Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 03. února 2021 23:59

Jiná Realita a nebo jsou v těch diskuzích i ty nenávistné komentáře vůči seniorům, četla jsem bohužel takové, ale tady je teda taky nevidím.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. února 2021 00:00

RoSa A je po díře na trhu, pilulku neznám.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 04. února 2021 00:14

Jiná Realita Já si čtu občas asi z masochismu diskuse pod články na Novinkách, nebo i pod příspěvky Dominika Feriho na insta. A spíš mi připadá, že ty emoce jsou rozbouřený tak nějak difusně. Už není úplně jasný, kdo hejtuje koho. V podstatě se do sebe pouštěj diskutující podle svý momentální životní situace, původní jasné předcovidové rozložení sil kobliha versus pražská kavárna je dávno passé. Teď je to mladí proti starým, osvč proti flákačům na home offisu, matky s dětmi proti těm bez dětí, ti co sedí doma na prdeli proti lyžařům...

Není ani jasný, kdo kam vlastně patří, množiny mají různé průniky, když jsem rouškař, jsem automaticky kobliha, když je někdo antivax, musí být nutně popírač, když chci, aby šly děti do školy, zabíjím stařenky v DD.

Už je v tom takovej bordel, jak ve slovní úloze: Karel nosí respirátor. Pán vlastnící restauraci má modrou košili. Muž v zeleném se nechá očkovat. Koho bude volit na podzim Jiří?

Ta frustrace bublá asi v každým. Tak jen doufejme, že zůstane jen slovní. A jediný pozitivní na celý týhle šílený době je to, že na tu vládu kašparů nadávají ze všech skupin a táborů. Tak kéž by to špatný aspoň přineslo nějakou pozitivní změnu.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 04. února 2021 06:17

crazydaisy ono taky nejde jen o ty lidi (jakkoliv stary), kteri by si rekli, ze jim to za to nestoji, ze radsi umrou, ale o to, ze pravdepodobne neumrou nekde sami doma, ale patrne v nemocnici a nekdo se o ne tam bude starat

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 04. února 2021 07:23
Reakce na crazydaisy:

Mě teda trochu zaráží ta nevraživost, skoro až nenávist vůči těm seniorům. Ptal se jich někdo, jestli o nějakou ochranu stojí? Znám několik, kteří by raději už zemřeli, než být izolovaní, jako v kriminále. Hrozný je to pro všechny, dětí je mi zvlášť líto, ale ty mají aspoň naději. Ti staří jen tu beznaděj a samotu. Opět se potvrzuje to, že těžká doba odhaluje charakter člověka.

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 04. února 2021 07:24

Jennyfor taktak:-)

Offline Isca
4894 příspěvků moje polička 04. února 2021 07:42

Jennyfor Moc hezky jsi to napsala. Přiznávám, že jako nemalá část  lidí asi, se mám tendenci řadit do skupinky "my rozumní lidé, kteří na situaci mají ty rozumné názory" , ale v poslední době fakt nevím, kteří ti my jsme a jaké názory to jsou. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 04. února 2021 07:43

Pinot Noir ja s tebou teda souhlasim. Rok mi dite nechodi do skoly, hrbi se 4 hodiny u pocitace, place, ze chce za spoluzaky. Prisli o folklorni krouzek, florbal, vytvarku jedou online (diky za ty dary)... a konec te silenosti v nedohlednu. Delame vsechno proto abychom ochranili rizikove skupiny, prestoze vidim, jak moje deti trpi (hlavne dcera), ale mnoho lidi prave z rizikovych skupin do toho hazi vidle.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 04. února 2021 07:56

Já bych jenom nesměle podotkla, že už dávno to není o nějaké ochraně rizikových skupin ( to bylo na jaře), ale o ochraně zdravotnictví před kolapsem. Skončit tam může opravdu každý ( včetně dětí) a pokud by to nastalo, smrtnost vyletí vzhůru a dopadne to prakticky na všechny generace. 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 04. února 2021 08:10

A ta čísla zas začínají být špatná

Už mě to taky nebaví. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 04. února 2021 08:19

continuity a co jste jako čekala.  Ještě máme co jíst a kde bydlet, ještě to může být horší. 

Online Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 04. února 2021 08:22

continuity já vím, že špatně můžeme skončit každý. Ale čísla o hospitalizovaných a zamřelých pořád mluví jasně, zemřeli i mladí, ale v drtivé většině se to špatné konce pořád týkají té skupiny, o které jsem psala. A jejich partnerů ještě víc. Ty řeči o nenávisti se mě teda dost dotýkají, vždyť já mám o tetu strach, i ty ostatní ženské, jsou to sousedky, prodavačky, kuchařky z naší obce, lidi, které znám od narození. Ale připadá mi to značně nezodpovědné od nich, úplně nejvíc mi ale rozum zůstává stát nad tím, že je to dovoleno. Do hotelu se nesmí, já s bráchou si pronajmout chalupu v lese nesmím, na procházce bych se neměla s nikým sdružovat, ale deset žen může spolu do lázní? Už vidím, jak tam má každá svůj pokoj a na procházku chodí v dvoumetrových rozestupech.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 04. února 2021 08:29
Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 04. února 2021 08:29

Pinot Noir Já dokonce ani nepochopila, že to bylo míněno na tebe, spíš jako navazující diskuze o nějakých hejtech někde na novinkách! Tvůj postoj mi přijde úplně logický. Mě nadzvedává i moje máma, která si každý týden vyrazí do Lidlu-a nakoupit nepotřebuje, je to jen společenská událost. Přitom když byla u nás na kafe ve chvíli, kdy mi volala muž, že je pozitivní, vypadala totálně otřeseně, ale v chování žádná změna. 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 04. února 2021 08:29

Pinot Noir ja s tebou souhlasím, ale nejde to už stavět do pozice: my je chráníme a oni o to nestojí. Teď už se opravdu musíme chránit tak nějak všichni společně. 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 04. února 2021 08:32

nika nerozumím. jakou relevanci ma dostatek potravin k (ne)šíření Covidu?

Offline nika
685 příspěvků moje polička 04. února 2021 08:33

Pinot Noir přesně tak. Nejdřív se bali, teď je to přestalo bavit. Nás ale bavit musí, že nemůžeme pracovat a děti ze nemůžou do školy. Ne zábava, ale práce a škola a že bychom aspoň tohle mohli, se ztrácí v nedohlednu. 

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 04. února 2021 08:36

nonemy Dík. Internetové petice jsou sice obvykle dost k ničemu, ale podepsáno.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. února 2021 08:37
Reakce na continuity:

Teď už se opravdu musíme chránit tak nějak všichni společně. 

​A nebo taky každej sám ... Už jsem to tu psala, ale fakt vidím kolem čím dál víc lidí, kteří se stahují do sebe a začínají řešit opravdu jenom sebe a nejbližší sociální bublinu. Chovají se rozumně, nic výrazně neporušují, ale už jednou takový ten sólo boj typu "zachraň se kdo můžeš". Pozoruju to i na sobě. Jestli je to dobře nebo jak to změnit, to nevím ... 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 04. února 2021 08:37

continuity jasně, teď se všichni snažíme, aby nezkolabovalo zdravotnictví, ale to přece s tou rizikovou skupinou úzce souvisí. Jsou v nemocnicích i mladí a fyzicky zdatní, ale stále převládají staří a chronicky nemocní. 

Táta do lázní musí, fakt jsem nadšená, že si tam může přisvištět nějaká parta užít si dovču.