999 ja vim:-) ale nyslim ze kdyz musis, tak musis![]()
Koronavirus
Jiná Realita Tak od státu bych nečekala žádnou pomoc. Nejdřív vykřikovali, co všechno udělají a když začli počítat, tak teda něco hodí do placu aby se neřeklo... a aby je to moc nestálo...
Cca před 14 dny jsem se dovolala na naši krajskou hygienu, v rámci hovoru jsem se paní ptala, jak se zachovat, když bychom měli zaměstnance na karanténě a jak se chovat v rodině. Závěr - pokud má někdo karanténu, zůstává doma a má se chovat jako potencionálně nakažený s tím, že ostatní členové rodiny dál normálně fungují (chodí do práce) a pokud by se po 14 dnech u daného člověka něco prokázalo, tak se bude postupovat dál i s ostatními členy rodiny, případně spoluzaměstnanci. Ale bylo mi řečeno, že to platí v tu danou chvíli, že to za pár dní může být jinak...
mě se v téhle diskuzi líbí ten střet povah, optimisti x realisti x pesimisti, mam to jak kino po ranu ke kafi (kdyz me haranti nechaj:D)... My si dali vcera slezinu u tchanu, byli tam svagri se synovcema a my s holkama, tchyne nas svolala sama, ze se neboji umrit na koronu, ale ze se boji nevidet vnoucata vic jak pul roku a ze ji to za to stoji...meli jsme rousky a byli jsme i pres dest venku pod pergolou, haranti behali po zahrade a radili jak cerna ruka, ani jeden nechodi do skolky uz vic jak mesic tak jsme to brali celkem na pohodu
podle meho si nejvic v tehle situaci oddechla moje mati, starsi sedi se mnou doma na zadku (dlouhodobe se ji splnilo jeji prani ze skolka ne), my sedime doma na zadku a nerajzujem po svete...sice nas nevidi ale podle ni jsme v bezpeci...
999
Taky si to myslím!! Největší díla vznikají ze žalu, ne ze štěstí
Jinak ty knihovny taky nechápu, mohly zůstat otevřené s online objednávkami, jak tady někdo psal.
Protože na začátku se zavřelo všechno, co se dalo (ok) A teď za knihovny holt nikdo dostatečně hlasitě nelobuje.![]()
Sweet Potato Já zapomněla, že vláda reaguje jen na podněty z lidu!!
Tak o umění bych se fakt nebála. Teď to mají hodně těžké, ale dlouhodobě není důvod, proč by měla kultura zaniknout, i kdyby se musela trochu proměnit.
Jako proč by měli být ohroženi třeba zrovna spisovatelé, to mi hlava vůbec nebere
Spisovatel si přeci knihu napíše kdekoli a vydat ji pak může třeba jako e-book (kdyby došlo na nejhorší a svět se opravdu tak strašně změnil, čemuž teda úplně nevěřím, asi nebude problém, aby se masově přešlo na čtečky.)
Sweet Potato Protože knihovny jsou veřejná služba, ne byznys. Spíš bych se nedivila (jen myšlenka, ne že se to tak děje), kdyby někdo lobboval pro zavření knihoven co nejdýl (a ani bych se dotyčnejm nemohla mít za zlý, fňuk fňuk).
Sweet Potato Já zapomněla, že vláda reaguje jen na podněty z lidu!!
![]()
Tohle mě ták strašně se... vadí!
Mně by se líbilo, kdybych si myslela, že mají ti ve vedení nějaký plán. Možná bych brala i ten ďábelský plán jak ovládnout celou republiku, ale i když to tak občas vypadá, tak mám stejně dojem, že to jsou všechno nahodilé akce, jak se zrovna hodí :o(
DruI Přání z lidu mě přímo s.re. Mám pocit, že sami nevědí a zkouší kdo a co se ozve/neozve, ale dát na lid, je cesta do pekel. Jo za vším hledej peníze, teď jsou až v první řadě...
Tajně doufám, že se někdo zamyslí a začnou řešit situaci bez emocí a racionálně, protože vir tu bude s námi ještě hodně dlouho a nějak se s tím musíme naučit pracovat.
MP Meri musí na te knize něco vydělat, musí ji někde propagovat.ale do toho moc nevidím.svagrova napsala dvě knihy a vydala je v Tritonu a na akce po knihovnách a knihkupectvích jezdila tak dva roky.
Jinak k té hysterii, v knihovnach dělám od roku 1993 a vždy knihovny musely obhajovat svoji existenci.jeden borec ze skipu řekl na jedné přednášce v mzk asi před deseti lety- politici rozhodnou a nebudete.
Jo ty čtečky, to jsme si říkali, že knihovny taky zabijou, ale kupodivu ne.ctenari dostali čtečky ,řekli že nebudou chodit a za dva měsíce byli zpět,že kniha je kniha a čtečka jen na dovolenou.
nika Tak spisovatelé často píšou jako vedlejšák a zrovna v českém prostředí většina z nich nepočítá, že by na vydané knize vydělali nějaké horentní sumy.
DruI tak to je pravda
Jinak k té hysterii, v knihovnach dělám od roku 1993 a vždy knihovny musely obhajovat svoji existenci.jeden borec ze skipu řekl na jedné přednášce v mzk asi před deseti lety- politici rozhodnou a nebudete.
Normálně bych ti oponovala, že zrovna knihovny by měly prosperovat - lidi budou mít míň peněz a tak si budou knihy spíš půjčovat, než kupovat...
Ale když tak vidím, že se naši představitelé skutečně řídí náladami lidu, tak to vzdávám. Protože se řídí hlavně náladami toho lidu, kterej v životě dobrovolně knihu neotevřel ![]()
barbucha ano, a proto se právě tak bojim.
barbucha Tak nejlíp se ovládají lidé, kteří mají strach a nejsou vzdělaní...
Když se knihovny nejpozději na konci května neotevřou, tak nedopíšu bakalářku a tím pádem nedostuduju.
prymula v rozhovoru:
situace v září bude úplně stejná jako dnes, budeme na stejné startovací pozici.
reportér:
takže co si myslíte o otevírání škol, otevřel byste je teď? no, to víte, budeme na stejné startovací pozici, ale když 80k lidí podepíše petici, to už je velká síla, asi bychom měli vážit i názor lidu.
...
(prý co kdyby děti do školy nechtěli poslat. jako wtf, snad je to povinná školní docházka, ne?)
Jiná Realita Jo, tohle bylo přesně to vyjádření, kvůli kterému jsem tuhle diskuzi rozjela.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY