Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 08:46

rasaNori to teda mas. Ale preji vam to. 
my zijeme tak jak popisuje Pinot Noir , jen velmi vyjimecne (cca 1x za 5-6 tydnu) se setkame se svagrovou doma nebo jedeme navstivit tchanovce, jinak jen venku, ale i to tak jednou tydne s nekym, vetsinou jsme sami. Zrovna v lete, kdy se dalo cestovat, jsme rekonstruovali byt a museli vystehovat a zoatky nastehovat celou domacnost a pote jsem rodila, takze zadna dovolena nebyla. Rodice nas byli navstivit zacatkem prosince (stalo je to 2x pcr testy), brachy jsem nazivo nevidela od leta, nase miminko jeden bratr jeste nevidel, druhy jen v den kdy jsme prisli z porodnice. Ja jsem doma na Slovensku byla naposled loni na Novy rok. Nejlepsi kamaradka ze Slovenska stihla za nama prijet v zari, ostatni z te party jsem videla naposled take minule Vanoce... jako nechci si stezovat, ale dost jsem se upnula na to ze na jare uz bude dobre, ze v breznu- dubnu uz konecne pojedeme za rodinou, a ono to vypada ze kvuli tem mutacim se to zase posune... pritom my fakt drzime vsechna opatreni uz ten temer rok a nic z toho nemame 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 08:47

JanieB já to Rakousko trochu sleduju a pokládám si ty samé otázky jako ty. Je to fakt na hlavu (to srovnání) a příčinu vidím jedině v neschopnosti našich vládních činitelů. 

I to lyžování tam vymysleli tak, aby provozovatelé vydělali aspoň něco a přitom aby nebyl nával.

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 08:49

mnum mam a uvedomuju si to. Jedna nase firma je zavrena, ale na ni nejsme existencne zavisli. No a vcera jsem mohla byt hezka mlada vdova, nastesti to dopadlo dobre. Ja tomu rikam ze osud trochu pripomel, at mu hezky kazdy vecer podekuju za to ze jsme! 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 08:56

Jinak my teda taky žijeme dost opatrně. Dcera chodí do školky, protože to považujeme za důležité, ale jinak pravidelně vídám jen jednoho seniora, který se rozhodl, že kontakt s lidmi je pro něj důležitější než případné riziko nákazy. Na dovolené jsme loni byli, ale místo letadla jsme zvolili jízdu autem (a jinou destinaci). Měli jsme tam pronajatý domek a byli úplně sami v přírodě, čili to bylo vlastně ještě méně rizikové než být doma. 

Pro mně je nejhorší ta bezmoc, když sleduju všechny ty telecí nápady naší vrchnosti. Manžel se upíná k volbám, ale já mu říkám, že je příliš velký optimista.

Offline brrr
12383 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 09:09

Blbý dotaz, předpokládam, že těch 15 km se netýká práce. Nebo jo?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2021 09:15

My žijeme poměrně opatrně, ale třeba když v prosinci na chvíli pustili ty kroužky, obrazili jsme všechno, ale syn nechodí do školky. Jinak do obchodu moc nechodím, s dětmi nikdy, MHD jezdíme, jen když potřebujeme. Z našich prarodičů navštěvujeme jen ty, kteří nás sami výslovně pozvou a před tím jdeme aspoň na antigenní testy. Rodiče máme ještě poměrně mladé, sami se nijak nestraní, tak s těmi se vídáme, ale určitě míň než normálně. A taky se upínám k jaru, když nic jiného, aspoň budeme moct být víc venku nebo jet na chalupu. Docela jsem si zvykla, ale štve mě to, ne že ne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2021 09:16

brrr asi netýká. Ale nic takového neschválili. Nebo je to nějaká dnešní novinka?

Offline Gatita
8680 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 09:18

rasaNori jo jo, ja nechci spoustem flejm, kdo je jak opatrny a jestli dobre dela. Jen jsem chtela rict, ze my jsme opatrni hodne, a to i v tech kratkych obdobich, kdy vlada leccos otevrela. Prace z domova, online nakupy, s kamarady i rodinou se vidame dost malo a hlavne venku atd.  Davame ale uz syna do skolky, to povazuji za nejvetsi riziko. Taky uz tam nakazu meli, syn to nastesti nechytil. Byla jsem rada, ze jsme se v inkriminovanem obdobi s nikym mimo tu skolkovou komunitu nevideli, kdyby z toho byl prusvih, mela bych vycitky.

Ale je to proste unavne a uprimne, ja uz ani nijak nezahlizim na ty, co jedou na hory "na sluzebku", ono je tezke byt porad doma v izolaci, kdyz se ta situace po roce spis jen zhorsuje. a nevim, jestli to, ze si nemuzes koupit fusekle v samosce, kam stejne musis pro chleba, nese nejake ovoce. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 09:24

zákaz prodeje zboží na tržištích, v tržnicích a v mobilních provozovnách

Co je na mobilní provozovně nebezpečného? Jakože v supermarketu mi můžou lidi dejchat za krk ale u stánku zelináře, kterýmu zakázali úplně všechno, tak investoval do mobilního stánku, tam se nakazim asi hned... tržnice - co je supermarket jiného než tržnice? 
Gardenisti mají plný skleníky hyacintů, tak to zase maj hodit na kompost?
Plus ta Havlíčkova reakce je teda totálně na facku, dement jeden.

Offline Sweet Potato
40610 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 09:25

brrr 15 km je hlavně pořád ve stádiu fám. (Což neznamená, že to zítra nebude jinak)

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 09:27

Sweet Potato nestraš

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 09:32

Gatita ja jim rozumim taky, prave moznost zmizet z toho ubijejiciho kolotoce aspon na tyden muze byt dobra k tomu, aby to tady opravdu nebouchlo. A ne kazdy ma chalupu na horach aby mohl jet do sveho. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 09:35

U nás tak napůl. Víceméně jsme zavřený doma (sambo teda do práce chodí opchopitelně), ale když někam potřebuju, tak v klidu jedu MHD i s dítětem, nakoupit zajdu do Albertu do Palladia (který je teda vlastně skoro vylidněný už), s rodinou i nejbližšími přáteli se vídáme sem tam víkend. 

Pak jsou i lidi, kterých se to absolutně nedotklo, jako můj táta. Už roky žije na vesnici, kam se zcela dobrovolně uklidil. Na nákupy jezdí jeho žena jednou za týden, jinak jim vozí Košík. Dítě maj i předkovidově na domácím vzdělávání, dny tráví prací na hospodářství, loni pořídili tři kozy, do toho pronajímaj roubenku a maringotku. Do práce chodí občas na pilu a nebo bagrovat, takže stejný. Některý podnikatelský aktivity mu to omezilo (hory), ale nějak zásadně ho to netrápí. Mezitím se otužuje venku v sudu, čte Wim Hofa, chodí na vycházky sněhem v kraťasech, cvičí jógu a tak Místo v hospodě se se sousedama semtam sejdou u někoho doma a hrajou na kytary, címž se teda už dvakrát úspěšně promořili, nakonec je tudíž táta jedinej z rodiny, kdo to měl

Každopádně když tam jedeme na víkend, je to úplnej balzám na duši, tam fakt má člověk pocit, že žádnej kovid neexistuje

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 10:07
Reakce na rasaNori:

Zarinya se ti na pokutu slozime kdyztak, tady to rozdeleni rodin je fakt na hovno! 

Mohučanka dekuju.

Offline Sweet Potato
40610 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 10:14

MP Meri Ta maringotka už mne nějakou dobu tuze zajímá

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 10:23

JanieB 

Zrovna Motolem bych se fakt neřídila. Zveřejňoval si ty své úžasné statistiky jak jsou poloprázdní i ve chvíli, kdy středočeské nemocnice na západ od Prahy padaly na hubu a na Twitteru prosily o dobrovolníky. Co vím, tak Motol se dost žiníruje přijímat pacienty z jiných nemocnic..... celý to beru jako Ludvíkovu kampaň.....

Co já čtu zdravotníky, tak se o nějakém extrémním přetlaku bezpříznakových nezmiňují. Navíc je potřeba si uvědomit, že ty bezpříznakoví můžou být lidé, co byli přijati kvůli jinému problému a na covid se přišlo při testování při příjmu. Ti lidé tam potřebují ležet kvůli jinému problému ale pořád zabírají covidová lůžka, prtože je na normální oddělení dát nemůžeš A zrovna Motol má spoustu specializovaných pracoviěť, kde operují lidi z celé republiky a která stále ejdou, protože péče je akutní..... 26 bezpříznakových i někteří z těch lehkých může být toto...... Lidé s lehkými příznaky tam pak můžou být i proto, že jsou vysoce rizikoví a ty změny u covidu směrem k ventilaci můžou být velmi rychlé

Offline Aranel
6678 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 10:27

MP Meri Mám to podobně. Za rodičema jezdím vlakem, chodím do sdílené kanceláře, ale je tu 70 míst a bejváme tu tak 3-4.

Měla jsem doma v uplynulých týdnech dvě návštěvy, jednu kamarádku a jeden pár, jeli do hor. A bylo to tak osvěžující, vidět živýho blízkýho člověka a normálně se s ním bavit!! (Jak jsem opustila Prahu, kontakty povadly a teď s covidem je to vůbec bída a utrpení, protože do Prahy už vůbec nejezdím.)

Nicméně parta mých kamarádů hodlá příští týden vyjet na běžkařskou školu. Dvacet lidí, sice se budou jakože dělit na poloviny, ale ubytováváním, stravováním... porušej tolik pravidel, že se mi to snad zdá. Ten Koubský (vlastní lyžování a cizí babička) na to sedí jak pr.el na hrnec.

Hodně jsem letos chtěla jet taky, ale půjdu místo toho na jednodenní kurz Moderního ošetřovatelství, abych mohla případně dobrovolně vypomáhat v domově seniorů (i v týhle době). Taky tam budou cizí lidi, ale budou mít respirátory, a kdyby něco, tak to aspoň není úplně můj plezír pro zábavu.

Offline brrr
12383 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 10:29

Evaeva Co vím, tak ještě nic takového neschválili, ale docela intenzivně se to všude objevuje, tak zkoumám možnosti.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 10:30

MP Meri chtelo by to napsat neco ve smyslu "mas hustyho fotra,cece"(doufam,ze neurazom,to je citace!)

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 10:40

A666  Zrovna jsi mi to vzala z pera, přesně to jsem chtěla JanieB napsat. A co se týká toho Motola...na DVTV teď byl rozhovor s pneumologem z Centra postkovidové péče v Hradci a ten k tomu říkal, že je úplně fuk, o říkají politici a ředitelé velkých pražských nemocnic, že situace ve všech nemocnicích je strašná.