jo a tady rozhovor s Ruth Tachezy
Koronavirus
eM a další
Já si myslím, že se tu směšuje mnoho věcí dohromady. Já už taky úplně nevěřím doktorům. O tomto mluví i neurochirurg Beneš - zbytečné operace, on jí neudělá a do týdne je pacient pod kudlou někde jinde. O předepisovaných lécích kvůli provizím si snad už nikdo nedělá iluze. To je ta farmalobby, někteří doktoři za provize se jaksi neštítí a lítá v tom mraky peněz. Bohužel tady neexistuje komplexní péče, která by zabraňovala nesmyslům, lékovým interakcím, těm zbytečným operacím a td. Lidi by se měli o své zdraví víc starat.
Co se týče vakcíny, nezkoumám z čeho je - volba je buď chytnout covid s loterií, jestli budu OK nebo vakcína. Ta vakcína je pro mne menší zlo. A než na mě dojde řada, kdo ví co tady bude. Proto to teď neřeším.
Kvízová otázka: získali moji prarodiče (89 a 92 let) termín na očkování? ...
Mě to tak štve. Mě to štve hlavně proto, že v poměrně blízké rodině mám takový ten podfuk s očkováním manžela/manželky, když se to zrovna šikne...
711990
Trošičku umím číst příbaláky nebo složení léků. Kdysi dávno mě jejich prodej živil. Někdy byly podmínky obchodu ze strany "západních" zákazníků hodně specifické - připomínky ke složení, podmínky balení i u renomovaných zákazníků (většinou chtěli zcela neoznačené, aby si mohli nalepit vlastní značku a specifikaci)atd. Po této zkušenosti si nedělám iluze o složení a původu léku u žádné firmy.
continuity tak já když můžu, tak si vyberu. I protitetanovku jsem si vybrala. Ať si každý dělá co chce, má na to právo. Někdo bere co je k mání, někdo vybírá.
crazydaisynezlob se, ale to je prece uplne neco jinyho, ne? Jasne ze je tam marketingovej vliv a ne male, ale co to ma spolecnyho s tim, jestli je vakcina z opiciho adenoviru?
crazydaisy tak možná naivně předpokládám, že výrobci léků si nechtějí své zákazníky zabít, kdo by si to potom kupovat, že
. Ale je pravda, že je třeba si i u léků začít dávat pozor/záležet do kupuji, teď třeba narážím na privátní značky max a pod. Tam je rozdíl při srovnání se stejným lékem přímo od výrobce patrný. A pak je další věc, jaké léky mi předepíše lékař, tam už to srování bývá těžší...
711990 no přece proto, že se pak po jejím podani lidi začnou měnit na opice, ne? Ty snad nekoukáš na žádné filmy! ![]()
Dadoo tak teď už tu opičí taky nechci, nemaj něco z medvěda?
souhlas s Klara i continuity
OliveOyl Zimního spánku se ti zachtělo?
Dadoo A nemohli by tam vrazit radši pavoučí DNA? Pak bychom všichni mohli být Spiderman! :o)
Sweet Potato jj, vzbuďte mě na konci března :)
crazydaisy Tak od 'kdysi dávno' se to hodně posunulo :) (samozřejmě vyber si nebo odmítni co chceš klidně podle fontu na lahvičce, ničí svobodnou volbu absoluně nezpochybňuju)
Nebála bych se opic ani pavouků, co položili životy ve jménu vědy... mám spíš kapku problém s lidským faktorem, jmenovitě s ruským lidským faktorem. Vakcína může bejt připravená perfektně, i schválená EU - ale kde je záruka, že i další dávky budou bez chyby? Závady, jak známo, Rusové zásadně zatloukají... že Sputnikem vesele očkují svoje obyvatelstvo mě rovněž neuklidňuje, neboť "nas mnógo". Dlouhodobý bezvadný fungování (čehokoliv včetně Černobylu až po výrobu vakcíny) prostě není to, co mě v souvislostí se zemí, kde zítra znamená včera, napadá jako první ![]()
Jennyfor Ta účinnost ve věkový kategorii je nejasná čistě proto, že u všech těch vakcín naočkovali v klinických hodnoceních hodně lidí, ale celkově (z větve s placebem i těch naočkovaných 'plnou' vakcínou) se pak nakazilo relativně málo lidí, takže se vychází z docela malýho souboru dat a pokud to neměli dostatečně ošetřený tak je možný že v nějaký věkový kategorii to je fakt pár lidí. Než na tebe dojde řada tak to už jasný bude :)
barbucha hele ale Putinovo ego by nesneslo, kdyby někdo z EU zjistil, že je jejich vakcína špatná. Věřila bych tomu, že vadný šarže bude schopen naprat do vlastního obyvatelstva, ale porážku před ostatním světem by nechtěl přiznat.
barbucha
je to v nás jak v koze ![]()
bram hloupy dotaz, fakt se v tom nevyznam - ta sarze se kazda nejak testuje, nez se to pusti ven? Nebo jak se pozna, ze je vadna?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY