Garfie ja ted nekde v diskuzi narazila na nazor, ze kdyby podhorske nemocnice mely stejnou uhradu za zranene lyzare jako za covid pacienty, ze by hned bylo misto pro pripadne urazy na lyzich/bezkach. Bylo to v souvislosti ze b nemocnicích jsou radi ze se ted nelyzuje, ze uz to nedavaji...
Koronavirus
Sweet Potato
Minulej víkend jsem nafotila i srub, dneska budu přidávat (otevřená reklama). Oboje je to teda hodně "real", žádný instagramový kulisy, takže splachovací záchod za rohem schovanej nenajdeš. Ale kdyby tě cokoli zajímalo, ptej se ![]()
Jiná Realita Mám
On měl dost divokou druhou mízu, takže jako jedinej rodič s náma jako s bandou jezdíval na akce, na vodu, chodil do hospody ... bylo mu tou dobou lehce přes 40, ale samozřejmě mi připadal jako stará vykopávka. Přesto zapadl a nikdo z kámošů nic nenamítal, naopak s ním jezdili rádi. Jednou si teda myslel na moji kamarádku a to už bylo dost divný, ale naštěstí to dobře dopadlo, jeho druhá žena je nakonec jen o 12 let mladší ![]()
A abych zůstala v tématu, tak vlastně nevím, jestli ty svoje ratejny muže teď ještě pronajímat. Možná už ne? Kazdopadne to nedává moc smysl, maringotka je max pro rodinu, lidi tam jezdí na víkend, mezitím stačí veškerej kovid vychcipat a na místě nepotkaj ani zivacka... jako bezpečnější místo by člověk fakt hledal jen těžko ...
A666
Zrovna jsi mi to vzala z pera, přesně to jsem chtěla JanieB napsat. A co se týká toho Motola...na DVTV teď byl rozhovor s pneumologem z Centra postkovidové péče v Hradci a ten k tomu říkal, že je úplně fuk, o říkají politici a ředitelé velkých pražských nemocnic, že situace ve všech nemocnicích je strašná.
Me na tom nejvic s... to, ze oni to takhle vyvesuji. Ty nemocncie co nestihaji nemaji cas reportovat ![]()
Navic se v tomhle zapomina na to, ze ty covidovi pacienti z JIPu jen tak nevysublimuji. vetsinou kdyz uz jsou negativni (a vypadavaji ze statistik) taks e presunou na necovid oddeleni a proste jeste ted maji v nemocnicich takhle pacienty z podzimni vlny - pridej k nim soucasne a britskou mutaci a mas recept na pruser.....
MP Meri mne se zda,ze muze,prave pro jednu rodinu.ne treba dve v jedne chate.ale jestli je to tady v tom chaosu pravda,zarucit nemuzu:(
Jiná Realita Jedna rodina může jet na svoji chatu. Jestli i pronajatou, to nevím ![]()
rasaNori Jo tak do úhrad od pojišťoven vůbec nevidím, k tomu se nedokážu vyjádřit. Ovšem vzhledem k tomu, že syn mojí kamarádky si loni zlomil při lyžování ruku a než pro něj přijeli na svah rodiče, zlomil si i tu druhou (protože to zase tak moc nebolelo, sjel si ještě jednou svah) a do toho si stihl zlomit ruku i kamarád, co byl s ním, tak věřím, že těch úrazů může být fakt hodně. ![]()
Jinak teda já mám ještě jednu hustou historku, můj strýc byl teď pracovně v nějakém menším městě, přes noc. V hotelu se ptal, kde si může koupit jídlo a oni prý že vaří, pro hotelové hosty. Nicméně ho prý vedli jakýmsi podivným schodištěm pro personál, za zamčené dveře a tam úplně normální restaurace, plno lidí, rozhodně ne hotelových hostů a vesele obědvali...
Jiná Realita Může na pronajatou. Na NS patrně. Říkal včera Havlíček.
Garfie moje reakce...
...a potom druha cast:![]()
![]()
MP Meri Jiná Realita Aranel Četla jsem nějaký rozbor, že pokud jde o pronájem, není rozdíl mezi dlouhodobým a krátkodobým a pochopitelně zakázaný není. Nesmí to být ale "ubytovací služba", tzn., pokud to zahrnuje služby typu snídaně, úklid, povlečení, prostě věci, které nespadají do běžných pronájmů, považuje se to za ubytovací službu a ty fungovat nesmí (s tou výjimkou služebních cest). A pochopitelně může tam být jediná rodina.
Jiná Realita
No asi tak! A mám ještě historku do třetice, teď jsem ji psala do dětského vlákna, jak rodiče v karanténě posílají dítě do školky....
Pak se můžeme divit, fakt.
Aranel
Doufám, že jsi otužilá!!! ![]()
MP Meri Soused pronajima celou chatu, ale asi nacerno ted. Ale je to obri chata s wellness atd, takze nekolik rodin pokazde. V horach to ted dela kazdy druhy, krome ofiko penzionu se stravovanim.
Garfie ja ted nekde v diskuzi narazila na nazor, ze kdyby podhorske nemocnice mely stejnou uhradu za zranene lyzare jako za covid pacienty, ze by hned bylo misto pro pripadne urazy na lyzich/bezkach. Bylo to v souvislosti ze b nemocnicích jsou radi ze se ted nelyzuje, ze uz to nedavaji...
Ja to cetla taky, ale nemyslim, ze v tech nemocnicich padaji na hubu, aby dostali platby za covid pacienty. Kamaradky maminka je doktorka na plicnim, je ji 75 a na jare dostala befel byt doma kvuli rizikovemu veku, ted naopak musi chodit minimalne 4x tydne, protoze je toho moc. Pry je to strasne, ze o tom ani nemuze mluvit. Jo a jde o velkou prazskou nemocnici...
MP Meri prý pronajímat může, ale ne na ubytovací smlouvu, ale smlouvu o pronájmu. Na smysl se neptej.
Garfie ta historka mi připomněla film Jedna ruka netleská.
ale zároveň je to i ![]()
Garfie tak pokud jsou rodiče v karanténě kvůli kontaktu, na děti se karanténa nevztahuje. Na ně by se vztahovala pokud by byli rodiče v izolaci tedy pozitivní nebo pokud by byli ve stejném kontaktu s pozitivnim jako jeho rodiče. To že z karantény je krůček k izolaci, protože se čeká na test už v tom nějak zohledněno není. Jako logiku to úplně nemá no
Chápu frustraci lidí, který tenhle pos*ný nefunkční stát bez jakékoliv vize nechal v existenční krizi, protože to je opravdu k nevydržení, ale nemůžu v diskuzi číst příspěvky "mně už je jedno, kolik zemře lidí, lidi stejně umíraj, já chci žít". Včera u mně byla na kontrole mladá maminka po šestinedělí, ptala jsem se - jako vždycky- jak se mají doma, jak fungujou s miminkem, jak si to užívají, a ona se rozplakala, že když byla ještě v porodnici, odvezli její maminku do špitálu s covidem a poté, co přišla s miminkem domů, ta maminka zemřela. Ve 48 letech.
Rozumim, naprosto. Jako kdybyste videli jak to rozlozilo moje rodice, jestlis e dostanou do rpace v breznu, bude to uspech, mamka je i po 14 dnech polomrtva, byt uz nastesti nema horecky (a dostala alergickou reakci na isoprinosine).
Ten pripad co popisujes je strasne smutny ![]()
Blbý dotaz, předpokládam, že těch 15 km se netýká práce. Nebo jo?
V nemecku se 15 km netyka prace, netyka se pece o clena rodiny a netyka se navstevy lekare
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY