Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 09. února 2021 12:53

barbucha martek01 no jasně, navíc protilátky mi připadají naopak logičtější než očkování i těch 90 dnů od nákazy... protože nikde není psáno, že po prodělání a ani po tom očkování se stopro každýmu vytvoří, že. určitě není ani stopro jistota že člověk s protilátkama neonemocní, to je mi jasný, ale všechno zmiňovaný je jen věc pravděpodobnosti. včetně toho testu...

​Protilátky si můžeš nechat zjistit (já jich mam dost). Ale jak píšeš - stoprocentní jistota to neni, ani po očkování, ani po prodělání. No ale je to lepší než drátem do voka, že jo... anžto nic jinýho (než ty protilátky) prostě neni.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 09. února 2021 12:54

Garfie já když sem se testovala blahý paměti v září, tak sem za mezinárodní certifikát připlácela 500

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. února 2021 12:56

Mne byla v nemecku na vyjezdni test okopirovana obcanka.

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 09. února 2021 13:01

Ounz Vidíš, tak já mám zafixováno, že v Olomouci rovnou vydali i v angličtině, ale jistá si nejsem. Každopádně jsem ale dohledala mužovu zprávu z Brna (od Omara Šerého, ne z nemocnice) a ten ji má za jednu cenu automaticky v češtině, ruštině a angličtině-zprávu + potvrzení k překročení hranic, z října. 

No každopádně Japonci ji požadují v japonštině, to bude ještě vyšší level!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. února 2021 13:04
Reakce na Pavlena:

Evaeva andulka01 mě spíš zaujal ten dovoz vzorků do laborky "nepedagogickým pracovníkem školy". Myslím, že školy většinou nemají ani služební auto a i když celkem o nic nejde, tak je to přeprava biologického materiálu a platí tam určitá pravidla. Nedokážu si představit, že se školníkovi řekne: "Karle, vezmi svou Feldu, hoď si do kufru tudle krabici od banánů se zkumavkama a zajeď do labiny.." 

Teď působím jak ti kafralové, kteří hledají, proč to nejde, ale připadá mi dost nereálné, že by se tohle dořešilo do začátku března. Zvlášť tady...

​No a taky třeba jedna naše škola má přes 2000 žáků. Jen v maturitních ročnících to bude kolem 300. 

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 09. února 2021 13:13

S tím samoodběrem (kloktací testy) to takhle funguje i na těch gratis linkách v Rakousku a předpokládám, že i ve školách bude - od včerejška se začínalo. Jsou tam jen "nezdravotníci", prostě normální lidi, např. přeškolení během jednoho dne z gastro. Pomáhají hasiči. Pár jich hlídá řadu a rozestupy, jeden kontroluje identity a sbírá kontaktní data, jeden předává zkumavky a roztok a vysvětluje. Člověk si pak sám bokem vykloktá, vzorek předá dalšímu člověku. A poslední člověk to pak průběžně vozí do laborky. Je to sice zodpovědná práce, ale ne složitá, není třeba nějakého extra odborného personálu a odbaví se spousta lidí za krátký čas.
Jinak by prý měli zavést do konce února možnost gratis antigenního testování ve všech rakouských lékárnách, to by bylo fajn (a možná dobrá inspirace pro ČR).

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 09. února 2021 13:15

Garfie Ano, automaticky to je dvojjazyčné.

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 09. února 2021 13:16

Ounz V listopadu se ještě připlácelo, v prosinci už ne.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 09. února 2021 13:23

Je tu někdo, kdo už má spřízněného seniora naočkovaného druhou dávkou?

Jdeme zítra a tak nevím, na co se připravit. Jdou zvěsti, že po té druhé dávce jsou teploty, bolesti, chřipkové stavy. Tak jestli je to pravidlem, nebo výjimečně. Ono se to pak z toho člověka blbě páčí, co mu je a nechci nervovat zbytečně.

První dávku ani nezaregistroval, žádný problém nebyl.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2021 13:26

andulka01 tohle je ten článek. Jednoduché to nebude. Zatím by to mělo být jen pro maturanty, což by třeba zvládnout šlo. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 09. února 2021 13:35

barbucha no já je změřený mám, ale právě nechápu, proč to nemůžu použít pro cestování.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 09. února 2021 13:38

Jennyfor pomuze ti, ze i u mladych byly po druhe davce teplotky a unavy..? Ale max jeden vecer. Seniorku zkusim zjistit a napisu. 

Online Setare
942 příspěvků moje polička 09. února 2021 13:40

Jennyfor Taky mam vzorek jenom tri nesenioru, ale vsichni svorne meli po druhy davce bolesti kloubu, hlavy a teplotu. Po prvni nikdo nic. Dvakrat Moderna a jednou Pfizer. Ale trvalo to jen jeden den, reakce byla druhy den po ockovani. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. února 2021 14:24

Jennyfor U mladeho seniora, 65 let (zdravotnik) horecky, bolesti svalu, zimnice...2 dny vyrazeny z provozu a nadaval jak sakal (protoze vakcina dopoledne a slouzil ten den covidarium.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 09. února 2021 14:32

Pavlena Setare Jos  No to se začínám trochu bát. Jdeme večer, jestli něco proběhne v noci, to se všechno jeví jako horší.

A i normálně při každý viróze se hned začne houpat cukr, vyletí glykémie do závratné výše, stavy zmatenosti, nezvladatelný třes, kolikrát už my takhle jeli záchrankou a byl z toho týden hospitalizace, než mu ten cukr srovnali. To bych teda tentokrát ráda vynechala...

chjo, chjo...

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 09. února 2021 14:59

Jennyfor Děda (86) tvrdí, že mu nebylo vůbec nic, stejně jako po první dávce. Byl očkovaný v sobotu (Pfizer). Může trochu machrovat, ale byl pod dohledem své dcery a nikdo nic neobvyklého nepozoroval. 

Online Kokoska
35151 příspěvků moje polička 09. února 2021 15:14

Jennyfor dej pak vedet, tata jde na druhou za 14 dni. Po prvni mu nic nebylo. Vlastne ani mame, ta uz ma taky prvni.

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 09. února 2021 15:45

My byli dneska se seniory 82 a 83 let na Homolce, Pfizer, taky jsem zvědavá, co nastane

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 09. února 2021 15:58

Táta 82, včera ráno druhá dávka, zatím vůbec žádná reakce (pfizer). 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 09. února 2021 16:20

Jennyfor tak kamarádky mamka, 81 let a po druhé dávce Pfizer byla v noci trochu zimenka a pálila ji kůže kolem vpichu. Celkově to zhodnotila, že žádný drama...