Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online mirajo
2705 příspěvků moje polička 10. února 2021 12:31

Garfie Beru to taky tak. A pokud chcete poslouchat něco jiného než zabijáka, tak o mutacích třeba toto https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zivot-v-pandemii-libor-grubhoffer-o-informovanosti-o-novych/r~7bc3a1e06ae111eb842f0cc47ab5f122/

Ty denní porce hrůzostrašnosti vyvolávají v lidech přesně to, co tu píšete. Rostoucí odpor nebo paniku. Psycholog by věděl podrobně, určitě nikomu takovýmu nenaslouchaj. Ale tak představa, že Babiš naslouchá psychologovi...

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. února 2021 12:35

Jennyfor nika nebojte, navždy to nebude. Kromě vakcíny už vynalézají i leky. Možná to bude trvat, ale dopadne to dobře.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. února 2021 12:39

nonemy Přesně tak!

Offline nika
685 příspěvků moje polička 10. února 2021 12:52

nonemynnevím  jak dlouho můžou trvat uzávěry a držení něčeho na kompenzacich.to očkování je tak nezorganizovane, že v nejlepším případě bude cosi možné tak na podzim. Má cenu držet uzavřené podnikání a obory lidské činnosti tolik měsíců.? Nakonec měl flegr pravdu, změňte povolání. O dětech řekl, že půjdou do školy v dubnu, a já myslím, že druhý stupeň, mimo devítky, už v tomto školním roce nepujde.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 10. února 2021 12:53
Reakce na Jos:

Lamicka No vlastne to mam podobne. A jeste si rikam, ze to je proste priroda, ktera se brani enormnimu premnozeni lidske populace. V globale by to bylo vlastne dobre. Ted me tady asi ukamenujete a budete rikat, jak u vlastni babicky  bych mluvila jinak...no to mozna jo, ale vzdyt to byla jen otazka casu, nez se neco podobneho stane. 

​Přesně takhle mluví manžel. Lidí moc.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 10. února 2021 13:01

Jennyfor Přesně tak to mám. Začnu si říkat bude líp a ona zas jobovka. Já tedy chodím do práce, na jednu stranu závidím těm, co se můžou zalígrovat a vyjít si jednou za týden pro nákup, zas ale mi strašně pomáhá být v kontaktu s lidma. Padá to na mě v noci. 

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 10. února 2021 13:19

mám takovou zkušenost,  že čím víc se izoluju doma,  tím větší strach mám a navíc pak i strach (ne strach ale obavu nebo nepříjemný pocit) jít vlastně ven. když ale chodím pravidelně ven a částečně i do práce, tak je to mnohem lepší.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 10. února 2021 13:33

AprilTwelve tak v to doufám, že až přestanu být tak opatrná, protože snad to očkování tátu ochrání před tím, co bych mu domů zavlekla, tak že se dostanu víc mezi lidi a ta tíseň a blbý pocity se tím zlepší.

Jako ty titulky "Covid zabiják útočí, chraňte se" jsou sice jasně přehnaný, ale podprahově to na psychiku působí. 

Zatím proti tomu bojuju nákupem kytek při každým dovozu z Rohlíku nabo výběhu do krámu. Ale už to tu začíná vypadat jak v květinářství, z těch hyacintů mám teda asi už migrénu

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 10. února 2021 14:36

Slysely jste dnesni Vinohradskou12? Ze urednici na ministerstvu dostali ukol proverit, jak bychom mohli ockovat Sputnikem, i kdyz ho neschvali ani evropsky ani cesky urad pro kontrolu leciv? A ze v zakone fakt takova moznost je, ze to muze schvalit i jen ministerstvo zdravotnictvi?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. února 2021 15:05

baltik no a co, když může hamáček naprosto s klidem hlásat, že hodlá obcházet ústavu, proč by se nemohl obcházet nějaký zbytečný ústav pro kontrolu léčiv? stačí, když to schválí babiš.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. února 2021 15:23

baltik Nechci to nějak znevažovat, ale že dostali úředníci za úkol něco prověřit je fakt úplně nevypovídající. Co já už se za svojí praxi naověřovala za hovadin (i pro Babiše) Přitom bylo od začátku jasný, že se jedná o slepou uličku ... ale holt když je úkol předložit, musíš předložit. Může to znamenat všechno, ale pravděpodobně spíš nic. 

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 10. února 2021 15:37

Takže opozice nechce podpořit nouzový stav, ale životu si neváží vláda. byt Babišem spojím to s hlasováním o důvěře vládě. 

„Jsme až šokováni tím, jakým způsobem vláda k tak závažné situaci přistupuje, jak jí nezáleží na lidských životech a na řešení epidemie,“ řekla šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Pokud by podle ní na tom vládě záleželo, snažila by se již dávno podporu pro nouzový stav vyjednat.

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. února 2021 15:40

continuity A to skoro za rok nedokazali vymyslet nic lepsiho nez obecny nouzovy stav? 

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 10. února 2021 15:47

Jos nejde mi ted o nouzový stav samotny, ale tento myšlenkový pochod je úžasný. Ta věta je v logickém sporu sama se sebou. Nebo jak se češtině krásné říká: protimluv. 

K tomu nouzovému stavu:

Ja teda nejsem přesvědčena, že speciální zákon je z pohledu demokracie o tolik lepší. Aby to bylo k něčemu, musí obsahovat omezení některých práv a svobod a jeste to bude bez kontroly parlamentu. zcela jistě skončí před Ústavním soudem. 

Je to jeden z bodů, ve kterém se Kulveitem neshodnu.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 10. února 2021 16:20

continuity k nouzovému stavu a ústavnímu soudu: I sami ústavní právníci, myslím že Kysela a Gerloch, tvrdí, že v současné situaci  by tato už neměla být řešena nouzovým stavem.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 10. února 2021 16:57

tak, a záhada našeho světového covid-prvenství je odhalena - jsme fakt národ idiotů

46 procent Čechů chodí i s příznaky covidu ven. Preferují osobní svobodu před ohledem na druhé

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 10. února 2021 17:00

RoSa no ja bych s tim byla opatrna-vysledky z jinych zemi nejsou k dispozici..

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 10. února 2021 17:08

viktorka_od splavu když já si pořád nějak neumim vysvětlit, proč jsou u nás ty čísla tak děsivý oproti jinejm státum...

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. února 2021 17:08

Babiš pořád jezdí čerpat informace a pořád je to nějak k úplnému hovnu.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. února 2021 17:11

RoSa Třeba proto, že tu nejsou jednoduše dostupné testy zdarma? Třeba proto, že jsou náhrady za nemoc nebo karanténu tak malé, že si někteří lidi nemůžou dovolit zůstat doma? Třeba proto, že jsme ve středu Evropy a na jaře jsme to zabrzdili a stejně nás to dohnalo?... Fakt si myslíš, že je jinde 100% lidí 100% ukázněných?