Potkaní maminku a tatínka nasadit sousedce do bytu, to by zafungovalo určitě ![]()
Omfg
Tabea ja mela konflikty v zoo uz dva. Jednou jsem servala rodinku, co hazela neco do vybehu nejakych antilop. A podruhe kluk krmil akatem s ostny nejake kozy. Hlavne podruhe jsem presla do sveho vzacneho modu hysterie, kluka servala a vytrhla mu vetev z ruky. Myslim ze mu tekla i krev
. A jeste jednou nejaci ozralove demolovali znacku u restaurace, kde jsme sedeli. Ozval se cisnik, tak oni ze na nej pujdou. Tak jsem se zvedla ja a za mnou muj pes ?? a sli dal.
Samantha No, a nebo by pak deratizace byla potřeba i v celém našem domě ![]()
Ja krmim letos ptacky kolem domu, hodne jsem resila, co kazdy druh zere, mame bohaty bufet od seminek, pres lojove koule az k susenym cervikum a ovoci. Hlavne zadne zbytky z kuchyne a pecivo, terorizuju tim pribuzenstvo, co do krmite cpou treba zbyle testoviny nebo tuk se slaniny. Tem jsem i nakoupila spravne krmivo a dala skoleni.
A pak jsme byli o vanocich v zoo a tam u kazde restaurace hejno vypasenych vrabcaku, co tam pod stoly sbirali hranolky a dalsi upadnute kusy jidla a cpali se jimi ![]()
Zuzulinám na to zrní hrozně lítají holubi. Jediné, co nežerou, jsou lojové koule.
Evaeva my mame vsechno v zavesenych krmitkach, takze vetsi ptaci maji smulu. Obcas se k nam na balkon prileti podivat straka a pak zase odleta. Holubi to ani na balkon nezkouseji, to jen v tech mrazech posedavaji na atice. V hezkem pocasi se sem neobtezuji a asi zustavaji u metra. Na balkone mame akorat lojove peletky, cerviky a pitko. Se zrnim delali ptacci neporadek, klicilo nam pak skrz drevenou podlahu. Mame ale i krmitka na strome v parku u domu, na ktery vidime z okna, a tam je celkem rusno. Je tam krmitko na seminka, na lojove peletky a na lojove koule, na tom se krmi ti mali ptacci, a pod stromem chodi par holubu kolem dokola a cekaji, co upadne ![]()
A kousek od "naseho" stromu ma krmitky obsazeny jiny strom nekdo jiny a tam po zemi krom holubu behaji i vrany, straky a dva bazanti.
Ale porad me prekvapuje, co vsechno tady na nasem prazskem balkone je. Krom vrabcu a sykorek se obcas objevi i cervenka nebo postolka.
OMFG! Taky na vás furt vyskakujou reklamy, že má Temu sklad v Česku?! Blokuju to furt furt furt. Tuny smetí všude, to jsme tu fakt potřebovali ![]()
Evaeva do krmitka-domecku na tyci se vzdycky napasovala hrdlicka, nikoho tam nepustila a vetsinu vyzrala sama. Tak jsem koupila dve zavesna krmitka a kovovou "klicku" na lojove koule. Z tech krmitek pada i na zem, jak to ptaci rozhoupou, tam to zerou kosi, vrabci i ty hrdlicky obcas, videla jsem tu i sojku a na tech koulich strakapouda. Straky tu byly v lete hodne, ted sem tam jedna preleti. Byvaji tu i cervenky, na krmitku byl dneska i dlask. Pry sykorky ostatni druhy vytlacujou, ale kvuli tomu je krmit neprestanu.
Samantha jasně dravec na rohlíku :p
příště se paní zeptej, jestli krmí potkany, nebo tráví psy/kočky.
Teď jak rozmrzal sníh, tak furt ze psa tahám nějaký zbytky - ohlodaný kosti kuřecí/ vepřový, kusy knedlíku, rohlíky, chleba, salám a další fujtajbly. Tady ti rozhazovači bordelu mě pěkně s... štvou.
žluťásek jo, taky. Z Temu bych nekoupila ani ťuk. Ale vím v okolí o lidech, kteří tam nakupují. Někteří jsou spokojení, jiní se spálili hned při prvním nákupu. Za mě je to šunt, ale některým to asi nevadí.
Torrah pani u nas v zasilkovne rika Temu "bilej mor", ty balicky chodi v bilych igelitech.
Evaeva tady jsou spis ty hrdlicky. Kousek od nas je les, tam jsou asi doupnaci, obcas pri prochazce to tam vrka. Tady je vidim vyjimecne, jeden se snazil kolat do tech lojovych kouli, moc mu to neslo. Hrdlicky jsou nemehla, ty to z krmitka neumi.
Torrah já bych tam nekoupila nic už z principu, ty tuny přeposlanýho balastu z netestovanych materiálů mě hodně dráždí. Celkem zvažuju jakýkoliv nákup, aby nejel zbytečně. Tyhle hromady drobností po pár korunách nás tu jednou zavalí ![]()
žluťásek jo, taky. Z Temu bych nekoupila ani ťuk. Ale vím v okolí o lidech, kteří tam nakupují. Někteří jsou spokojení, jiní se spálili hned při prvním nákupu. Za mě je to šunt, ale některým to asi nevadí.
tak já se přihlásím k těm, kteří nakupují. Nakupuji věci do práce do dílny,štětce nářadí, samolepky, vykrajovátka na keramiku, tiskátka, dřívka, špejle- různé modelářské blbosti, prostě všechno na tvoření. Protože kupovat to tady znamená objet 10 různých obchodů a stejně nebudeś mit jistotu, že dostaneš, co potřebuješ. A jelikož to platím ze svého, tak ráda ušetřím, co si budem nakecávat
A to bys neuvěřila, jakou radost udělá babičkám blbounkatej stojan na štětce - Který jsem mimochodem nikde v našich e-shopech neviděla
prej na tom Temu vzniká závislost - řikal na vánočnim večírku kolega, že jeho otcovi furt choděj ty igelitový balíčky s pitomostma, hlavně dílna a zahrada
RoSaMoje kámoška tam taky něco furt objednává. Jako já to chápu, když to nemůžeš sehnat jinde, nebo chceš něco specifického, taky jsme tam už dvakrát objednala a teda byla jsem spokojená, recenze bych musela dát nanejvýš kladne. Ale podle mě teda u ní sou to hodně zbytny kraviny a nebo jako jen o malinko levnější, tuhle si tam koupila vázací drát a já ji říkám, že vždyť to mají jako ve městě tak ve třech obchodech. Protože to já zas mám pochopení, že u nás fakt nic není, já mám v bakikovne věčně nějakej balík od Ikey po líčidla. U ní se ani nedá říct, že by třeba šetřila, protože příjmy i životní úroveň má vlastně vysokou, ale tyhle kraviny do domácnosti, to je masakr.
Samantha moja mama tam tiež nakupuje, hlavne na tvorenie a ručné práce, všelijaké vychytavky.
letfenixa nemají tyhle blbiny v action?
Tabea a odkud si myslíš, že to ten Action bere?
dobře, platí tady daně a zaměstnává lidi, ale v tom zboží resp. jeho původu rozdíl asi nebude...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí