Kokoska To se dela i s jinymi vyrobky, treba jidlem nebo kosmetikou. Kazda sarze se testuje, vyrobce dokaze podle kodu dohledat, kdy se to vyrabelo, kdo byl na lince apod.
Koronavirus
barbucha Nevěnuju se přímo registracím, ale u podobnýho procesu to funguje tak, že za výrobce mimo EU se musí 'zaručit' i někdo autorizovanej z EU, kdo odpovídá za to, že tam veškerá výroba běží podle evropských standardů a že jakákoliv šarže co projde do EU bude v pořádku. Plus zde bych čekala i různý pravidelný návštěvy z EMA a podobných orgánů
Lamicka no já bych měla pochybnosti o tom, že se testuje každá šarže.
na internetech momentálně běží kauza, kdy se stahuje hromadně všechen metformin, protože po celém světě obsahuje nadměrné množství nějakého karcinogenu. kdyby testovali každou šarži, přišlo by se na to dávno (pokud to samozřejmě netutlali).
i jídlo se testuje namátkově, neumím si představit, kdo by testování každé šarže zaplatil.
barbucha Já bych ty Rusy zas tak nepodceňovala. Když jsem byla malá, měli jsme nejdřív žigulíka a ten byl sakra spolehlivej. Proti pozdější škodovce, která na cestě do Maďarska za hadrama neustále vařila. A do kosmu taky úspěšně lítají. Já tedy bych brala i toho sputnika. ????
Jiná Realita pracovala jsem pro nekolik velkych potravinarskych/kosmetickych vyrobcu a v tech tovarnach nam tohle technologove rikali. Ze se tim sami kryji. Ale tak nemusela to byt pravda.
Měl tam být smajlík, koukám,, že musím.použít erárního.![]()
Kokoska hele já vůbec nevím, to jsem navázala na barbušin příspěvek, kde psala, že by další dávky nemusely být bez chyby.. Tady prostě doufám v Putinovu ješitnost, že se bude chtít před světem ukázat, jakej je borec a jaky ma vysledky.
Lamicka k tomu testování jídla - lidi o tom mají obecně takové naivní představy, jak někdo někde bdí nad tím, aby se nejedly jedy.
v praxi to vypadá tak, že přijde zpráva, že zjistili, že v něčem je třeba herbicid. ovšem to něco bylo spotřebováno před dvěma měsíci. to se nám stalo opakovaně. pamatuju si na kauzu fipronilových vajec, které se měsíce prodávaly s fipronilem, než na to někdo někde náhodou přišel, a pak trvalo další týdny, než se to začalo řešit. když to došlo až k nám, měli jsme všechny fipronilové šarže už pár týdnů spotřebované...mezitím se tahle vejce dávala do pečiva, do zákusků, mondelez je dával do věnečků a nikdo si ničeho nevšiml.
Jennyfor Já jen chci vědět, co za pilulku polykám a proč, s čím mi to má pomoct. Nic víc. Co je uvnitř taky nezkoumám.
A při hospitalizaci bych byla ráda, aby mi to podával někdo, kdo nesplete dávkování. To je celý.
jojo presne tak. ty kecy ze mi po tom nic neni bych fakt ocenila aby si zucastneni nechali pro sebe.
711990 no přece proto, že se pak po jejím podani lidi začnou měnit na opice, ne? Ty snad nekoukáš na žádné filmy!
![]()
Jiná Realita Z toho co jsem si teď přečetla o stahování metforminu na googlu - stahujou se určitý šarže a rozhodně ne všechno, některý z nich dobrovolně. Léčiva se samozřejmě testujou každá šarže, zde je zjevně zajímavej problém že se neví jak, kdy a kde tam ty nitrosaminy -látky přítomný normálně ve vodě a potravinách, vznikaj ( There are multiple reasons why nitrosamines can be present in drugs. FDA found the source of nitrosamines can be related to the drug’s manufacturing process or its chemical structure or even the conditions in which they are stored or packaged. As foods and drugs are processed in the body, nitrosamines can also be formed. FDA continues to test and research possible sources for drugs found to contain nitrosamines.)
Klara zajímavé. já jsem na to narazila, když jsem to chtěla pořídit matce, a tahle aktuální věc mě od toho prozatím odradila.
Lamicka Třeba už je to jinak a opravdu se každá šarže testuje. Když jsem dělala na obchodním přímo u výbroce léčiv, tak se braly vzorky, uschovaly. Testovalo se jen namátkově. Řešilo se to až byl průser. Zažila jsem to jen jednou a pro nás (výrobce) to dopadlo dobře - dodatečný rozbor byl ok.
barbucha hele ale Putinovo ego by nesneslo, kdyby někdo z EU zjistil, že je jejich vakcína špatná. Věřila bych tomu, že vadný šarže bude schopen naprat do vlastního obyvatelstva, ale porážku před ostatním světem by nechtěl přiznat.
Taky by ji nepřiznal, anžto všechno, co se na Rusko (samozřejmě neprávem) svádí, jest dílem zločinného spiknutí rusofobů/gatesů/navalných.
Už přiznali aspoň ten novičok?
Nebo jinak... přiznali někdy vůbec něco? Si vzpomeň jak zatloukali ten Černobyl. Jak zatloukali ten Kursk. Jak zatloukali vždycky všechno. Což stálo mraky životů - no a co!
Lamicka jidlo se urcite kazda sarze netestuje :)
edit: jedine, kde jsem slysela, ze testuji kazdou sarzi vstupnich surovin, byli vyrobci kojenecke stravy
baltik no ja se fakt necham nachytat na vsechno ![]()
barbucha no přesně. I kdyby teď popadali všichni maďaři po sputniku jak hrušky, tak to bude sabotáž ve snaze Rusko poškodit.
Soros!!!
Lamicka tak si to zkus predstavit i prakticky, na co vsechno bys tu kazdou sarzi testovala? a kolik by ti te kazde sarze potom zbylo a kolik by to jidlo stalo? a jak stare by se dostalo do prodejen (treba v pripade cerstveho peciva)
Vyrobci si delaji analyzu rizik a podle toho udelaji vzorkovaci plan
Podle toho, ktera surovina je na co rizikova - pesticidy, alergeny, falsovani, cizi predmety, plisne..., tak se vyzaduji rozbory na surovinu od dodavatelu
A stejne tak to pak posoudi vyrobce svou vyrobu a nastavi si testovani hotovych vyrobku, muze to byt jednou za rok, jednou za mesic a u obzvlast rizikovych treba kazda sarze, ale zase treba jen na jednu vec (treba na lepek u bezlepkovych vyrobku)
Ale vzdycky se neco objevi, ted byla kauza s obsahem ethylenoxidu v sesamu z Indie, strikali tim ve skladech, aby to vydrzelo celou dobu do dalsi sklizne a v EU je to zakazane. Ale v zakladni skupine rozboru na pesticidy to neni, takze se na to prislo nahodou a pak se ukazalo, ze to je prakticky ve vsem sesamu a ze skoro vsechen sesam pochazi z Indie, tak ted se nejakou dobu bude kazda dodavka na ethylenoxid testovat.
Taky by ji nepřiznal, anžto všechno, co se na Rusko (samozřejmě neprávem) svádí, jest dílem zločinného spiknutí rusofobů/gatesů/navalných.
Už přiznali aspoň ten novičok?
Nebo jinak... přiznali někdy vůbec něco? Si vzpomeň jak zatloukali ten Černobyl. Jak zatloukali ten Kursk. Jak zatloukali vždycky všechno. Což stálo mraky životů - no a co!
Přesně tak.. Jako včera říkal ruskej ministr zahraničí, že ta otrava Navalnyho byla nafingovaná. Tak by si to vymysleli i u vakcíny - byla to sabotaz nebo cokoliv jinyho.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY