viktorka_od splavu taky díky.
Koronavirus
viktorka_od splavu dík!
zelene.oko přesně, ono už to tu myslím proběhlo - někdo psal, že věří ruským vědcům, ale ne ruské výrobě. Jsem na tom dost podobně.
Mohučanka Presne tak. Pred lety jsem byla na stazi (spis vylete jak to na vysoke byva) na Urale, na mistni top kardiochirurgii (spadova oblast poctem obyvatel asi jako CR). A operateri fenomenalni, perfektni anglictina, vstricni, ani nahodou se tam nepilo jak se traduje. Ale ty podminky! Ty pokoje pro detske pacienty...prej jim v zime prasklo velke okno a nemeli jak ho vymenit, tak tam dali plachtu, aby v pokoji nebylo pod nulou. Byla jsem se podivat jeste v jedne nemocnici na ocnim a tam jsme si nosili vlastni salove obleceni... Rusove jsou odolny lid a na nejake detaily nehledi.
Samozrejme strasne zobecnuju. Za mesic tam a mesic jinde jako turista mam jen stripky celkoveho obrazu. Ale treba na nezadouci ucinky vakciny se tam nikdo ptat nebude.
zelene.oko To bude moc zajímavá debata
, pustím doma v klidu večer.
crazydaisy asi jsem naivni, ale ja teda neverim, ze kdyby si Rusko pozadalo o schvaleni vakciny, dodalo podklady EU, ze by EU z politickych duvodu tvrdilo, ze nic nedostalo
myslim, ze cela EU uz chce byt hlavne proockovana, podivejte na tu kauzu s UK a nedodanymi vakcinami
stejne tak mi pripada divne, ze by Rusko melo nejake volne kapacity na vyrobu vakciny
Tohle se u nás asi nikdy nestane
, škoda a přitom stačí jen opisovat - testování školáků v Rakousku
Lamicka No vlastne to mam podobne. A jeste si rikam, ze to je proste priroda, ktera se brani enormnimu premnozeni lidske populace. V globale by to bylo vlastne dobre. Ted me tady asi ukamenujete a budete rikat, jak u vlastni babicky bych mluvila jinak...no to mozna jo, ale vzdyt to byla jen otazka casu, nez se neco podobneho stane.
Mam stejny nazor. Zazila jsem zdravotnictvi, kdy v sedmdesatych letech byla pro bezne starsi a stare lidi v podstate jen paliativni lecba. Deda 72 a babicka 67 zemreli. Nejen to, ze spousta leku ani lec.postupu jeste ani nebyla, ale to, co bylo dostupne bylo vzacne. Dnes je opacny extrem. Leci a zachranuji se i ti lide, krerym se tim jen prodlouzi jejich utrpeni a umirani.
Holky umřela mi maminka. Rakovina a hodně se natrápila. Aspoň pár dní jsme ji měli doma, a postarali se o ni. Mám pocit že radosti života pro mne skončily
crazydaisy Ja tuhle dobu nastesti nezazila, znam to jen z doslechu (dialyza do 60 tusim atd). Dneska je opacny extrem, ale zase kdo jsem abych rozhodovala, kde je ta hranice. Typicky lide 50.a 60. rocniky jsou mnohem vic zhuntovani nez velka cast osmdestniku. O veku to opravdu mnohdy neni.
33lejaby upřímnou soustrast.
33lejabytto je mi líto.
Jos A to premnozeni populace. Treba ta pomoc napr. Africe-lekarska, potravinova atd. nejde bohuzel ruku v ruce s osvetou ohledne planovaneho rodicovstvi, poctu deti, financni gramotnosti. Z tech 10 a vice deti treba pred triceti lety dozilo dospelosti opravdu malo (uz si nepamatuju tu statistiku presne). S tim pak i mimo jine faktory uzce souvisi i problem migrace, ktery bude jeste velke tema v Evrope.
33lejaby to je mi moc líto, upřímnou soustrast, zapálím za ni svíčku a myslím na Tebe ![]()
33lejaby ❤️
33lejaby upřímnou soustrast ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY