Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 08. února 2021 23:16

Jennyfor já si teď povídala (online!:-) s kamarádkou, která se na to vykvajzla a začla se živit rukama. strašně ji to baví, zřídila si provozovnu doma, momentálně je sice zakázaná ale to není nafurt a když bude mít čtyři zákazníky denně co hodinu tak je spokojená. já jí tak!! závidím... bohužel na ruce su totálně levá:-(

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 08. února 2021 23:29

viktorka_od splavu Ježíš, přesně dnešní email z jiný univerzity. Já: Mám tedy pokračovat v A, jak bylo domluveno původně, nebo začít zpracovávat B, co jste poslala dnes? A paní odpověď: bla bla bla .... bla. Děkuji pěkně za spolupráci a dejte vědět, až bude D hotovo.

Pak mi volá nadřizená, abych odevzdala D co nejdříve, že to už řešíme 14 dní. Na upozornění, že jsme řešili A a najednou dnes ráno chtěli B, přičemž dnešní odpolední D nebylo dosud zmíněno, mi řekne, že ten mejl četla, vůbec mu nerozuměla a abych jí napsala vysvětlení, co se v tom mejlu teda vlastně píše a že se vedení poradí.

Já už mám fakt taky někdy lidí plný zuby. Nejradši bych asi taky dělala něco rukama, ale ačkoliv dřív jsem byla docela šikovná, už to není ono. Jako kdyby to bylo Zahraj to znovu, Same, tak fakt nějaký podnikání, kde budu svým pánem a pravidla si budu určovat sama. Tak v přištím životě

Offline Jitka77
1956 příspěvků moje polička 08. února 2021 23:45

Jennyfor Kamarádka odešla z místa na děkanátu prodávat jízdní kola a s gustem se vyjádřila, že fakulta je chráněná dílna.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 09. února 2021 00:01

Jitka77 Jo jo, má pravdu. Možná to někde lepší je, já zatím ty školy prošla 3 a plus mínus totéž. Peníze z veřejnýho rozpočtu přijdou vždycky, není kam spěchat....

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 09. února 2021 07:30

Jennyfor ked ta teraz citam je mi az fyzicky zle z toho ako bojujes. 

Hned sa mi vybavilo preco som skoncila a isla pracovat v niecom uuuplne inom. 

Mas tolko nalozene ze by to viaceri nezvladli. Obdivujem ta

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 09. února 2021 09:01

Tak si čtu, že studenti vy se měli sami PCR testovat.

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 09. února 2021 09:02

A ještě se drze chlubí... uměj voni fakt ještě něco, cokoliv, jinýho než furt jen vyhrožovat? A stěžovat si, že nemůžou důsledně trestat Bachaři v kriminále?

Do registru přestupků se tak má zaznamenávat protiprávní jednání v rámci krizového zákona. „Dáváme správním orgánům i policii možnost zohlednit, zda je přestupek krizového opatření páchán opakovaně, a tomu přizpůsobit výši i druh sankce. Jen tak získáme na chronické porušovatele páku"

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 09. února 2021 09:33

nebudu číst předchozí diskuzi, mám jen jedny nervy a doma dítě na distanční výuce....

můj dotaz: před vycestováním do zahraničí a po návratu je potřeba PCR test. Je možné, aby ho indikoval lékař? Ano, chci občůrat systém a neplatit to. Jsme 4 a 8 testů stojí docela dost.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 09. února 2021 09:39

martek01 na cestu tam urcite, kdyz se nejak dohodnete.. zpatky se snad musi ten test nove delat pred odletem, to me od vyjezdu znacne odrazuje:-/

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 09. února 2021 09:43

viktorka_od splavu musí se testovat před odletem do destinace, takže v ČR, pak před odletem z destinace (takže v cizině, ale stačí antigen, ale i tak to je 30euro na osobu) a pak po příletu doma po 5 denní izolaci. Právě ty testy doma chci nějak ošéfovat... chcem letět až v dubnu, tak to stejně bude úplně jinak. jestli nás soudruzi úplně nezavřou

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 09. února 2021 09:46

martek01 Do dubna daleko. Pokud máš doktora, co vám to napíše, tak jistě. Ale teď bych si tím fakt hlavu nelámala. Duben...

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 09. února 2021 09:46

martek01 tak systém občůráš v závislosti na tom, jaké máte lékaře. Někdo nedá žádanku málem ani na smrtelné posteli, někdo dá, když napovídáš historku o nemocné kolegyni kolegyně a tvé návštěvě 100 leté babičky. Třeba.

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 09. února 2021 09:49

Sweet Potato Pavlena 

doktory známé mám. 

jsem ale magor a musím to mít v hlavě vyřešeno dopředu

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 09. února 2021 09:49

A teda aniž bych chtěla výrazně rýpat a rozdmýchávat vášně, chápu to správně tak, že na exotický výjezd peníze jsou, ale s tím spojené testy ať teda zaplatíme všichni, protože z pojištění... Pardon, nedalo mi to.

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 09. února 2021 09:53
Reakce na martek01:

Sweet Potato Pavlena 

doktory známé mám. 

jsem ale magor a musím to mít v hlavě vyřešeno dopředu

​A není to tak, že pokud test indikuje lékař (měl by asi indikovat při podezření nakazy tedy příznaky nebo kontakt) je pak nutná karanténa i v případě negativního testu? 

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 09. února 2021 09:55
Reakce na Pavlena:

A teda aniž bych chtěla výrazně rýpat a rozdmýchávat vášně, chápu to správně tak, že na exotický výjezd peníze jsou, ale s tím spojené testy ať teda zaplatíme všichni, protože z pojištění... Pardon, nedalo mi to.

​v pohodě, čekala jsem to. není to zase exotický zájezd, je to v rámci EU. testy by nás vyšly na skoro 20 tisíc, což je pro nás hodně. a pojištění si platím taky. a covid jsem měla. možná by stačilo potvrzení o protilátkách, ale to v současné době není možné mít jako náhradu za PCR test

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 09. února 2021 09:56
Reakce na Maky:

​A není to tak, že pokud test indikuje lékař (měl by asi indikovat při podezření nakazy tedy příznaky nebo kontakt) je pak nutná karanténa i v případě negativního testu? 

​to právě nevím.... asi bude nejlepší doktorovi zavolat.

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 09. února 2021 09:59

martek01 Hele 20 ne, nepřeháněj. Zákl.cena je teď 1300. Pokud teda nechcete jít někam na "lepší", to jsem platila i 3000 za jeden.

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 09. února 2021 10:05

Sweet Potatou nás jsou za 1700, takže 13600,- za testy před odletem a po příletu

plus testy před odletem z destinace

i tak mi to nepřijde málo, asi je teď cestování jen pro vyvolené a my, plebs, co šetříme x měsíců si to bohužel už dovolit nemůžem

a díky za odpovědi, debatu ukončuji

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 09. února 2021 10:18

Z testu na pojišťovnu nedostaneš to potvrzení. Přijde jenom SMS a to nestačí.