viktorka_od splavu @Kan tak u nás to bylo prioritně určeno pro lidi, co nemůžou mít HO, aby nezaviděli. Ale dostali to všichni, co chodili. Oznámeno to bylo předem. Teď už se to nevyplácí, protože situace už není výjimečná a je třeba se naučit žít s coronavirem... Pravil nás generální.
Koronavirus
Re HO, tady se docela hromadne uvazuje, ze HO zustane minimalne jako moznost i po Covidu, firmy budou platit mensi najem, protoze kancelar bude mensi a muzou se zamestnanci stridat podle potreby. Plus to usetri nektere dalsi vydaje.
Britska Kolumbie prodlouzila opatreni do "na neurcito". Obchody a restaurace zustavaji otevrene s omezenim jako doposud, sportovni aktivity take, skupinove jen omezene a jen ty mene namahave (joga ano, hot joga a spinning ne, napr.) Soc bublina se nemeni, uvnitr jen se svou domacnosti, navsteva restaurace taky. Ten kdo bydli sam muze mit dva v bubline, pro veskery styk uvnitr. Doporuceni je necestovat mimo municipalitu.
Pripadu za posledni tydny je cca 450 denne. Omezeni bylo zavedene 7 listopadu a plati plosne celou dobu. Nejvetsi dopad (pokles z 2000 na 450 pripadu za den) ma podle me to omezeni socialni bubliny. Venku je teda mozne se potkat i s lidma co nejsou primo ve vasi indoor bubble, nicmene rozumne, prochazka atd. Zadny bbq na zahrade atd.
Jo a skoly funguji, tridy rozdelili na polovic a uci v segmentech 3 mesicu urcite predmety, aby se to moc nemichalo.
viktorka_od splavu Já už to probírala s kolegyní v pátek. No, omluvil, jen řekl, že není "mediálně zdatný" a vlastně se nemýlil, protože vrchol byl a teď je plató. A na co prý lockdown, když to neleze exponenciálně... (no možná to neleze proto, že je lockdown). Na to jak, má rád medicínu založenou na důkazech, mě ty náhodně střílené studie a "preprinty" moc neoslovily.
barbucha Prosperina
vidím to stejně. Ale holt někteří si pořád myslí, ze za všechno mohou nezodpovědní Češi. Jo, asi jsme nejhorší, nejneukaznenejsi, nejsobectejsi národ na světě
Z tohodle už lezu po zdi. Ale samozřejmě, někteří si to myslí, páč jim to nakukal ten idiot co pro svoji neschopnost potřebuje alibi. Je to jednodušší než si zjistit informace... svedem to na ty lyžaře/cyklisty/včelaře nakonec ![]()
Tak já musím říct, že HO je sice fajn v tom, že si k pc přesednu z postele v pyžamu, ale jisté nevýhody to má.
Taky mám práci, kterou udělat musím, nemám nikoho, kdo by jí udělal za mne, jede se podle harmonogramu, kdy v některých případech by nedodržení termínu mělo za následek správní řízení.
Dokud to jsou to věci, co záleží jen na mně, tak si jedu svým tempem a HO jednoznačně vítám.
Ale často potřebuju spolupráci lidí z jiných oddělení a tam to začíná být problém. Ti samí jedinci, ze kterých nelze podklady, zadání, termíny, konkrétní informace nutné k použití nastavení systémů vydolovat ani v době bezkovidové, tak ti teď neberou telefon, nereagují na emaily.
Dřív jsem lítala po baráku, abych je někde zalehla a dostala odpověď, často to bylo několik výběhů, protože paní ta a ta zrovinka musela do druhého patra (do třetího, na oběd, na pochůzku, má jednání), ale když jsem to nevzdala, tak jsem tu odpověď třeba nakonec i na wc z těch lidí dostala.
Teď píšu, volám, píšu v kopii s nadřízeným, volám jejich spolupracovníkům a prostě nic. Žádná odpověď, telefon bez odezvy. Hoří termin, potřebuju dojednávat další návazný kroky a můžu se akorát vzteknout a stěžovat si na lampárně.
Takže HO jo, ale jsou jedinci, kteří to mají asi jako dovolenou. Já si nedovolím v době, která by měla být "pracovní" odejít ani s odpadkama, kdyby někdo něco potřeboval. Ale asi to někdo má fakt jako dovolenou.
edit: teď mi jedna ta paní, co měla dodat rozhodné datum, napsala email, že nemůže odpovídat na maily, protože má rozbitý mail - no to už si dělá kozy ![]()
Pokud se takto trasuje ve skolach , tak to potěš koste.
Fiction díky. no já mu právě taky moc nevěřím, spíš tak nějak podvědomě. nezdá se mi. přitom mi ty jeho názory víceméně konvenují s mými, jenže.. nad tím přemýšlím. jo a o EBM si myslim svý:-/
tv tam kde to znam ja se trasuje přesně takto
Fiction no taky mi to jako omluva přišlo divný, navíc tunelové vidění trošicku.
Jennyfor mail že má rozbitý mail
já ty "výběhy" jak píšeš naopak milovala, páč jsem měla spoustu pohybu. doma se tak maximálně ohnu když dávám hrnek do myčky
viktorka_od splavu A to já ho jinak dost "žeru".
Jennyfor a obrácenou cestu jsi zkoušela? Nežádat informace, ale oznámit, že to bude tak a tak/tehdy, a pokud vám toto řešení/čas nevyhovuje a navrhujete jiné, dejte prosím obratem vědět, zítra již bude pozdě a změnit to nepůjde. Asi to nejde vždy, ale aspoň na něco.
continuity Tak VFN měla vždy za úkol tlumit covidové vášně.
Fiction naopak o těch falešně pozitivních pcr už jsem slyšela osobně naživo od známého pražského imunologa i od holky co je v laborce dělá, takže to mu věřím (ne ty počty, to asi vaří z vody, ale že to je možný - což je většina lidí mylně přesvěčených že jsou pcr stoprocentní, haha teda)
Pokud se takto trasuje ve skolach , tak to potěš koste.
Bohužel, musím potvrdit, že toto se děje. Tak je jasné, že než se děti vrátí do škol, že se něco musí změnit. Snad ....
viktorka_od splavu No já právě taky miluju výběhy
a navíc často hubou vyřídím ví, než mejlem, ty lidi jsou snad už i líný číst, mi řeknou: já to četla zběžně, bylo to dlouhý, nechala jsem si to napotom..... mejl o třech řádkách ![]()
takhle řeknu: Kolik mám nastavit poplatek za....? A z toho člověka těch třeba 560 Kč vypadne i na tom záchodě. Ale na mejl prostě neodpoví, to je moc složitý.
Jennyfor Já mám takhle problém s některýma klientama, když z nich chci vyrazit, jak to mám pojmout v účetnictví - mail o více jak osmi slovech pro některé z nich znamená džungli, ve které se beznadějně ztratí, takže když náhodou odpoví, je to na něco jinýho, než se ptám. Telefonáty jsou lepší, jenže nezanechávají stopu...a osobní setkání, aby podepsali papír, je v současné době trochu zázrak - pokud se nebojí, tak jsou v karanténě.
Isca ježiš to tě lituju, uplně to vidím - vážený pane A., chcete B, nebo C? - dobrý den, bota číslo dvanáct. A.
SunEclipse Bohužel jsem závislá na rozhodnutí různých "orgánů" U nás všechno musí metodicky schválit různá pléna a rady a poradní orgány a výsledkem těch jednání je třeba, že určitou aplikaci otevřu 28. ledna v 9 hodin a zavřu 15. února o půlnoci. A tuhle informaci potřebuju, protože když to nebude fungovat v souladu s vydanou směrnicí nebo metodickým pokynem, tak to může někdo napadnout ve správním řízení. A sama si to rozhodnout nemůžu.
Nebo ty poplatky, na to je celá metodika, závislá na podkladech z MŠMT, řídí se to různými koeficienty, v tom aby se prase vyznalo, já potřebuju jen, aby v určitý okamžik na obrazovku vylezlo: Poplatek za xxx činí 532 Kč a poukažte jej na účet yyy. A to 532 musí být podloženo zákonem. To 532 si nemůžu vymyslet, ani nemám informace pro výpočet, ale nějaký čislo tam nacpat musím.
Jo, jsem jen pouhý slouha mocných ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY