Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 23:29
Reakce na Sweet Potato:

continuity 

Ehm, připomnělas mi něčí tweet:

Žádný člověk nestaví lyžování nad život babičky. Pokud to není jeho lyžování a cizí babička.

​to napsal Petr Koubsky z deniku N na konci nektereho ze svych clanku. Se mi to nejak vrylo do pameti, mam hodne rada jeho psani 

Offline barbucha blogger
36068 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 23:33

Jiná Realita 

Nejíst jogurty proč?!

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 23:35
Offline barbucha blogger
36068 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 23:36
Reakce na Emerald:

barbucha jezdi, pauzu mela na jare, pred Vanoci jezdila do sesti, ted jezdi do osmi

​Tak to je fajn. Já nevím kdy jsem naposled jela tramvají přes Újezd, na jaře to snad naposled nebylo ale nějak jsem měla pocit že pokaždý slyším že lanovka nejezdí

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 23:41

barbucha ona ma vzdycky na jare a na podzim tritydenni vyluku, loni na jare ji kvuli lockdownu protahli asi na dva mesice. A predloni mela furt nejakou poruchu, takze se ti ani nedivim, ze mas pocit, ze vlastne nejezdi. Ted ji teda vyuziva fakt pet a pul lidi. Jak vzdycky lanovkari nadavali na ty davy turistu, tak ted zase brblaj, ze se nudi. Trochu vzruseni zazili, jak napadl snih - to se z lanovky zase stal jediny a nejlevnejsi spusteny vlek pod sluncem.:-)

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 23:44

A ještě toto je dobré. Proč musíme zprisnovat.

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 23:45

Catherinne na Lysou nejlepe v 8 rano od Trafacky, jinak jdes v jednolitem strudlu...Ted jak nejsou hospody, tak tam nechodime, protoze co se zmrzlyma detma nahore, ze. Podobne to vypadalo nedavno na Prasive, my sli naokolo, lesem, zatimco hlavni asfaltka primo nahoru byla plna lidi. Je tady spousta peknych tras, bez lidi, a presto se vsichni cpou jak neinteligentni tim davem

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 23:51

rasaNori tam to neznám, my několikrát od Bezruče masakr terén obzvlášť na běh, ale je už to dýl, a teď asi třikrát z Visalají. To bylo hodně na pohodu. 

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 23:55

rasaNori tak já považuji za správné, že jsou všichni víkendovou turisté na asfaltce. Alespoň neponičí les a ty odpadky se taky lépe sbírají.

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 00:00

continuity no ty odpadky jsou děs. Nedávno mezi dvěmi vesnicemi, nikde nikdo, tak nám přišlo, že to musí lidi vyhazovat z aut. Co půl metru bordel, papíry,  petflašky, igeliy. Zírali jsme.

Online Mags
181 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 00:00

Tohle prý na tiskovce jaksi opomněli zmínit. A Havlíčkova argumentace už je s prominutím napřesdržku.https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/zakaz-stankoveho-prodeje-trhy-koronavirova-opatreni_2101282309_onz

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 00:03

continuity ted bylo nekde ve zpravach ze 2 takyvyletnici vyrazili v teniskach a teplacich prave na Lysou, ale nekde snad od Sance, a kdyz jim to prislo dlouho do kopce, tak to vzali zkratkou lesem ze kdyz je to z kopce, tak k autu dojdouze i horska sluzba mela co delat, aby je od tama dostala...

Catherinne od Bezruce se da uz spatne, zrusili tam ted to parkovani, ale je to nejkratsi. ZVisalaji je to spis alpska rovinka:) 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 00:12

No a s tím, že jsem je podezírala, že si to po prvním očkování seniorů nerozpočítali, aby měli i na dávku druhou, jsem zase měla pravdu, což mne vůbec netěší. Teď si to musej mezi sebou handlovat, aby aspoň ty naočkovaný první dávkou dokončili tou stejnou. Bože, to je koordinace jak stehno.

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 02:21

Co nepochopím: PES nefunguje, neřídíme se podle něj

=> budeme se řídit podle toho, jak jsou plné nemocnice (hodně plné, zdravotníci přetížení), OK.

... a pak... FN Motol (a určitě i některé další) zveřejňuje denně čísla hospitalizovaných: https://twitter.com/FnMotol (např. 28. 1., 27. 1.)

Světe, div se, prakticky polovina hospitalizovaných jsou bezpříznakoví nebo lehká forma. OK, chápu, že někdy jsou "sociální" hospitalizace nutné, ale proč se podle nich má řídit zpřísňování lockdownu? Proč? To, že X lidí bez příznaků nechtějí doma/v DD, má do takové míry ovlivňovat rozvolňování nebo zpřísňování? Kdyby radši zařídili péči o tyto případy jinde než v přeplněných nemocnicích, kde to už zdravotní sestry nedávají..

Proč se rozvolňování neřídí podle počtu středních a těžkých případů, které v nemocnici být opravdu musí?

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 02:23

A co vůbec nechápu, je to divadlo kolem nedostupnosti testů a termínů a složitosti okolo. Tady v Rakousku funguje mnohé taky na houby, např. očkování jde ještě pomaleji než v ČR.
Ale člověk bez příznaků se může nechat bez jakýchkoli formalit za pár eur nechat (ATG) otestovat v mnoha lékárnách, na počkání.

