Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 11:53
Reakce na RoSa:

Garfie tak to aby si ty prachy už dával stranou...

a tohle je teda OMFG - Návod

​Hele já bych je nechala, ať se promořujou jak vzteklí. Ale jen v případě, že by fungovalo to co u pojištění - když se zjistí že si dotyčnej újmu způsobil sám (chlast apod., že jo?) tak dostane prd... takže případný léčení a pobyt na ARO jedině za svý, milánkové!

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 11:57

Přijde mi, že lidi už na opatření kašlou. Když máme v krámě víc lidí, zavíráme, aby se to nekumulovalo. Lidi se zas urážej, že jdou jako jinam a pod. Ne samozřejmě všichni. Mě už to tak strašně nebaví. Chápu, že jsou nasr...., protože v jiných obchodech u nás nemají ani prodavači roušku. Už na mě padá deprese, vůbec nevím, co dělat. Nechci být jak dráb, zas, abych pravdu řekla, strach mám velký. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 12:10

člověk se prostě nedá udržet v tiché poslušnosti a solidaritě s cizími babičkami zavřený doma bez kontaktů rok dva. co s tím vlády budou dělat, když teprve teď se asi čeká to nejhorší, a ony už dávno vyplýtvaly všechnu munici, to netuším. 

s tím, že samozřejmě do podzimu nás očkování nespasí, protože do podzimu naočkujeme, pokud se nestane zázrak, možná tak všechny 70+ a zdravotníky, a možná policii. takže na podzim nás bude čekat další omezování.

Offline Fakirka
2228 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 13:05

Koukáte někdo na Otázky Václava MORAVCE? Padlo tam prý něco o tom, že by Babiš mohl být novým ministrem zdravotnictví

Zas na druhou stranu mám konečně příležitost použít tohohle smajlika 

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 13:18

Fakirka 

... já jsem tohoto taky asi ještě nepoužila, teď nastal ten čas...

ionicera 

... máš to těžký , když vidím, jak se lidi někdy v obchodech chovají, můj respekt k prodavačkám opět narůstá...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 13:23

Jiná Realita O tom, že by byli brzy naočkovaní ti, kteří chtějí, taky pochybuju. Od švagrové babička má 96, termín jí propadl, protože není vakcína. Naše doktorka to stejné, má sice 72, ale denně pracuje. A potom se dozvím, že známá, která má 35 a dělá na policii v kanclu, živého člověka neviděla rok, tak je naočkovaná, protože jim to nabídli. Taky se možná i ukáže, že to očkování není tak účinné, jak se zdálo. Že virus obchází imunitu novými mutcemi a stejně tak možná dokáže obejít i očkování u některých vakcín je to už teď u některých zatím ne. Někde jsem četla i tu možnost, že si vlastně sami připravíme svůj konec, protože tou ochranou nutíme virus neustále mutovat a zlepšovat se, aby se mohl šířit. 

Offline RoSa
10225 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 13:36

tak covid byl možná jen generálka na větší průšvih... Virus Nipah

Online Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 13:43

Fakirka Tak on jím v podstatě je celou dobu, ne?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 13:54
Reakce na Fakirka:

Koukáte někdo na Otázky Václava MORAVCE? Padlo tam prý něco o tom, že by Babiš mohl být novým ministrem zdravotnictví

Zas na druhou stranu mám konečně příležitost použít tohohle smajlika 

​Asi už nemá nikoho, kdo by byl ochotný to vzít.

Pozitivum je, že se nebude mít za koho schovávat.....

Online Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 14:00

A666 Výkonným ministrem bude Prymula.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2021 14:01

Fakirka teď o tom mluvili znovu. Prý do 14 dnů Blatný rezignuje nastoupí buď Primula nebo Babiš. Což je úplný opak toho, po čem volali ti, kteří v těch OVM zrovna mluvili, a to je odpolitizování té funkce.

Offline continuity
43548 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 14:20

Evaeva já jsem teda neslyšela nic, tak jenom poznámka na okraj: minister čehokoliv je politická funkce, ne odborná a jako takova sebou nese politickou odpovědnost. Rozhodnutí jestli zavřít napriklad školy nebo restaurace je totiž rozhodnutí politické, z hlediska odborneho řízení epidemie to můžou být zcela rovnocenné varianty. ( Je to příklad, nechci teď říct, že zavření škol a hospod vyjde nastejno). 

Dale nemá na starosti jenom zdravotnictví, ale hlasuje na vlade i o věcech mimo tuto odbornost. 

Online Kokoska
35142 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 14:26

Jiná Realita u nás v obou Lidlech, kam chodím, mají část vozíků znepřístupněnou, je to olepené páskou. v Albertech (těch velkých) to hlídají u vchodu, minule jsem bezmyšlenkovitě prošla jen se svou nákupní taškou a hned mě hlídající chlapík vrátil pro košík. Bille je to asi jedno, tam projdu klidně jen s tou taškou místo košíku.

Online Kokoska
35142 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 14:31

Sweet Potato zrovna jsem to chtěla napsat, že jen bude na papíře to, co už fakticky existuje.

Jen mě baví to kumulování funkcí, že jde klidně dělat ministra na půl úvazku, to už víme, ale dokonce i premiér/ministr... To bude za oba plné platy?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2021 14:40

continuity mluvili o tom, že nám chybí odborná instituce jako mají třeba v Německu ten Kochův institut, jejíž myšlenky by se ministr zdravotnictví snažil prosadit, dohodnout nějaký kompromis s ekonomickými ministry. Aby veřejnost neměla pocit, že ty opatření jsou politický boj víc než boj proti epidemii.

O té výměně na ministerstvu mluvil Moravec, prý mají ověřené zákulisní informace.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 17:07

Fakirka Dívali jsme se a u téhle informace jsme se tedy od srdce zasmáli. Babiš ministr zdravotnictví! Člověk si říká, že horší už to být nemůže a ono jo! 

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 18:13

ionicera přijde mi to, že už nemá kde brát...

Offline continuity
43548 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 18:51

Evaeva Evaeva i kdyby byla, kdoví jestli by ji poslouchali. Meli jsme jako republika krizové plány, nedrželi se jich ani tyden, všechno hodili do kose a vymýšleli znova. Každý si asi pamatuje zmatky kolem krizového štábu, přitom Hamáček má na to určitě lepší předpoklady než Babiš.

Odborníky mámek dispozici a dobré, akorát jediný, kdo je poslouchal byl Prymula. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2021 19:53

continuity úplně souhlasím

Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 21:21

continuity Já ti nevim... Prymula je pro mě značně nedůvěryhodnej nejen pro to vyznamenání od Zemana , ale ty jeho pokusy o kšefty s Číňanama... snaha o jakoukoliv státní funkci... dohazování výnosnejch  kšeftů rodinnejm příslušníkům... přičemž schůzky po hospodách v lockdownu jsou už jen legrační... tak to neni zrovna persona, který bych svěřila svůj život