Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 10. února 2021 08:23

Jiná Realita jezis, srry ale ty jsi fakt mistr katastrofickych scenaru! (a ze ja mam na ne sama patent:-))

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. února 2021 08:25

viktorka_od splavu podle me to je naprosto realny scenar,ja doufam,ze nikdo neni takovy naiva ze by si myslel,ze v dobe brutalni globality nas nebo slovensko jakakoli agresivni mutace mine.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 10. února 2021 08:54
Reakce na ionicera:

Mně připadá , že když se člověk sžije s nějakým nebezpečím a polevuje strach, zase se objeví další zráva a zase jsem v p........ V Nitře je prý jihoafrická mutace. To tu máme za chvíli.

​Zajimave, ze ja to mam naopak. Kdyz se objevi nejaka takova zprava, tak me napadne, ze s tim uz se neda nic delat, neda se tomu zabranit, nemohu to ovlivnit a kazdou strasidelnejsi zpravou se bojim min a min. Asi nejaky psychologicky efekt. Ted jsem se o tom bavila s kamaradkou a ta to ma taky. 

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 10. února 2021 08:58

Lamicka

Opravdový strach jsem měla loni v březnu, kdy jsme měli minimum informací.

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. února 2021 09:02

Lamicka No vlastne to mam podobne. A jeste si rikam, ze to je proste priroda, ktera se brani enormnimu premnozeni lidske populace. V globale by to bylo vlastne dobre. Ted me tady asi ukamenujete a budete rikat, jak u vlastni babicky  bych mluvila jinak...no to mozna jo, ale vzdyt to byla jen otazka casu, nez se neco podobneho stane. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. února 2021 09:03

Pinot Noir já ho měla největší ten víkend před lockdownem. Teď už jsem spíš otrávená.

Offline Mha
příspěvků moje polička 10. února 2021 09:05

Jos Já myslím, že nejde o přemnožení. V tom covid nebrání. 

49434 příspěvků moje polička 10. února 2021 09:21
49434 příspěvků moje polička 10. února 2021 09:22

Jos souhlas

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. února 2021 09:29
Reakce na Pinot Noir:

Lamicka

Opravdový strach jsem měla loni v březnu, kdy jsme měli minimum informací.

​Mám to stejně. To jsem se bála hodně, i když víc o ty naše pacienty než o nás. Ale asi i o nás pracovat bez roušek, rukavic a desinfekce, když nevíš do čeho jdeš. Teď vidím, že rok v tom pracujeme, denně ty lidi vídáme, vím jak a a co dodržujeme a nic se neděje. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 10. února 2021 09:59

Je to náhoda, že počet pozitivních roste s blížícím se hlasováním o prodloužení NS? Nechci nijak zlehčovat situaci nebo to, co se odehrává v nemocnicích, ale proč mám pocit, že to strašení mrazákama v ulicích se vždycky objeví, když se jim to hodí... když se tohle honí hlavou mně, tak se přestávám divit, že lidi už ničemu nevěří a na opatření kašlou. 

49434 příspěvků moje polička 10. února 2021 10:01

Lamicka presne to me napadlo dnes rano... 

ze zabijak, zachran se kdo muzes..

Offline nika
685 příspěvků moje polička 10. února 2021 10:05

viktorka_od splavu ano, mě taky a ne poprvé. 

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 10. února 2021 10:10

Jos Zda to souvisí s přemnožením lidstva si netroufám říct, ale, že prostě nastávají na Zemi globální katastrofy různého druhu, víme. Takže proč ne teď a covidem...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. února 2021 10:15

viktorka_od splavuPři dnešním otevření Seznamu jsem myslela na to stejné, ale jdu přes Seznam na email, takže vidím jen nadpisy.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. února 2021 10:23

Hamacek dneska vede.

Zajimalo by me,co se stane,pokud to vazne udelaji.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 10. února 2021 10:27

Já už ty zprávy musím přestat číst. Mám to naopak. Zatímco vloni na jaře, přes léto a ještě i podzim jsem byla celkem v klidu, věřila jsem, že s dnešní úrovní vědy se to přece dá nějak systematicky vyřešit, tak teď začínám mít pocit opačný.

Jen se objeví světlo na konci tunelu, už je tu další jobovka, mutace střídá mutaci, už je to jak v blbým filmu.

A dnes ráno z našeho paneláku plného seniorů odvezli další sousedku s covidem. Zatím jen do nemocnice. Minulý týden jsem jí potkala normálně s pejskem. Jak tu prostě žiju obklopená lidmi vysokého věku, jsem tu asi teď nejmladší, tak to je dost deprimující. V domě je už 6 volných bytů, v souvislosti s covidem zemřeli v poslední době dva lidé, pravda je, že v seniorském věku. Začíná to být takový dům duchů, všichni zalezlí, sem tam nějaký rodinný příslušník na návštěvě. A ty byty po zemřelých za poslední dva roky teď nikdo nevyklízí, potomci neprodávají, čeká se ... na Godota.

No a k tomu už mi hrabe ze sociální izolace, začínám být sama paranoidní, po výběhu do Alberta si zuřivě drhnu ruce, ve výtahu se snažím nedejchat, teď se upínám k tomu tátovu očkování. Pak snad častějc vylezu a trochu mě ta úzkost přejde.

Ale když v noci nemůžu spát (a to teď je pravidlem) tak mě taky napadá: Co když už tohle je navždy? Už pořád venku s respirátorem nebo v atombordelu, dětem budeme vyprávět, jaký to bylo chodit do školy, dovolená i v tom "pitomým" Chorvatsku zůstane už jen sen? Covid is new black?

edit: zapomněla jsem na dupací rodinu nade mnou ti jsou rozhodně mladší. Opomenutí mi právé připomenuli zřejmě upadlou kovadlinou, jdu prohlídnout nové praskliny ve stropě

Offline nika
685 příspěvků moje polička 10. února 2021 10:48
Reakce na Jennyfor:

Ale když v noci nemůžu spát (a to teď je pravidlem) tak mě taky napadá: Co když už tohle je navždy? Už pořád venku s respirátorem nebo v atombordelu, dětem budeme vyprávět, jaký to bylo chodit do školy, dovolená i v tom "pitomým" Chorvatsku zůstane už jen sen? Covid is new black?

​Tak to se velmi obávám, že to tak bude. A napsala jste přesně, jak se objeví světlo na konci tunelu, přijde zase nejaka jobovka. 

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 10. února 2021 12:08

Já to beru tak, že prakticky každou generaci potkalo něco děsivého, většinou válka, nebo nějaká velká ekonomická krize, hladomor....my máme covid. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 10. února 2021 12:24

Garfie ano, a  na někoho vyšla dvakrát válka, hospodářská krize, převrat ve 48, rusky tanky v 68 a život jim skončil v normalizaci.