Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Aranel
6678 příspěvků moje polička 03. února 2021 14:18
Reakce na barbucha:

Jennyfor 

Soros!!!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. února 2021 15:26
Reakce na Kokoska:

bram hloupy dotaz, fakt se v tom nevyznam - ta sarze se kazda nejak testuje, nez se to pusti ven? Nebo jak se pozna, ze je vadna?

​Jestli je to jak s autama, tak se vzorek šarže testuje než jde do výroby a potom během procesu taky. Díky šarži jsme schopni dohledat historii výroby do posledního šroubečku včetně oprav přístrojů, poruch zařízení a lidí kteří se kolem toho motali. 

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 03. února 2021 15:49

Já jsem teda tým Sputnik ne.

Jako barbucha a Jennyfor , prostě Rusům nevěřím. Netvrdím, že nemají vynikající vědce a můžou mít klidně i skvělé výsledky ale - jak už bylo nahoře psáno - je to ve mně jak v koze. Prostě nedůvěra k tomu jejich systému. Jakoukoli chybu by zatloukli bez sebemenšího uzardění a to mi v tom, abych bez obav kývla na Sputnik, prostě brání.

Offline Myrtila
5417 příspěvků moje polička 03. února 2021 19:17

Jiná Realita Pracovala jsem ve výrobě léčiv a testovali jsme nejen každou šarži léčiva, ale i všechny šarže veškerých vstupních reagencií i materiálu - v praxi: používám injekční stříkačku na odběr vzorků a každou její šarži mám otestovanou předem definovaným způsobem, používám určitou chemikálii, a to samé. Od veškerého materiálu i reagencií jsme nechávali vzorek, který se skladoval do doby jeho exspirace (u nás byla vždy delší exspirace těch vstupů než hotového léčiva). Samozřejmě, ošmelit se dá ledaccos, ale zrovna výroba léčiv je dost přísně kontrolovaná. (A myslím, že je snazší to dělat všechno podle pravidel, než to pak šmelit, třeba v provozu, kde jsem pracovala, si to vůbec nedovedu představit.)

Online Kokoska
35134 příspěvků moje polička 03. února 2021 19:36

Teda moc doufam, a nejen kvuli vakcinam, ze leciva se testujou jinak nez treba potraviny. Ze se nejaka sarze cehosi stahuje z obchodu bylo nekolikrat slyset. 

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 03. února 2021 19:46

Myrtila Kokoska kolik léčiv se ale ještě vyrábí v ČR nebo aspoň v Evropě, že.. 

Online Kokoska
35134 příspěvků moje polička 03. února 2021 19:55

viktorka_od splavu snad i leky k nam dovazene prochazeji nejakou kontrolou. Rikavalo se, ze nase kriteria jsou dost prisna, nevim, jestli to jeste plati.

49429 příspěvků moje polička 03. února 2021 20:03

Kokoska řekla bych, že stejně jako se léčiva schvalují pro celou EU, tak i ty kontroly se asi nedělají v každé zemi extra? SUKL teda určitě ten dozor dělá, ale tak dopodrobna jak popisuje Myrtila samozřejmě ne

Online Kokoska
35134 příspěvků moje polička 03. února 2021 20:09

viktorka_od splavu prave nevim, jak je to ted pod EU.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 03. února 2021 20:53

Myrtila přesně takhle to popisovala známá pracující pro farmafirmu v Belgii

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 03. února 2021 21:25

Dnes jsem se dozvěděla, že moje 70+ teta jede s nejmíň deseti kámoškami ze cvičení téhož i vyššího věku do lázní a moc se těší, jak si to užijí. Tohle prostě nechápu. Děcka už skoro rok nechodí do školy, kadeřnice nemůže ostříhat pět lidí denně, ale parta důchodkyň si může zajet na dovču?!

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 03. února 2021 21:29
49429 příspěvků moje polička 03. února 2021 21:29

Pinot Noir a proč by nemohly?

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 03. února 2021 21:32

viktorka_od splavu tak naivně jsem se domnívala, že lázně, když už teda otevřené jsou, budou momentálně určeny jen třeba pro rehabilitace po operacích a různé neodkladné procedury. Ne pro rekreaci.

49429 příspěvků moje polička 03. února 2021 21:36

Pinot Noir hledat v tom logiku no to je přece naprosto marný

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 03. února 2021 21:43

viktorka_od splavu druhá věc, kromě toho, že je to teda vůbec možné, je, že mě tihle lidi teda docela zvedají ze židle. Nejsem žádný panikář, např. dezinfekci jsme ještě neotevřeli , ale do lázní bych teda v téhle situaci nejela ani teď, natož v sedmdesáti.

49429 příspěvků moje polička 03. února 2021 21:48

Pinot Noir třeba bys naopak v těch sedmdesáti jela. moje maminka třeba žila do loňska dost aktivním životem, chodila na univerzitu třetího věku, vnoučata brala na dovolenou, s kamarádkou podnikala dlouhé výlety... dneska je škola zavřená, dovolená zakázaná, kamarádka by musela do mhd což se bojí.. a maminka bere léky na nervy. v rodině nemáme dlouhověkost, takže nevím jak dlouho tu ještě bude, už teď přišla o rok života

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. února 2021 21:53

viktorka_od splavu o rok zivota jsme prisli vsichni.nikdo z nas nevi,jestli to nebyly nase posledni vanoce.

49429 příspěvků moje polička 03. února 2021 21:59

Jiná Realita jasně, ale právě proto nebudu nasazovat na sedmdesátnice, který si chtějí ten život normálně užívat, proboha proč?!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. února 2021 22:01

Pinot Noir mne to prijde principialne spatne,pokud jsou deti doma zavrene,"abychom chranili babicky". 

Fascinoval me nejaky basnik nebo kdo(na fb,neznam ho),ktery napsal desne dlouhy traktat o tom,jak jsme hnusna sobecka spolecnost,ze nesedime doma,protoze kdyz si jeho 70+ rodice jeli vlakem na povanocni vylet,nejaky hajzl nezodpovedny je nakazil covidem. Co na to rict.nejhorsi bylo,ze mu tam vetsina lidicek nadsene prikyvovala,jak to krasne vystihl a jak ma pravdu.co delali jeho rodice ve vlaku na vylete,to nikdo neresil.