Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:48

Kokoska tak na OCR můžeš chodit do práce jenom některé dny, to normálně fungovalo vždy. A je spousta profesí, kde by to pomohlo. 

Offline letfenixa
10932 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:51

Lenže ak sa otvoria školy, syn bude musieť ísť do škôlky, tam obvykle ochorie pri vstupe do triedy (sa mi tak zdá), tak pôjdem na OCR a nebudem učiť ani toľko, ako doteraz

Je v tom xyz premenných

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:55

letfenixa já tomu rozumím, že se bojíš, ale reálně: když se začnou bát lékaři, pekaři, prodávacky, řidiči autobusů a kamionu, elektráren, lékárnice tak jsme dost v pytli. Všichni. 

A i ty nepodstatné profese způsobují, že je z čeho platit celý tento cirkus. Jako můžeme zůstat všichni doma rok, akorát si neumím představit rev, který nastane, když se řekne, že vsechny platy, důchody a dávky vyplacené ze státního rozpočtu klesnou plosne třeba o 20%.

Ty peníze se totiž dají castecne natisknout ve sklepě ČNB, ale má to svoje hranice a zaplatíme to stejně všichni vyšší inflaci. ( Velmi zjednodušeně řečeno). 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:55

Jiná Realita Tvoje úvahy nejsou nijak mimo. Já jsem vlastně ze stejného důvodu šla do práce, protože napřed jsem si naivně taky myslela, že za měsíc se něco vyřeší nebo za dva. Po těch třech týdnech mi to nějak došlo, že nemůžu řešit týden nebo dva, ale třeba půl roku a že se spíš musím naučit fungovat v tom co je. Jenže já nejsem snad ohrožená skupina a nemám malé děti, taky nemáme zavřeno, takže jsem měla na výběr.

Se školou to vidím spíš, že potřeba čas na nějakou přípravu. Nejde nahnat děti do školy, kde jich je třeba 2000, jak u nás a čekat, že vše bude pokračovat jako dřív. Není vyřešená a jasná ani maturita, přijímačky a všichni už si představují nástup do školy, když nejsou ani jasné podmínky, za kterých se má nastupovat. Skupiny, roušky, rozložit výuku, návrat jen některých, budou chtít učit starší učitelé, budou chtít rodiče aby dítě šlo? Takže odložení do září vidím jako čas na přípravu, protože zatím není stále jasné, jestli nebude potřeba řešit tohle vše na delší čas. Nerada bych se totiž dopracovala k opětovnému rozšíření ze škol do rodin a k dalším omezením nebo k dalšímu zavření po 14 dnech. Nikdo neví, za jako cenu návrat do škol bude. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 21:58

Renusatko máš pravdu, ale ráda bych slyšela, že přesně k tomu ten odklad má sloužit, že mezitím se tohle vše řeší, plánuje, připravuje... píšou se pokyny pro školy, chystají se školení pro učitele.. a tomu právě vůbec nevěřím.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 22:00

Renusatko tak ten nástup do škol je ještě minimálně měsíc, co nevymyslíme za měsíc, nevymyslime ani za tři a hlavně o prázdninách mají učitelé volno, takže se nestane vůbec nic.

Ale, když se neřekne termín, tak mám pocit, ze tady nikdo o tom nezačne ani přemýšlet. 

Já dospívám k závěru, že některé lidi myšlení asi bolí, nebo jim poškozuje mozkové buňky, takže si je šetří na horší časy. 

49434 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 22:01
Reakce na continuity:

Já dospívám k závěru, že některé lidi myšlení asi bolí, nebo jim poškozuje mozkové buňky, takže si je šetří na horší časy. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 22:18

PanenkaMariaSkakava ty to vidíš!

Bude záviset na tom, jak tento problém vnímá školství a jaké je doporučení epidemiologů. A kromě toho vnímáme i to, že populace je dnes poměrně negativně naladěna k tomu, aby se školy ještě v současném školním roce otevřely. Takže se opravdu může stát, že školy do konce června otevřeny nebudou v závislosti na náladách, které tu teď panují.

Celý rozhovor tady. Jdu si dát asi sprchu a pak hned panáka. 

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 22:21

Jennyfor Já jsem pro. Ale musíme to přetočit už někdy na podzim, předtím, než někdo v číně sežral to nakažený zvířátko.

Vzbuďte mě, až to bude.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 22:25

viktorka_od splavu Já taky nevěřím, že se to děje a ani si nemyslím, že by to tak bylo přes prázdniny. Spíš jen, že by to tak být mělo. Taky mi příjde, že se bez rozmyslu vypouší návrhy potom se zase negují, je v tom zmatek a pak se nedivím panice některých. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 22:26

continuity ať je to jak chce, a ať je jakákoli verze lepší, tak rozhodovat o budoucnosti státu na základě nálad davu je katastrofa.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 22:27

continuity Do pr... já už budu fakt sprostá. Takže teď o tom rozhoduje veřejnost? Napíšu taky petici asi. Uvědomují si vůbec, že nejsou doma jen děti, ale spousta rodičů na OČR, na 60% příjmu?

49434 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 22:27

continuity tak to víme od začátku, že babiš všetko řídí podle průzkumů veřejného mínění. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 22:30

viktorka_od splavu v tom případě bychom se měli opravdu začít bát, protože babišovým voličům vyhovuje, když jsou třeba zavřené hranice. za 3-5 měsíců můžeme čekat petici, aby hranice zůstaly pevně uzavřeny, protože jinak by nám do naší krásné republiky mohl někdo zavléct vir. 

49434 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 22:31

Jiná Realita no mně to nemusíš říkat, já už se bojim

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 22:35

Uz je i petice za znovuotevření skol jeste v tomto skolnim roce.  Imo dobre formulovana. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 22:38

Renusatko tak mě třeba ten cca měsíc v tomto školním roce přijde jako ideální na to, si vyzkoušet, jak ta opatření můžou fungovat, případně jak to zamává s počtem nakažených. Navíc, teď tady téměř nejsou jiné respirační infekce, takže je to relativně jednodušší. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 22:40

Karlicka tak šup šup, uz se to tady mělo být!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 22:42

continuity zrovna tu formuluju podobnou myšlenku. taky by pak byly dva měsíce na to šlápnout znovu na brzdu, kdyby to fakt byl průser.

protože pokud se od září nerozjede plnohodnotná výuka, tak by snad jednak museli žáci doufám absolvovat ročník znovu, protože skoro dvě pololetí jakéhosi vzduchoprázdna jsou hodně špatná myšlenka, druhak je tu pořád ten problém rodičů, kteří si opravdu už nebudou moci dovolit dalších x měsíců na očr. to byl ekonomický provar jak brno.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 22:42

Tak prý už to připouští i Prymula s Vojtěchem, že to je u nás daleko dříve. Ale nebavilo mě to celé poslouchat.