Mohučanka a omezení práva shromažďovacího![]()
Koronavirus
Mohučanka já mám celkově pocit (už poněkolikáté), že na tiskovkách buď záměrně nezmiňují některé takové nejvíc nepříjemné věci, nebo si je pak ještě dovymyslí poté. nepamatuju se, co to bylo, ale už určitě dvakrát jsem se až druhý den z tisku dozvěděla něco, co na tiskovce určitě nezaznělo.
a co říkáte na polskou rebelii?
Luna ahoj, zaujaly mě ty únikovky ve výuce. Používáš i nějaké volně dostupné aplikace? Teď jednu taky připravuju, ale kromě nástrojů MS Office 365 a všelijakých těch Google forms apod nemáme v práci žádné vzdělávací věci předplacené. Tvořím teď v LearningApps, ale ráda se podívám i na jiné, jestli máš tip. Děkuju. Klidně můžeš s odpovědí do dětského nebo jiného vhodného vlákna, ať tu nezavazíme.
žluťásekÚnikovky som nerobila, ale narazila som na túto FB skupinu: https://www.facebook.com/groups/unikovky/. Prípadne skúste pozrieť tu: https://davidkralik.sk/vyrabame-online-escape-room-za-pomoci-prezi-a-flippity-velmi-jednoduchy-videonavod/?fbclid=IwAR2j-KugnVHzIahWuo4njNO_2ZU0ZpuhPRd_gtaI2flYLqStfF2H82SyuLA.
dorota děkuju, vůbec mě nenapadlo hledat tipy i na fb. Prezi je skvělý, flippity mě zpočátku nevím proč něčím odradilo a už jsem to pak nezkoušela. Jdu to prostudovat znovu. Děkuju za tipy
Si to tu tak čítam a odkedy sme zase on-line učitelia z domova, tak už nevidam nikoho, v tej škole som aspoň slovo prehodila. Až mi je do plaču. Ale prejde to. Človek je už unavený.
letfenixa já bych uz šla do prace, abych tam byla alespoň chvíli sama. Dvě děti, muž, furt někdo něco chce buď osobně nebo přes teams, dost často tam mám frontu. ![]()
letfenixa S niektorými kolegami som sa naživo nevidela od cca začiatku septembra. Od cca októbra sa stretávam viac-menej iba s najbližšou rodinou (rodičmi a súrodencami) a spolubývajúcou v podnájme.
continuity já jdu vždycky nadšeně do práce a pak tam nic neudělám, protože furt někdo něco chce - tak zas zalezu dom a v klidu pracuju![]()
viktorka_od splavu u nás tam nikdo není. kdo tam jde, musi mít schvaleni od sefa, takže někdy tam není ani recepční. Se tam kolikrát bojím. ![]()
continuity u nás to nějak postupně... došlo až k tomu, že jsou tam skoro všichni, jako by se nechumelilo. nemáme teda openspace, ještě se to rozesadilo tak aby byli všichni buď zvlášť nebo aspoň daleko od sebe. jinak stopro žádná změna v organizaci práce nebo tak něco nenastala a nenastane
Renusatko v téhle souvislosti by mě zajímalo - nedávno se tu probíralo, možná i opakovaně, že jsou normálně do "domácí péče" propouštěni pacienti, kteří vůbec nejsou schopni samostatné existence a jejich rodina vůbec netuší, jak se o ně postarat. prostě "přijeďte si pro dědu" a bez diskuse.. co je v případech co popisuješ jinak? (btw nedávno takhle propustili tatínka mého známého, v naprosto zoufalém stavu psychickém i fyzickém, sotva ho odpojili od ventilátoru)
Tak jednak to určitě bude o zaplněném oddělení a jednak i o lidech, jako všude. Pokud nejsou schopní se o sebe starat, nemají rodinu a mají covid, tak je nemůžeš pustit domů, i když by ten covid byl jen teplota 37,1. Pokud mají pacienti rodinu, tak se neřeší kde ta rodina žije. Prostě jak jsou schopni být bez lékařské péče, tak se to bere jako povinnost rodiny, že se postaráš. To rozhodně není žádná novinka za covidu. Dřív to řešili sociální pracovnice, ale teď ani nevím, jestli se někdo stíhá zajímat. Domlouvala se domácí péče a případná pomoc už v nemocnicích. Já jsem v nemocnici jen v sobotu, v týdnu pracuju normálně ve svém zaměstnání, takže tohle vůbec netuším, jak to teď funguje, protože jinak jsem na oddělení nedělala už víc než 20 let.
Tak jednak to určitě bude o zaplněném oddělení a jednak i o lidech, jako všude. Pokud nejsou schopní se o sebe starat, nemají rodinu a mají covid, tak je nemůžeš pustit domů, i když by ten covid byl jen teplota 37,1. Pokud mají pacienti rodinu, tak se neřeší kde ta rodina žije. Prostě jak jsou schopni být bez lékařské péče, tak se to bere jako povinnost rodiny, že se postaráš. To rozhodně není žádná novinka za covidu. Dřív to řešili sociální pracovnice, ale teď ani nevím, jestli se někdo stíhá zajímat. Domlouvala se domácí péče a případná pomoc už v nemocnicích. Já jsem v nemocnici jen v sobotu, v týdnu pracuju normálně ve svém zaměstnání, takže tohle vůbec netuším, jak to teď funguje, protože jinak jsem na oddělení nedělala už víc než 20 let.
Mého oddělení se to netýká, ale vím, že je to tak, jak píšeš. Tyhle případy "kam s ním" tu byly i před covidem. Stále funguje sociální sestra, oddělení ji kontaktuje co nejdříve po příjetí takového pacienta a ona tuto situaci řeší.
viktorka_od splavu Takové ty transporty domů bez kontroly, jak to doma funguje, už se asi dějí jen výjimečně. Na druhou stranu se zas hrozně zdvihl ten práh pro přijetí do nemocnice.
Fiction je to složitý a smutný... no tenhle konkrétní případ je právě covid, léčený remdesivirem, na ventilátoru... přežil, ale v tom věku už asi ty následky nebudou napravitelný, ve zkratce došel tam po svých a vrátil se ležák s plenou, co neví jak se jmenuje
viktorka_od splavu Já jsem se ve vláknu vrátila, abych mrkla na tu přesnou kasuistiku. No, je to divný, ti covidi mají opravdu velmi různé průběhy, určitě záleží na zdravotním stavu před covidem, věku a na pacientových rezervách, na hloubce postižení hypoxií před zaintubováním, jak dlouho byl ten pacient na ventilátoru, jaké měl další postižené orgány, kolik ztratil svalů,.. A taky jaké covid zanechal následky na plicích i jinde. Z ventilátoru jdou pacienti na ty oddělení následné péče, nebo na JIPy a rekonvalescence bývá dlouhá - výživa, rehabilitace celková a dechová.
Určitě je nutné zvážit, zda má ten konkrétní pacient šanci na návrat do sebeobslužného života a pokud ano, tak zabojovat, jinak bych se snažila o maximální komfort a nehrotila to.
Renusatko Já už ti chci dlouho napsat, ze je hrozne hezky, ze ještě nad rámec své práce pomahas na covid oddělení.
Fiction jsi hodná, děkuju za zájem
Jdu se stydět.

Sweet Potato ale toho pul mega uz nikdy nikdo neuvidi:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY