraliky..ze by to mozna bylo prirozenejsi.. je mi jasny te prace s tim navic, ale..

Offline Samara
příspěvků moje polička 20. ledna 2026 06:33

Samanthaduchodcum to tvorenicko preju. Fyzicky zdatni lidi by mohli najit i jine varianty si myslim. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 08:20

Já teda nevím dámy, ale vaše názory mi připadají jako názory některých z parlamentu. Aktivity v domově seniorů jsou různorodé, nepovinné, dechovky nehrajeme... 

A upřímě řečeno, na svých hodinách jsem nikdy nepotkala znuděnou a nešťastnou tvář.
Spíš je potkávám na chodbičkách, protože nejsou schopný a možná ani za předchozího života (kdy byli fyzicky zdatní)  najít si nějaké hobby 

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 08:29

Samantha no, když tak vzpomenu na moji babičku, která na sklonku života skončila v alzheimer centru, protože doma už to nešlo, tak nevím, jak by se v DD zabavila, dokud ji hlava fungovala. Byla zvyklá manuálně dřít od rána do večera, plést uz nemohla, protože měla od práce totálně zkřivený prsty, že je nemohla natáhnout. Na televizi a knížky a koncerty nikdy neměla čas. Asi by luštila křížovky a sudoku a byla v nějaký pečící/vařící skupině.

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 08:42

Samantha Souhlasím, máma je od podzima v DD a tolik aktivit co tam má, neměla za poslední roky co proseděla sama doma v obýváku (i když jsme jí to nebízeli - jen pro info...) a i za ty děti co přišly zpívat je fakt ráda + veškerý servis jako bonus. A nikdo tam nikoho do ničeho nenutí.

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 08:50

Samantha nenech se rozhodit, myslím, že nikoho nenutíte se účastnit a kdo se "výtvarky" účastní, toho to baví. 

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 08:53

Samantha Tim předchozím příspěvkem jsem nechtěla vyjádřit žádnou kritiku k nabídce zábavy v DD. Jsem za to moc ráda, když to někdo řeší a nějaká nabídka je. Díky všem, co to dělají!