continuity
ja nevedela jestli to není proti pravidlum
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za_oteveni_kol_do_konce_kolniho_roku?u=5043794&s=70345381&utm_source=fb_share
continuity
ja nevedela jestli to není proti pravidlum
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za_oteveni_kol_do_konce_kolniho_roku?u=5043794&s=70345381&utm_source=fb_share
Našla jsem ty petice dvě a to jsem nehledala dlouho ![]()
continuity Já zase nechci aby moje děti byli pokusní králíci. Neříkám, že neexistují varianty, ke kterým bych byla ochotná, pokud budu mít pocit, že jsou v bezpečí. Tím že dojíždí do škol, nevěřím tomu, že to někdo do pár dnů do té školy nepřinese z rodiny nebo z cesty MHD a rozjede se to tam, jak v domovech důchodců. U spousty dětí to může probíhat asymptomaticky, což bude jejich nebezpečí. A vůbec si nechci představit, že by nějaké dítě zemřelo, to by teprve nastal opak v názorech. Já se určitě přizpůsobím nařízení a nebudu podepisovat ani jednu petici, ale klidnější bych určitě byla v malé škole na vesnici než v obrovské v Brně a s cestováním MHD.
Renusatko jenže...si musíme přiznat, že v úplně stejné situaci pokusných králíků budeme v září.
a ohledně těch domovů seniorů, tam si upřímně vůbec neumím představit, jaké jsou další plány, protože s tímto přístupem by je už v podstatě několik měsíců, možná let, možná navždy, nikdo naživo neviděl, protože ten vir tu je a bude. tudíž by to vynalezení vakcíny měli být "chráněni", nikdo by je neměl navštěvovat, neměli by nikam chodit apod.
pokud teď nechceš dát děti k babičce, v září to bude úplně stejná situace, jen už možná lidi trochu otupí.
Nikomu z vás tady ty starosti tedy nezávidím, ať už ty školní děti, podnikání jako osvč, přijímačky na střední, maturity, starosti o své blízké.
Já jsem založením ten, co si dělá starosti kvůli každýmu prdu, úzkostí nemůže spát. Mám k tomu, pravda, v posledních letech teda i dost pádných důvodů.
Ale teď najednou je ta katastrofa tak nějak velká, tak všechno přehlušující, že já jsem se paradoxně uklidnila. Operaci jsem přežila, léky jakž takž nějak beru, tátu mám zatím zabezpečenýho, dostane najíst a lékařskou péči, děti jsou relativně v bezpečí. Nevadí, že už jsem měsíc na neschopence, naše VŠ je stejně zavřená a nikdo neví, kdy bude výuka, státnice a vůbec nějaký provoz, za normálních okolností bych už od druhého týdne seděla u pc, neschopenka neomlouvá.
Svět se prostě zastavil a počká na mně. Dneska jsem první den vylezla z postele na delší dobu. A nic se neděje, nikdo nic najednou nepotřebuje, nic se po mně nechce, mám pocit, jako kdyby to kolečko, ve kterém jsem se jako křeček poslední roky točila pořád dokola, najednou zůstalo stát, já vylezla a koukám, co mi všechno zatím uteklo.
Pro mě je tenhle čas nečas, tedy spíš bezčasí, v podstatě vítanou změnou.
Nechci teda nikoho nas*at ![]()
Ale je možný, že tohle moje rozpoložení je jen vedlejší účinek silných antibiotik, která teď beru. Na tom jednom píší: Pacient vidí věci, které neexistují a na tom druhém: Dochází k změnám nálad, které neodpovídají situaci.
Tak to bude asi dobrej matroš ![]()
(taky tam ale píší, že častý je hlasitý křik a nekoordinované pobíhání - tak kdyby to třeba zejtra bylo na Novinkách, se předem omlouvám ![]()
Říkala jsem to klukovi a ten prohlásil, jestli bude škola dobrovolná, tak já jdu do školy.