A existuje tu několik "Gratis Teststraßen" pro bezpříznakové i mírně příznakové, kde se člověk zadarmo na počkání (bez termínů a formalit) prostě nechá otestovat kloktacím PCR testem. Ty Teststraßen obsluhuje normální personál (žádní laboranti apod.), prostě někdo datluje data, jiný podává zkumavku a vysvětluje, jiný přebere vzorky. A další to pak zaveze do laborky. Takto pár obyč zaměstanců odbaví velkou spoustu lidí denně.

Pohodové levné řešení - když jsou testy tak dostupné bez termínů a čekání, lidi tam v pohodě chodí např. v případě rizikového kontaktu, i jen pro jistotu před návštěvou příbuzných. A ve výsledku je to rozhodně levnější než dodatečné dny lockdownu. Proč tohle tady jde na pohodu a v ČR to ještě nezavedli?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 06:19

Ja nechci obhajovat ty navaly na horach, ale co jako cekali? Ze vsechno zavrou skoro na pul roku a lidi budou sedet doma? To se neda vydrzet.

Jak tu byla debata o tom rozpolozeni ve spolecnosti, tak mi ted psala nastvana kamaradka - takze ja nepojedu s detmi na hory, protoze jsem cekala na vyvoj situace, zatimco sousedka jela ted s celou rodinou na sluzebni cestu a stihla to. Na dalsi narizeni uz kaslu. To je presne ono. 

Lyzovani ozelim, jsem rada, ze muzu k tem nasim, snad me poznaji, uz se ze me stava zase lesana :) 

Offline Gatita
8678 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 08:01

Lamicka je to smutne, ale je to tak. Mne uz se vcera skoro chtelo brecet, rizklikla jsem Seznam a tam neco o dalsim zprisnovani. Uz jsem nejak nemohla vymyslet, co by jeste mohli zprisnit. U me je ale "problem" v tom, ze my od toho brezna zijem dost zkrouhle kontinualne, ze i kdyz se behem toho roku neco na chvili otevrelo, stejne jsme se tam hned nehrnuli. Propadlo nam v lete predstaveni, nejake lekce plavani...Ted si rikam, ze nas ta opatrnost az moc vycerpala, protoze to bude jeste na dlouho:(

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 08:14

Gatita přesně, pohyb do 15 km od bydliště - tak žijeme od září. Ale my to vydržíme, k rodině nemůžu a bez výletů prostě vydržíme. Ale k čemu to bude, když zbytek národa paří, dovolenkuje, zve si domů "zakázané" služby, že?

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 08:26

Gatita 

MMy se potkavame hodne s kamarady, lepe receno vyjedem treba na 4-5 dni na chatu do hor, predtim si s muzem nechavame delat pcr testy, kamaradi tak isto. Na podzim jsme si pujcili obytnak a jeli na 2 tydny do chorvatska, na velikonoce planujeme Recko. Starsi chodi do skolky, je jich tam denne 10 a 2 tety. Jenze jak se tu spominalo mnohokrat, nas se tahle krize zatim tak uplne nedotkla, do toho resime stavbu a pripojky, takze ciziho lidskeho kontaktu mam vic nez dost. A sedime v dome se zahradou, coz taky udela hodne. Na vikendy jezdime na bezky, tatka ma dlouhodobou nemocenskou tak sedi na chate i s bratrem, ktery ma pro zmenu na vs distancni vyuku, takze jim na pul dne nechame holky i psa a zmizime. Vsichni nasi prarodice zatim (klepu na drevo) jsou zdravi, dedu se podarilo nakonec naockovat, nikdo z nasi sire rodiny neni omezen v praci... Chci tim rict ze si myslim ze mame stesti v nestesti, a mam byt sakra za co vdecna! 

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 08:35

Pinot Noir jsme na tom doma stejně. Krom 3 týdnů volna po Čechách v létě a dvou prodloužených víkendů u švagrové na "chalupě" s bazénem, kde jsme byli sami, jsme prostě jen doma. Prakticky jsem přestala chodit nakupovat, kontakty mám jen v práci, s rodiči minimální (to mi, ehmmm, spíš jen prospělo) a s jednou kamarádkou a jejími dětmi - z největší části venku. Když už musím do zásilkovny a potkám např matky dětí ze školky, slyším jen kdo to kdy měl a jak. Velká nechodí do školky, protože naštěstí může být doma, a tak můžou s malou i k prarodičům, když na ně mají občas náladu. Žijeme takhle s přestávkou přes léto de facto od jara. A přesně jak píšeš- hledím na ten zbytek národa, jak dovolenkuje, lyžuje atd. A s tím, jak už budem mít tenhle režim brzy rok, tak už ani nemůžu vidět zprávy, tiskovky vlády a vyjádření od Babiše po Blatnýho všech. Prostě nemůžu. Chápu frustraci lidí, který tenhle pos*ný nefunkční stát bez jakékoliv vize nechal v existenční krizi, protože to je opravdu k nevydržení, ale nemůžu v diskuzi číst příspěvky "mně už je jedno, kolik zemře lidí, lidi stejně umíraj, já chci žít". Včera u mně byla na kontrole mladá maminka po šestinedělí, ptala jsem se - jako vždycky- jak se mají doma, jak fungujou s miminkem, jak si to užívají, a ona se rozplakala, že když byla ještě v porodnici, odvezli její maminku do špitálu s covidem a poté, co přišla s miminkem domů, ta maminka zemřela. Ve 48 letech.