continuity knihkupectví otevřou, s knihovnami to bude složitější, protože knihy kolují.na stránkách NKP je manuál, jak s nimi budeme hygienicky nakládat. Bojím se, že jakmile se něco dlouhodobě přeruši,už se do toho nenaskoci. neudrží se to přes tu velkou proluku
Koronavirus
A když se natrvalo změní svět, nikdo se do umělecké profese nepohrne, protože to nebude mít žádnou perspektivu obživy. Spisovatelé asi nebudou psát, herci hrat, divadla, film atd . - finito
Kdyby už to tu bylo, tak se omlouvám.
https://www.e15.cz/koronahelpdesk-e15/babis-nas-chce-zavrene-co-nejdele-nejlepe-navzdy-rika-lekar-jan-hnizdil-1368646
nika Tak knížky by se mohly po vrácení dezinfikovat a šoupnout do karantény. Byl by to opruz, ale snad by to nějak šlo ![]()
nika Tak je pravděpodobné, že se některé věci změní, ale umění určitě přežije. V tomhle bych tak pesimistická nebyla. Možná se změní způsob provedení, ale lidi, co mají tvůrčí pudy, prostě tvořit nepřestanou.
DruI a hlavně lidi se bavit nepřestanou, ta potřeba je podle mě v těch těžkých časech ještě větší, jen se to asi bude muset nějak změnit
dtto ty knihovny, vždyť funkce knihoven není jen půjčovat knihy, to je jen malá část......a já věřim tomu, že byť se třeba ty služby nějak částečně přeskupí, tak určitě nezaniknou kvůli bacilu...
a hlavně tyhlety sejčkování o věcech, co se vůbec nedaj odhadnout, lidi, nechcete si to fakt ještě schovat? Mě tyhle temný fanfáry fakt docela deptaj, i když je situace docela těžká, tak lidi budou nějak žít dál, přece nezalezou někam do atomových krytů.....
continuity Díky za ně. Já vím, že hodně té produkce cílí dost mimo mainstream, ale nedalo mi to nesdílet.
nika Zrovna ty zavřené knihovny hodně nechápu, zvlášť v kontextu otevřených hobbymarketů. Vrácenou knížku není třeba obratem půjčovat dál - a pokud by na ní něco ulpělo, do tří dnů to vychcípe, ne? Zavřená knihkupectví mě krkají taky, i když připouštím, že to je jeden z krámů, kam chodím tak nějak nenutně, prostě courat, zevlovat, brát do ruky... a v těch velkých v nákupních centrech je celkem frkot.
Jennyfor Opatruj se. Muselo toho být na jednoho člověka nad hlavu a pořád je.
Potrefenáhusa Souhlasím.
A myslím, že zrovna to půjčování knih se zase vrátí. Vždyť vydezinfikovat knihu nemůže být tak složité. To spíš třeba funkce knihovny jako prostoru pro setkávání to bude mít náročnější.
já se přiznám, že třeba vůbec nechápu to dezinfikování knih. Ale to je z důvodu, že české noviny už teď několik týdnů nečtu, protože jsem z toho nespala.
Tady jsou veřejné knihovny zavřené, aby se lidi nesrocovali. Ale knížky si jde zamluvit telefonicky a dostanu čas, kdy si je mám vyzvednout. Budu tam volat tento týden, byli jsme v knihovně těsně před zavřením. Ale teď už dětem knížky dochází.
MaeGandal já taky ne, a vidím za tím další prymulovinu na úrovni desinfekce nákupů. a desinfekce pytlů s odpadem.
stejně by mě zajímala třeba ta představa chytré karantény.
třeba otevře se škola. zjistí se nakažený učitel. byl na poradě s celým třídním sborem a pak učil třídu. míní dát do karantény celý třídní sbor, všechny žáky té třídy, všechny jejich příbuzné na 14 dnů? tudíž v podstatě zavřít celou školu, protože zbylé žáky by neměl kdo učit? to už je řádná hromada lidí. a když po 14 dnech onemocní další učitel, tak pojedou nanovo?
čím víc zaměstnanců, tím větší pravděpodobnost, že bude firma nebo instituce v karanténě opakovaně, což jaksi není únosné.
a bude stát tu karanténu proplácet, nebo to bude jako nemocenská a bude čekat, že těch 14 dnů bude platit zaměstnavatel?
a ještě jsem přemýšlela, proč babiš nemá žádný stres z toho, že ekonomika nejede, což by ho mělo jako velkouzenáře dost štvát.
a pak mi to došlo. patří mu: pekárny, drůbežárny, uzenářství, chemičky, výrobny desinfekce, reprodukční kliniky a pole s řepkou...to všechno normálně jede. k tomu nějaké ty státní pobídky. a není důvod být ve stresu. nepatří mu ani automobilky, ani cestovní kanceláře (aspoň mám dojem). a jíst lidi musí, takže jim stačí házet nějaké státní almužny, které oni musí utratit za jeho výrobky, při tom se zbaví další hromady konkurence....a kruh se uzavřel.
A když se natrvalo změní svět, nikdo se do umělecké profese nepohrne, protože to nebude mít žádnou perspektivu obživy. Spisovatelé asi nebudou psát, herci hrat, divadla, film atd . - finito
Tohle je teda slušná hysterie.
nika Co je tohle za blbost? Ty myslíš, že lidstvo prožívá něco podobného poprvé? Co všechny ty mory, třicetileté a jiné války? Vždyť nám vlastně prdlajs chybí. Tohle fakt umění nezastaví, možná naopak.
Garfie Navíc spokojený lidi stojí jako umělci za hov.o, říkával můj učitel malby :-).
999
Taky si to myslím!! Největší díla vznikají ze žalu, ne ze štěstí ![]()
Jinak ty knihovny taky nechápu, mohly zůstat otevřené s online objednávkami, jak tady někdo psal.
umelci prece byvali chudi, pronasledovani, opovrhovani![]()
viktorka_od splavu Jak který, hele, jak který...:-).
nika Co je tohle za blbost? Ty myslíš, že lidstvo prožívá něco podobného poprvé? Co všechny ty mory, třicetileté a jiné války? Vždyť nám vlastně prdlajs chybí. Tohle fakt umění nezastaví, možná naopak.
děkuju, nějak takhle jsem to chtěla taky napsat ...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY