viktorka_od splavu tak to asi zalezi od typu prace. Za me treba tu praci nikdo neudela, nikam nezmizi, proste ji udelat musim, at uz v kancelari nebo doma. Pro me by bylo idealni to stridat, skoda ze nemam takoveho osviceneho zamestnavatele :)
Koronavirus
Kan je fakt že třeba žalování na kuřáky frčí všude. lidi jsou hnusní
A666 to je zajimave, tak jaktoze jsme na tom tak spatne? kdyz pak tady ctes, ze maji otevrene skoly, restaurace... nemuze to byt fakt velkyma fabrikama? Tam proste HO nenaridit nelze. Jestli jsem za pul roku mela kontakt (2x), tak to bylo vzdy v praci (no a provedla jsem "samoizolaci" sebe i rodiny).
No vidíš, tak než jsem se k tomu dostala, A666 čísla našla ![]()
Mě by taky zajímalo, jakto že jsme na tom tak mizerně - ale vzhledem k tomu, že tvrdím že se nechováme vo moc hůř (právě naopak - nechodíme hromadně do hospod, na žádný akce, v mhd nosíme roušky a mnozí i jinde, haranti seděj doma to jest ze školy nepřinesou nic... všecko je zavřený a zrušený takže nemáme příležitost hřešit jinak)... tak mi z toho vychází jediný, a to že to není v nás lidech, ale v chaotickým a naprosto nekompetentním vedení.
Částečně bych ještě připustila že tady spousta lidí dělá mrtvý brouky a zapírá kontakty (důsledkem čehož je nekontrolovatelný šíření), ale to jde zase na vrub těm idiotům, který rozfrcali poslední korunu z rozpočtu na kraviny (aka polní nemocnice, čert by mě vzal!!) a místo co by pobídli lidi finančně, přikážou jim trčet doma za blbejch 60%, na který neni nikdo zvědavej (Švédi mají 80%). Teď teprve se chytaj za nos, jak jsem před chvílí zaslechla - že by jim jako měli kapku přidat... ale to už je dost pozdě.
baltik
tak tak. však mně ta možnost asi s koncem týdne skončí, záleží jak se panstvo dohodne s tím nouzovým stavem.
Kora nn to je opačně. v kanceláři musí být přítomni ti, kteří by neměli co vykázat resp. se to ukázalo v tom jarním lockdownu kdy byli doma skoro všichni z kanclu - např obchoďáci prostě z domu nemají dělat co. samozřejmě většina má co dělat a je jedno, kde u toho fyzicky dřepí
barbucha když zmiňuješ těch 60% vs. 80% na neschopence. Nevíte někdo, jak teď hloubají nad přechodným zvýšením - má se to týkat pouze karantény, nebo neschopenky a to neschopenky na covid, nebo obecně..?
No nebo je to vlastně jedno, stejně to nakonec bude úplně jinak, než o čem jdou řeči, že se vůbec ptám... ![]()
barbucha Nejsem si samozřejmě jistá, zas tak zblízka to nezkoumám, ale myslím, že je tu několik zásadních rozdílů. Ten obrázek je ze začátku listopadu, kdy u náš už byl dost šílenej průšvih, tam to ještě až tak extra nahoru nešlo. Takže celkově virová nálož v populaci podstatně menší, jak se to začalo mírně zvedat, tak se opatření upravily, nečekalo se kvůli pitomejm volbám, až ty čísla už budou neúnosný a zdravotnictví na pokraji kolapsu. Navíc doporučení byly platný (a dost se dodržovaly) i přes léto. Hospody, mám pocit nesměj po osmý, čepovat alkohol už od března, od začátku se jelo v tom, že je to nadlouho, takže je potřeba nastavit pravidla účinný, ale víceméně dlouhodobě udržitelný. Prostě to, poučeni jarem, už nikdy nenechali tak rozjet.Kdežto u nás se to nechalo rozjet, teprve když byl průser největší, tak se prudce duplo na brzdu, jenže ty čísla už se nikdy nepodařilo srazit tak, aby to bylo trasovatelný a aby nebylo zdravotnictví přetížený. Ale tak hlavně že je třeba dopřát lidem Vánoce, tak chaoticky rozvolníme a nejlíp všechno najednou, antigenní testy budeme vydávat za samospásný, aby všichni viděli, jaký jsme úžasný a jak lidu dopřáváme... A to, že by se mělo v první řadě vypracovat pořádnej plán očkování a zároveň myslet na to, aby se děti bezpečně vrátily do škol - pche, kdo chce dneska vzdělaný voliče (a co bude za deset, dvacet, třicet let, nás přece nezajímá, páč to už budeme mít nahrabáno a nebudeme u vesla. Ale tak hlavně že stát šetří na kompenzacích a v podstatě lidi z nejpostiženějších oborů nutí, aby co nejvíc tlačili na rozvolňování (případně se rozvolňovali živelně), ačkoli to v konečným výsledku znamená, že se v tom budeme plácat o to dýl a přinese to ještě spoustu dalších obětí ( a tím nemyslím jenom úmrtí, ale další ekonomický dopady, děti, dlouhodobější budoucnost).
A z toho všeho jsou pak ty rozdíly v číslech mezi náma a Švédama, co dávala A666.
Pavlena Já pochopila, že je to na karanténu, takže dostaneš nemocenskou + tu novou dávku, pokud musíš být v covid karanténě.
baltik Fakt nestěžovali. Normu udělat musíme a to že nikdo nešpízuje a nebonzuje, tak se dělá v daleko větší pohodě a klidu. WC kdy potřebuješ, kafe mimo přestávku, prohodit pár vět s kolegyní, kuřáci cigáro když je porucha, vyřídit telefon, když volá dítě. Myslím, že vám vedení lže, lopaty jsou raději, když kanceláře hnípaj doma. Proto si beru a nejen já, přesčasy hlavně noční a víkendy.
Tak u vás možná... Ale u nás lidi na provize řvali tak, že jim začali vyplácet bonus za každou odpracovanou směnu, který jsme my, valejici se doma v pyžamu na gauči s lahváčem, nedostali.
Fakirka no, vidíš, na to jsem málem zapomněla. taky tak..
No nevim... na začátku listopadu se v hospodě normálně alkohol podával i večer (teda víno
), v červenci jakbysmet. Jediný co se změnilo, a to až teď na konci podzimu, že zavřeli (většinu) galerií/muzeí, jinak nic. Pravda, na koncertech seděli lidi kousek dál od sebe ![]()

S ostatním souhlasím, tady je to vode zdi ke zdi a všechno k ničemu.
Fakirka
Bonus?!?!
Kan jo u nás taky. a ne provoz, ale prostě ti co se ráčili dostavit (když bylo doporučeno nechodit). ale samozřejmě plebs se to dozvěděl až následně, jinak by se každej držel futer silou mocí
Tak mi to vysvětlete.
Rozvolnuje se nebo se zprisnuje? Nebo oboji?
Garfie taky jsem pochopila, ze na karantenu, jen jsem nepochopila, kdo to bude platit, jestli stat nebo zamestnavatel.
Kokoska tak asi stát, když do toho chtěj zahrnout i ičaře... ![]()
barbucha Prosperina
vidím to stejně. Ale holt někteří si pořád myslí, ze za všechno mohou nezodpovědní Češi. Jo, asi jsme nejhorší, nejneukaznenejsi, nejsobectejsi národ na světě ![]()
Kokoska RoSa Ma to platit zamestnavatel a pak si o to snizit odvody za zamestnance. Co me pobavilo, ze se to tyka vsech infekcnich nemoci, treba taky salmonelozy, zloutenky...aby se nerikalo, ze to neni spravedlive. Takzvane soupnete tam k tomu neco dalsiho, at zase nekdo nerve, ze se mu to nelibi /uplne HO slysim/.
OSVC se to netyka, jelikoz jim navysili kompenzacni bonus. Novinari se opakovane ptali, co fungujici OSVC, co narok na zadny bonus nema. Odpoved byla, at si zazada o bonus za dobu karanteny /to vubec netusim, jestli se o neco takoveho lze pokusit?/.
Jiná Realita u nás se o tom příliš nepíše, ale třeba Amerika velmi masivne očkuje. Oni totiž nakoupili vakcínu ještě před schválením, takže vůbec neřeší nějaký výpadek výroby. Mají plné sklady. Toto samy říkal i Hel, mají prioritizaci nějakých skupin, více méně naockuji každého, kdo si posedi někde na emergency, klidně i cizince.
Uz se diskuse jiste posunula, jen jsem chtela napsat, ze je to tak. kamarady v Oregonu naockovali pred 3 tydny, on dela IT v nejakej firmne co pracuje s dovozem potravin a maji oba kolem 30.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY