Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2021 10:20

Sweet Potato ale mají se sami testovat neinvazivně. Prý buď výtěr 1 cm z nosu nebo kloktání nebo test ze slin. Rozdíl oproti antigenu je ten, že to vyhodnocuje laboratoř.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 09. února 2021 10:22

Evaeva Takže se studenti sami "naberou" a pak to pošlou do laborky? A označení vzorků si udělaj taky sami? No potěš... 

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 09. února 2021 10:24

Evaeva No ale stejně - jak poctivě to člověk sám sobě udělá, z různých důvodů.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2021 10:25

andulka01 včera jsem tom četla článek asi na seznamu a překvapivě to znělo dobře. Prý to bude probíhat venku po 15 1x za týden. Studenti akorát sebe odebírají, administrativu zajistí škola. Až se vrátíme z venku zkusím to najít.

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 09. února 2021 10:26

continuity přijde sms a e-mail s odkazem na zprávu z laborky 

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 09. února 2021 11:00

Sweet Potato Já hlavně pochopila, že výsledky testů budou až druhý den. Má to smysl? Vždyť se stihnou  nakazit.

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 09. února 2021 11:05

brrr Tak můžou, ale to by mi vadilo nejmíň, takhle se dají smést v podstatě všechny preventivní testy (před tím letem třeba)

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 09. února 2021 11:09

martek01 na cestu tam urcite, kdyz se nejak dohodnete.. zpatky se snad musi ten test nove delat pred odletem, to me od vyjezdu znacne odrazuje:-/

​Před návratem t.j. nástupem do letadla stačí antigen (z oranžový nebo červený země nepotřebuješ PCR). PCR musíš mít předem z tmavočervený a pak po příjezdu i z oranžový a červený.

By mě zajímalo, jestli ten antigen dělaj na všech letištích například...

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 09. února 2021 11:20

Evaeva andulka01 mě spíš zaujal ten dovoz vzorků do laborky "nepedagogickým pracovníkem školy". Myslím, že školy většinou nemají ani služební auto a i když celkem o nic nejde, tak je to přeprava biologického materiálu a platí tam určitá pravidla. Nedokážu si představit, že se školníkovi řekne: "Karle, vezmi svou Feldu, hoď si do kufru tudle krabici od banánů se zkumavkama a zajeď do labiny.." 

Teď působím jak ti kafralové, kteří hledají, proč to nejde, ale připadá mi dost nereálné, že by se tohle dořešilo do začátku března. Zvlášť tady...

Offline Mha
příspěvků moje polička 09. února 2021 11:22

Pavlena Ono celé školství je svázané zvláštními předpisy a nařízeními, takže některé věci budou muset být asi trochu proti běžným pravidlům. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 09. února 2021 11:23

barbucha mame v planu tmavocervenou

jinak jsou z toho vyjmuti lidi 90 dnu po nakaze, to jsme bohuzel prosvihli. velkem nechapu proc nejde pouzit i ty protilatky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2021 11:28

Pavlena je tam spousta ale, ale nějaká cesta to je. Zrovna ten svoz by byl efektivnější, kdyby ho prováděli ty laboratoře. Na základkách mají testovat antigenně, to je jednodušší, odpadá ten svoz.

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 09. února 2021 11:33

viktorka_od splavu 

Mně by se zas hodilo zohlednit to očkování - protilátky jako protilátky, ne?

Teď zrovna jsem zahlídla že Řekouni chystaj zvláštní pasy pro - očkovaný - Izraelce, aby si kapku pomohli s turistickým ruchem... jinde ticho po pěšině.

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 09. února 2021 11:40

barbucha chceme červenou zemi a zatím na letišti testy nedělaj. dělaj to ve špitálech za €30 cca

viktorka_od splavu taky ty protilátky nechápu....

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. února 2021 11:44

barbucha oni to rekove prosazovali v evropskem parlamentu pro vsechny,jenze jim to neproslo a s tim tedy souhlasim,pokud je malo vakciny.Az se bude moct naockovat kazdy kdo bude chtit tak at si pasy klidne zavedou.

Tak to holt zkouseji na zeme mimo eu.

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 09. února 2021 11:52

martek01 Slušné hotely testy zajišťují.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 09. února 2021 12:01

barbucha martek01 no jasně, navíc protilátky mi připadají naopak logičtější než očkování i těch 90 dnů od nákazy... protože nikde není psáno, že po prodělání a ani po tom očkování se stopro každýmu vytvoří, že. určitě není ani stopro jistota že člověk s protilátkama neonemocní, to je mi jasný, ale všechno zmiňovaný je jen věc pravděpodobnosti. včetně toho testu...

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 09. února 2021 12:05

Sweet Potato dobrá poznámka! tohle si zjistím

díky

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 09. února 2021 12:36

Sweet Potato Hele a musíš mít při vycestování ten PCR (potvrzení) v angličtině? I když mám dojem, že mi ho dali automaticky, já to nepotřebovala, tak jsem to moc nestudovala, přišel mi jen ten odkaz, jak píše Potrefenáhusa, otevřela jsem to jen tak zběžně, spíš abych vidla, jak to vypadá. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 09. února 2021 12:46

Evaeva Administrativu zajistí škola. No jsem hodně napnutá jak to celý dopadne, studentům i učitelům moc držím pěsti.

Pavlena Dobrý postřeh, snad to napadne i někoho nahoře :-)