Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 08. února 2021 14:42

A666 Naprostej souhlas!

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 08. února 2021 15:07

Prosperina 

S hladinou stresu a sociální péčí o seniory a nakonec i vírou ve vládu/zodpovědný činitele naprosto souhlasím, vidím to úplně stejně.

Jen ta cochcárna... jako jo, v hospodě neseděj po deseti, ale to tak nějak - kromě oslav - nesedávali ani předtím. U obchodů stojí zřízenec a pouští to tam po částech, ale přesto je vevnitř plno... a nějaký velký rozestupy, natož roušky? Mno... 

People stroll at the Drottninggatan shopping street in central Stockholm on November 10, 2020, amid the novel coronavirus Covid-19 pandemic.FREDRIK SANDBERG | AFP | Getty Images

My se přece nechováme, se všema těma příkazama a zákazama, o tolik hůř

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. února 2021 15:20

A666 ja tomu verim, jsem ve statnim, na HO 2-3 x v tydnu (stastna jak blecha, protoze mi to prijde jako ideal - na co potrebuju klid udelam doma, na co programy, ktere doma mit nemuzu udelam v kanclu)  a znam lidi, kteri si stezuji, ze kolegove jinde chodi do prace 1x za 14 dni. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 08. února 2021 15:26

Sweet Potato to, že se naše vláda nechová dle doporučení odborníků, už mě nepřekvapuje, ale celkově je ten rozhovor velice zajímavý, díky

Já jsem měla o víkendu rozhovor se svým otcem na téma coronavirus a politika a byla jsem zděšená, čemu všemu věří, býval to chytrej chlap. Např. vakcínu chce jen ruskou, v Číně není cenzura, u nás je nesvoboda daleko větší, zavírá se za nesouhlas s uprchlíkama, Babiš to s námi myslí dobře, největší hajzl je Kalousek, ten má nahrabané miliardy, Havel byl hazjl, protože náš stát rozprodal, za špatnou situaci můžou mladí a lyžaři... Když jsem byla malá, měli jsme fotku Havla na knihovně. Úplně mě z toho mrazí, jakým bludům může dříve celkem inteligentní člověk uvěřit. A myslím, že to právě bude mít z nějakých takových dezinformačních webů, protože žádnou psychickou poruchou netrpí, stařeckou demenci taky ještě nemá a s "vypitýma" chlapama v hospodě se teď nestýká. Jen sedí doma, čte zprávy a čumí na telku.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. února 2021 15:27

barbucha takova kacirska myslenka, za niz tu budu utlucena daty - no a OPRAVDU je to tu o tolik horsi? Protoze popravde, kdybych to necetla tady a nezajimala se tak nejak celkove, tak ziskam pocit, ze se nic moc nedeje. 

No a pak slysis od lidi z byznysu, jak se supi sletaji nad hotely a restauracemi a napada te, ze jeste par tydnu bude zavreno a bude to pro zajemce vsechno levnejsi.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. února 2021 15:48

Lamicka 

podle toho kterou situaci myslis..... Jestli co se tyce poctu nakazenych (CR 4. na svete, Svedsko 22.), mrtvych (CR 6., Svedsko 23.). V poctu testu jich mame jen o malo vic nez Svedsko, v tom to nebude (my 37., Svedsko 42.)

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 08. února 2021 15:48
Reakce na Mrakoplas:

Inak my najnovšie máme povolené ísť do prírody aj mimo hranice okresu ale na vlastnú chatu už nie. Takže sa môžem vybrať do Nízkych Tatier prejsť sa okolo chaty (je v lese) ale vstúpiť do nej nemôžem

​Tak tomuto nerozumiem, akože môžeš byť len v lese, ale nie v budove?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. února 2021 16:17

letfenixa áno. Vraj aby ľudia nezačali chodiť na chaty a zgrupovat sa (tak nejak to povedal Krajči). Čítala som to na eNku.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 08. února 2021 16:21
Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 08. února 2021 16:25

nonemy To je mi hrozně líto, u cizích se to dá odignorovat, ale rodina, to musí být strašná bezmoc, jen to čtu a všechno se mi lítostí svírá.

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 08. února 2021 16:36

Mrakoplas Keby ľudia nevymýšľali a nechodili v partiách po chatách, nemuseli by vznikať také nelogické zákazy a obmedzenia. Fakt nerozumiem, čo je ľuďom nejasné na spojení obmedziť kontakty.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 08. února 2021 16:42

Kan to jsem si myslela a rada to slysim (taky nesmime byt na HO, protoze by si prece lide ve vyrobe stezovali, ze oni nemuzou)

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 08. února 2021 16:54

baltik u nas nemuzou/ nechteji byt na HO ti, kteri nic nedelaji, protoze by se to poznalo:-)) v kancelari se hodnoti vykon dle dochazky kdezto na HO je nutne dokladat odvedenou praci

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. února 2021 17:12

baltik Fakt nestěžovali. Normu udělat musíme a to že nikdo nešpízuje a nebonzuje, tak se dělá v daleko větší pohodě a klidu. WC kdy potřebuješ, kafe mimo přestávku, prohodit pár vět s kolegyní, kuřáci cigáro když je porucha, vyřídit telefon, když volá dítě. Myslím, že vám vedení lže, lopaty jsou raději, když kanceláře hnípaj doma. Proto si beru a nejen já, přesčasy hlavně noční a víkendy.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. února 2021 17:16

Kan ja tomu tedy verim,ze jim nikdo nezavidi.Sice ne ve fabrice,ale taky sem mela rada moje odpoledni nebo vikendy,hned se pracuje o stoprocent lip.

Ranni jsem nedelala,jen vypomoc obcas a to byl strasny stres ve vsech smerech a moc oci.

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 08. února 2021 17:20

Kan a na tebe ma nejaky vliv jestli treba mzdovka pracuje z domu nebo v kanclu? mi prijde jako by u vas pracovali bud delnici nebo dozorci...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. února 2021 17:45

viktorka_od splavuHele oni žalují a donáší všichni.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. února 2021 17:47

A666 to je zajimave, tak jaktoze jsme na tom tak spatne? kdyz pak tady ctes, ze maji otevrene skoly, restaurace... nemuze to byt fakt velkyma fabrikama? Tam proste HO nenaridit nelze. Jestli jsem za pul roku mela kontakt (2x), tak to bylo vzdy v praci (no a provedla jsem "samoizolaci" sebe i rodiny).

Offline Kora
příspěvků moje polička 08. února 2021 17:57

viktorka_od splavu a v kanceláři neni nutné dokládat žádné výkony? Stačí být přítomen?

Ty jo, kde děláš?

Ja bych na HO byt mohla,  nejsem.  Je to umorny a jsem doma strašně neproduktivni. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. února 2021 18:17
Reakce na Lamicka:

A666 to je zajimave, tak jaktoze jsme na tom tak spatne? kdyz pak tady ctes, ze maji otevrene skoly, restaurace... nemuze to byt fakt velkyma fabrikama? Tam proste HO nenaridit nelze. Jestli jsem za pul roku mela kontakt (2x), tak to bylo vzdy v praci (no a provedla jsem "samoizolaci" sebe i rodiny).

​Kdo ví.... Každopádně si tu pěstujeme slušnou virovou nálož, nenecháváme ji spadnout a ono to pak jede samospádem.......