Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 13:23

Kammila ale když o nákupech přemýšlím a záleží mi na nakládání s věcmi, nenakupuju v tom lindexu hromady a hromady. Koupím si jedno triko a nosím ho roky. 

Ty věci z Temu jsou v mnohém fakt balast. Plus tedy absolutní neúcta k autorským právům, licencím. Mraky laciných napodobenin deskových her, hraček z netestovaných materiálů.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 13:28

Tabea se snezitkem mám i já máslo na hlavě, koupila jsem na to takový jakože umělý sníh a on se rozpustil. Takže jsme tam z nouze nasypali třpytky a když jsem to pak doma likvidovala a cedila ty třpytky přes perlan, dost jsem se styděla, že jsme tohle způsobili. Už to nikdy nebudu opakovat, slibuju!

(Původně jsem chtěla velmi přírodní snezitko s borovou šiškou, ale ona se v té vodě zavřela a místo sněžení se z ní uvolnil všechen lesní bordel )

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 13:41

Samantha jsi mi připomněla, jak jsem v Paříži o dovolené sháněla něco, co bych mohla domů přivézt, aby to bylo echt francouzské a nic nemohla sehnat, vše made in China a kde co. Nakonec to vyřešil pastis pro mužskou část rodiny a objevila jsem krámek se zimníma šálama, kde bylo fakt made in France. Tak jsem koupila i pro sebe jednu. Ale sebralo mi to snad celý den :). Ale šálu mám dodnes (byli jsme tam asi před 15 lety), a je pořád pěkná.

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 13:45

prďola prosímtě, lojový koule v síťkách nikam nezavěšovat, ptákům se do nich může zamotat noha a pak si ji zloměj, vždycky ty síťky sundavat (často se už prodávaj koule bez sítěk)

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 13:50

Klara máme na to takový držák drátěný, do kterého ty koule přendáváme. Taky jsem právě četla o nebezpečí, že se můžou chytat nožkama do těch silonů. I když se nám to nestalo, začli jsme používat toto. 

Offline prďola
4466 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 13:56

Klara Nezavěšuju, protože mám na balkoně samostatné krmítko. Ale díky za koment, určitě to budu šířit mezi přikrmovače

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 14:13

žluťásek šiška ve sněžítku ..

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 14:25

Torrah mam neco podobneho a koule jsem koupila uz rovnou bez sitky, to odsitovavani mi slo desne na nervy.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 14:28

Tabea vypadalo to velmi eko recy udržitelně. Asi půl hodiny...  

(To byla inspirace, ne moje fotka)

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 15:06

žluťásek to je asi s prašanem, ne? (Bez vody)

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 15:48

Počkejte, až budete mit staroušky v důchoďáku … ještě budete prstíčkem hrabat, aby mohli nějak utlouct tu nudu

Online RoSa
10194 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 15:55

Samantha existujou přírodní materiály (kaštany, žaludy, šišky, listí, větvičky...), no a nebo zdobení perníčků je taky baví - a to se dá navíc i ekologicky zlikvidovat sežráním!

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 16:00

Tabeanene, v návodu byl normálně glycerin a voda. Nechala jsem se nachytat

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 16:11

brrr continuity Taky nechápu tu oblibu objednávání blbostí v Asii a putování milionu balíčků.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 16:19

Samantha moje babička vyšívala, pletla až do smrti a žádné Temu k tomu nepotřebovala. Druhá babička plete celé rodině ponožky, jo posílám ji vlnu. 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 16:38

Ona je teď taková nadprodukce všeho. Moje mladší dítě chodí do školky a tam je běžně, že děti slaví narozeniny a pozvou každého. Starší dítě před pěti lety ve školce dostávalo pozvánky jen od nejbližších kamarádů. Takhle to je cca 15 x za školní rok... ja už to normálně synovi odpírám, říkám, ze už něco máme, abychom tam nemuseliVe třídě je 20 dětí, ja bych asi ani nechtěla, abychom dostali 20 darku, být v roli oslavence. No a nakupuju jak blbá za draho v kamenných obchodech, naposledy jsem kupovala se sebezapřením diy výrobu princeznovskych korunek. A musim rict, ze chapu, ze to lidi radsi koupi na třetinu v Číně, no. Ja zatím držím a chodime jen na nektere oslavy. Ale jsme v menšině, řekla bych.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2026 17:18

Gatita každého

Tak to u nás není v žádné instituci

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2026 17:22

tak já chápu, že se věci na tvoření v duchoďáku kupují věci v tedi, ona ta cena je prostě jinde. Stejně jako dětem. Nemyslím si, že ten problém leží zrovna tady a kdyby se to nedělo, tak si můžeme pískat. Ta babička si zase pomalu nekoupí ani tričko, jak je rok dlouhý. Natož aby si ho objednala na sheinu

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 21:05

Gatita Hele a kde to pořádají, když jim přijde třeba 15 děti a asi i s rodičem...

continuity No, možná by je ale bavilo víc diamantové malování, kdyby za jejich času bylo;-). Myskim, že důchodci mají hodně nízkou spotřebu všeho, a zvlášť asi klienti o kterých píše Samantha , a ti s tím asi stráví hodně času, než to zpracují. To je asi ten poslední segment, kde teda nějaký omezení nakupování cajku nějak vytrhne .

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 21:30
Reakce na Kammila:

​to je tak přesnéhadry v obchodech typu Lindex určitě ušily švadlenky v Horní Dolní a štítky Made in Vietnam, Srí Lanka tam našily omylem

​Až na to, že ten obchod typu Lindex (HM, Zara, a samozřejmě i lepší výrobci resp. prodejci) má určité standardy kvality, za které ručí byť by to bylo vyrobené v tom Vietnamu, Číně... na které by se mohl člověk spolehnout, případně zboží nesplňující očekávatelný standard tomu obchodu vrátit.

Kdežto na tom Temu člověk asi nebude ani nemůže očekávat mnoho, kromě výrazně nízké ceny ovšem. Štítek Made in... to bude mít stejný, to zas jo