Jiná Realita Ja ti ale rozumim a uplne souhlasim, jen myslim, ze se v te skole da provest trochu pomalejsi rozjezd, nez v jinych oborech. Myslim, ze postupne si vsichni zvyknou, i ti rizikovejsi, nemuzeme totiz zustat zalezli doma vecne.
Renusatko tak je necháš doma, no. Ja se třeba o děti nebojím, resp. pokud se něčeho bojím, tak toho, co s nima udělá ta izolace.
Já bych akceptovala rozhodnutí na základě odborné diskuze a ta druhá petice je právě výzva k racionální odborné diskuzi. Pokud se začne tento stát řídit tím, čeho se boji většina národa, tak si jdu hledat jinou krajinu pro život.
Renusatko tak mě třeba ten cca měsíc v tomto školním roce přijde jako ideální na to, si vyzkoušet, jak ta opatření můžou fungovat, případně jak to zamává s počtem nakažených. Navíc, teď tady téměř nejsou jiné respirační infekce, takže je to relativně jednodušší.
Mám podobný názor......
Jinak jako na jiné diskuzi jsem se už od člověka, co má zákulisní info, dozvěděla, že roušky se daly povinně, neb to byla vůle lidu. Takže potěš pánbůh, co nás (vás) ještě čeká...........
Jennyfor já ti závidím :) (i když asi není co) já bych takovou situaci akutně na pár dnů potřebovala. ani přes blbý velikonoce nebyl půl den klidu, kdy nikdo nic nechce a nic se neděje.
Ale je možný, že tohle moje rozpoložení je jen vedlejší účinek silných antibiotik, která teď beru. Na tom jednom píší: Pacient vidí věci, které neexistují a na tom druhém: Dochází k změnám nálad, které neodpovídají situaci.
To by možná mělo brát víc lidí. Hlavně jestli zabírají a je ti lépe.
Jennyfor užij si, že nic nemusíš. ![]()
Pracuju v knihovně a už se pomalu smiruju s tím, že tahle část kultury prostě umře. A kultura vůbec.akorat nám teď pomáhá přežít, když na to myslím, mám hned slzy v očích...
Jennyfor Však jen odpočívej, uzdravuj se a užívej si klidu, doteď jsi toho vydržela mraky ![]()
Jiná Realita Já to chápu, musí to být strašný, mít to všechno na starosti a problémy s rodiči k tomu. Ta hrozná odpovědnost za všechno a za všechny. Já to mám normálně v menším a věřím, že i tu blbou nemoc jsem měla z dlouhotrvajícího stresu.
Normálně dělam v IT, sprava systémů, to musí pořád všechno fungovat, na stráži je člověk 24/7, každý email nebo telefon je potenciální problém, který se musí vyřešit a to asap.
A k tomu teď už jen tatínek, maminka zemřela přesně před dvěma roky. Ale už těch posledních 5 let jsem byla ta, co je stále k dispozici. Jistě to znáš, co týden noční výjezdy na pohotovost, případně volání sanitky, pak každodenní návštěvy pri hospitalizacích, pak péče po návratech, neustálé sledování zdravotního stavu, shánění léků, doprovod k lékařům, a to nejsem pojízdná, takže taxi nebo sanita.
Bydlime v jednom domě, nejde se odříznout, spím už pár let na půl ucha, každé zaklepání ve tři ráno věštilo problém.
A teď najednou bezvětří. Žádná odpovědnost. Spím. Je to jako dovolená.
Ale už brzo se zase vrátím do reality.
Tak mě třeba kluci na dotaz o dobrovolnosti školy dost překvapili. Přesně obráceně než jsem od nich čekala
.
continuity ale veď ja to všetko chápem
Děcka do školy stejně jednou půjdou a to v době,kdy tady virus ještě bude a lek a vakcína ještě ne. školní docházka je povinná a online učit vše nelze, leda by se tomu přizpůsobily osnovy.
nika Jak už tu někdo psal, že se zastaví letecká doprava a zavřou se hranice, si nikdo v lednu neuměl představit. A dnes....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.