MP Meri Nepracuju tam nijak dlouho. Přemluvila mě kamarádka, protože jsem tam chodila pomáhat už dřív o víkendech. Teď jim z toho udělali covid. Naštěstí je to ještě rozdělené na část, kde už jsou na doléčení a snad neinfekční, tam chodím víc a na infekční, tam jsem byla 3x. Teď v únoru už tam mám jen jednu směnu, když se všichni postupně vrací uzdravení, naočkovaní a snad už i ty sestřičky od dětí.
Koronavirus
rasaNori Půl milionu na reklamní prostor fakt není moc peněz. Např. jen výroba reklamního videa nízkonákladovou firmou nestojí pod 100tis. Potom čas v tv podle vysílací doby a prostor na netu, to vše jde do desítek tisíc a počítá se většinou po 30sek.
Orientační ceny reklamy Česká televize: třicetisekundový reklamní spot 25 000 až 175 000 Kč; sponzorské upoutávky 18 000 až 40 000 Kč. Nova: třicetisekundový reklamní spot až 500 000 Kč (v závislosti na sledovanosti); sponzorské upoutávky 19 000 Kč (Snídaně s Novou) až 540 000 Kč (premiérové filmy)
crazydaisy No teda, takové prachy protečou kanálem, když se jde člověk vyčůrat...
Jitka77 A co teprve filmy. Průměrný český film, civilní (tzn. nenáročný na kostým, masku a prostředí) stojí ke 40mil. kč. Takový Tmavomodrý svět z r.2000 přišel tehdy na 250mil. kč. Dost těch filmů si na sebe ani nevydělá, proto se shání ti sponzoři, fond atd. na jeho výrobu.
crazydaisy Tenhle průmysl teď asi taky dost trpí...
crazydaisy ale to byly penize na reklamni prostor na socialnich sitich, ne v tv, tam jsou naklady jine. A myslim, ze hlavni kritika byla na tu kombinaci volby influencera s velmi mladymi sledovateli a tematu ockovani.
baltik To máš pravdu, na soc. sítích je ten výpočet ceny reklamy ještě složitější. A to cílení na velmi mladé? Když to beru podle sebe, tak jsem se kdysi od svých pubertálních synů dověděla spoustu věcí. Tento zdroj informací zas nemusí být úplně mimo mísu. Já to brala tak, že investice 500tis je v tom všem kapka v moři a není to nic předraženýho, spíš naopak.
crazydaisy a ty ceny za TV 30sc spoty jsou za jak časté opakování?
baltik Plus za ten čínský, leckde zakazovaný TikTok.
Jinak to byla hezká, v podstatě levná kauzička, která možná měla zaplácnout jiné (Vrtěti psem?)
A kdyby to náhodou klaplo, byl by to příjemný bonus. Vláda asi nepotřebuje, aby někdo sledoval třeba Kovyho. Nebo Feriho, ač jim s propagací očkování nabízel pomoc.
nonemy To je cena za 30 sekund! Nejdražší bývala Nova. Pokud je víc opakování, tak je sleva. Konečný výpočet je závislý na vysílacím čase, sledovanosti atd.
https://www.televizniweb.cz/2020/01/reklamni-trh-v-cesku-jednickou-opet-televize-a-alza-cz/
https://www.mediaguru.cz/clanky/2020/08/zisk-skupiny-tv-nova-loni-vystoupal-na-810-mil-korun/
crazydaisy No teda, takové prachy protečou kanálem, když se jde člověk vyčůrat...
![]()
to je hlaska tydne!
crazydaisy no nevim, jestli by rodice coby odpiraci ockovani se nechali presvedcit pubertalnim ditkem, ktere by jako zdroj svych informaci uvedlo tik tok
čtyři systémy u každého očkování... takže fakt asi jeden doktor, dvě sestry a šest admin.prac., co to datlujou do těch systémů
já jen doufám, že tohle všechno voliči do podzimu nezapomenou, strašný...
Já pracuju s tím ISINem... takže ve výsledku na tom dělaj dva (kromě sestry samozřejmě): doktůrek napíše zprávu do nemocničního systému a potřebuje někoho navíc, kdo to do toho ISINu vrazí. Kdyby to bylo propojený, žádný zle... Zajímavý, že na tom certifikátu ti vyjede i číslo občanky a číslo pasu (který do systému nezadáváš), takže propojovat s něčím to zjevně lze ![]()
A je to práce pro vraha, páč ten ISIN chce každej den další a další údaje, měněj to za pochodu... takže když potřebuješ zadat druhou dávku, musíš se vrátit do celý složky a doplnit co tam zkraje - při první - nechtěli páč tě to dál bez toho nepustí... ![]()
Jako k obvyklý práci (a po novým roce jako každoročně dostát všem požadavkům na nový tabulky, plány, přehledy a dotazníky) splnit ještě tohle znamená omezit obědy i pomalu návštěvy WC ![]()
barbucha no někdy mi připadá, že dvacet let poté, co se na rodné číslo nebo číslo pojištěnce navazuje ve všech možných registrech kdeco, se tohle "přepisování" ze systému do systému snad dělá schválně. Vždyť o nás všude vědí všechno, ani to co nechceme a když by to naopak bylo žádoucí, tak to nejde.
Já si třeba před pár lety šla dokupovat na T-mobile další sim do Ipadu, ani ne týden poté, co nabyl právní moci rozvod. A ten mladík mi tam sepisoval údaje, přednastavily se mu tam už z první sim, co jsem měla v mobilu a hle, v rubrice stav už "rozvedená". To je fofr.
A naopak mne dovede vytočit, když mi píše ČSSZ, ať zajdu na PSSZ, nechám si tam vytisknout nějaký potvrzení a donesu jim ho. Tak snad aspoň tyhle dvě instituce by měly mít ten registr společný, ne?
barbucha jo, propojený ty státní systémy zjevně jsou: když jsem si byla dát žádost o novej řidičák teď v listopadu, už jsem se štelovala před tu jejich foto-čočku a pani se zahleděla do monitoru a řiká: "ale tady ta pasová fotka neni špatná a ani stará, tu bysme mohly použít"... tak za to jsem byla docela ráda!
Právě, přece to rodný číslo je unikátní, tak spárovat to s ostatním nemůže bejt nebezpečný. To číslo pasu mě docela překvapilo teda (navíc, stejně jako občanka, kdekomu třeba ještě letos končí
).
Z potřebnejch potvrzení pro socku apod. mám noční můry už teď ![]()
Propojený... ale jak který! ![]()
RoSa diky bohu za tohle propojeni, sambovi propadl ridicak(uz pred 2 rokama ehm) a tak ted v panice utikal pro novej, s plnovousem do pasu a pokladanou vlnou na cele, ale nastesti se pani slitovala a pouzila fotku z obcanky:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY