Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 10:35

Proč, doprdele proč, musej dospělý lidi v tyhle dobe chodit na odběry s půlkou rodiny???? Když už musej sebou toho chlapa táhnout, proč nemůže počkat venku, ale musí dřepět v malý čelárně???

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 10:36

Byl už tu odkaz na rozhovor s Mudr. Balíkem? Ten je naprosto skvělý... Hlavně ten závěr, kdy pojmenovává obavy, o kterých tu mluvíte i vy - obavy z nesvobody a omezování lidských práv.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 10:47

Potrefenáhusa To stejný jsme řešili minulý týden. Všude máme napsané, že bez nutných doprovodů. Bohužel přijde žena 50 let, doprovod asi manžela, sedí v čekárně půl hodiny před svou objednanou dobou, pak si tam sedí dál půl hodiny, protože jim nejede autobus. Nakonec je doktorka vyhodila, ale já to nechápu. Takže už doprovod vyhazují hned v recepci. 

Offline Zu
2787 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 11:01

Potrefenáhusa tyjo, fakt?? já jsem potřebovala jít na krev už v únoru, ale chřipková epidemie, odložím to, pak start tohohle bordelu a teď pořád dumám, jestli tam jít nebo nejít, když to bude trvat tak dlouho a ten cholesterol zabíjí stejně pomalu :) a to jsem relativně mladá, takže se extra nebojím, že mě zabije vir, ale proč zbytečně riskovat natož se někde srocovat, to jim to fakt nedochází?

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 11:05

Jiná Realita Možná to bude v září ještě horší, protože si děcka odvyknou těm běžným bacilům a střet bude o to horší a kdyby je pustili teď, tak si to spousta děcek přes prázdniny odmarodí a vrámci dovolených se to přes léto rozmělní a nebudem muset v září experimentovat. Fakt nechci být v kůži rodičů budoucích prvňáků. Jo a půl roku doma není pro nikoho moc dobré. Já mám děti 7. a 9. ročník, takže samostané, ale u mladší fakt vidím, že potřebuje kolektiv. Ona je víc uzavřená a tahla dlouhodobá izolace fakt není dobrá. 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 11:09

Potrefenáhusa Tak asi stejný argument jako v té porodnici - jedna rodina, jedny bacily přece.

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 11:10

euridike Balík v úvodu trochu vaří z vody, ale jinak je skvělej, díky!

49432 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 11:15

Sweet Potato no nevim, jestli rodička sedává v čekárně s ostatníma pacošema a jejich širokou rodinou:P

Renusatko tak já celkově tadyten zvyk chodit ve dvojicích nechápu, pokud ten jeden nepotřebuje nějakou dopomoc ze zdravotních důvodů. ale zjistila jsem, že už i mí rodiče chodí ve dvojici ne teda (doufám!!) k doktorovi, ale nakoupit, na poštu.. mazec prostě, mají to jako společenskou událost. ale vyvinulo se to u nich až teď, co jiný společenský události byly zakázaný:-( dřív si chodili každej po svým

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 11:18

Sweet Potato Já to teda vidím spíš obráceně...větší šance, že si z té čekárny něco odnesou. Nebo ten co tam sedí půl hodiny, když je manželka vyšetřovaná, tak to tam zbytečně může šířít. Objednáváme pacienty schválně tak, aby se v čekárně nepotkávali, takže zbytečný doprovod je úplně nesmyslný. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. dubna 2020 11:20

viktorka_od splavu Nejlepsi je predoperacni vysetreni, dycky se nahrne pacient i s manzelkou a ta za nej odpovida ! Je to neprijemne, casto shazuji jeden druheho...nebo je paientem dite a nacpe se vam do ordinace i druhy rodic s dalsim deckem . Musim se naucit asertivite. 

49432 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 11:29

Jos no já bych naopak s mužem chodit měla a nechodím on je totiž skálopevně přesvědčenej, že lékařské božstvo prostě má nějakou zázračnou moc a (po)zná všecko co je třeba. takže jak je jeho zvykem, neřekne nic, ale fakt nic navíc. jen ano-ne na přímou otázku a pak když přijde domů nestačím se divit. například po týdnu skučení a kňučení kvůli bolestem ucha konečně útrpně vyrazí k ušnímu lékaři, odkud se vrátí bez jakéhokoliv výsledku, léku nebo léčebného zásahu s tím, že trpí stařeckou nedoslýchavostí (podotýkám že nemá ještě 50 a slyší dobře, ale má úzký zvukovod a trpí na jeho ucpání a záněty)

Offline nika
685 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 11:37

Jiná Realita jo, to když jsem četla, měla jsem chuť mlátit hlavou do zdi. tak školy otevřeme podle toho, jestli bude nálada lidu tam děcka poslat.jestli se takto bude rozhodovat o všem, tak se hodně bojím, co přijde 

Offline Magráta
8140 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:02

Zu OT - já chodívám na odběr krve do Stafily vedle domu služeb a zatím sem tam vždycky byla sama :-)

Online Garfie
28616 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:09

Bowle Nevím kde a co studuješ, ale většina Univerzit právě z tohoto důvodu otevřela knihovny studentům. 

Offline Zu
2787 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:12

Magráta to bych mohla zkusit, ale mě je obecně blbý tam lézt, když to není superurgentní...

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:13

Garfie já mám bohužel tu smůlu, že téma mé práce je regionálně zaměřené, a tudíž všechny potřebné zdroje má pouze moje městská knihovna. a bohužel jsou to dokumenty ze studovny, takže si je ani nějak nemohu půjčit domů.

Online Garfie
28616 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:15

Liesel Dneska měla dcera online angličtinu a paní učitelka ji požádala, aby kontaktovala nějakou kamarádku, protože se jí vůbec kvůli angličtině neozvala. Deset minut jsem ji musela přemlouvat, aby jí zavolala! Prý se stydí a raději jí napíše...jako je to normálně kamarádka, ne jen "spolužačka", chodí i k nám, jezdí spolu na tábory s oddílem. Úplně vidím, jak si dcera odvyká komunikovat, se spolužákama si jen píší. 

Online Garfie
28616 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:17

Bowle :-( tak to je naprd, ale myslím, že nějak to vyřešit určitě půjde, termíny se posouvají všude...neboj. 

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:18

Garfie To je přesné, max napíše. Zavolat holkám je neskutečný problém, ale mě volá kvůli každému prdu. A teď už hlásí, že by bylo fajn, kdyby se do školy už do prázdnin nešlo.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:20

tak jsem právě zjistila, že město uvedlo bez našeho vědomí naši prodejnu jako výdejnu roušek seniorům, ale nedodalo ani ty roušky wth. už sem chodí vzteklí důchodci, proč nic nemáme, a my o ničem nevíme.