MP Meri to chapu, ze proverovani nemusi nic znamenat. Predpokladam, ze hlavni stejne bude pruzkum verejneho mineni, jestli by se sputnikem chtel nekdo naockovat, jestli mu to prinese pozici zachrance naroda i pres zpatecnickou eu. Ale prekvapilo me, ze opravdu v zakone mame, ze nove lecivo muze schvalit ministerstvo i pres nesouhlas suklu.
Koronavirus
nonemy 100% ne, ale co jsem pobyla v zahraničí, chovali se jinak. Tak nějak s rozumem. Třeba v Rakousku, kdyz byl výprodej a dost lidí, stal zřízenec s rouskama u vchodu. Druhý den, když bylo ve třech patrech víc prodavačů než zákazníků, nikdo to neřešil. Fakt zcela jiná atmosféra.
Souhlas s RoSa to, že lidi dnes do prace lezou nemocní, to bych ještě mohla pochopit z nějakých finančních důvodu, ale pulka naroda je nad propastí bídy? A proc posílají do školky děti, i když jsou sami v karanténě?
viktorka_od splavu je celkem jedno jaké by byly výsledky v jiných zemích, když špitály kolabují u nás.
continuity to neni jen o lidech, ale postoji zamestnavatelu. Kolegyne se ted necitila dobre, chtela vic dni HO, aby s rymou nelezla do kancelare (podotykam, ze udelame z domova 90% agendy) a musela vyhrozovat nemocenskou, aby ji to povolili... a tohle slysim z mnoha stran :( proste plno zamestnavatelu si stale mysli, ze HO je kapitalisticky vymysl, ktery je treba potirat.
continuity jen já vím jistě o dvou pracovištích (laborka a soukromé zdravotnické zařízení), kde apelují na zaměstnance, aby hlavně nechodili na test a nikoho nehlásili na hygienu. A zaměstnancům to přijde rozumné, když je jim zle, jsou třeba pár dní doma, co na tom koho nakazili. Nějak jsem úplně ztratila iluze.
continuity Když byly v Rakousku demonstrace, tak tam bylo více lidí než u nás, resp. demonstrace proběhli úplně všude i včetně rabování. V Polsku otevřeli bez ohledu na zákaz hromadně sjezdovky, v Izraeli mega svatby a pohřby židů atd. Všude jsou i lidi, kteří nevěří, nebo nedodržují. Ale i kdyby tam byli lidi ukázněnější, dejme tomu, tak by se měl hledat důvod, proč tomu tak je. A nemyslím si, že by byl až takový rozdíl a příčina v mentalitě, spíš to bude o těch náhradách a dostupných testech, podle mě. Mám v Rakousku rodinu a např. švagr si pochvaluje, že je doma a má víc, než kdyby pracoval. A už nevím, kdo to sem píše o zkušenostech z Rakouska, ale je to úplně o jiném přístupu vlády. Tam je zakopaný pes. A samozřejmě to bude i o financích, my jsme se "vycinkali" už na jaře, zjednodušeně řečeno.
Debata je uz ďalej, ale uz su vedecke články o tom, ako po prekonani covidu strasne klesá počet a kvalita spermií.. takze zníženie populácie celkom realne
olivieraa Mohla byste dát link na nějaký takový vědecký článek?
Našla jsem nějaké články v tisku, ale rozhodně bych je nenazvala vědeckými, tak by mě zajímalo z jakých zdrojů vycházíte.
Černá kočka https://www.scimex.org/newsfeed/covid-19-infection-may-reduce-fertility-in-men
Černá kočka asi sa da nájsť aj pôvodný zdroj ale z tohto vychadzam
olivieraa Dekuji. Jdu si to precist.
Tak uz jsem to precetla a myslim, ze je sance, ze z dlouhodobeho hlediska se to nemusi potvrdit, respektive ze ty nasledky nebudou trvale. Dalsi vec je ovsem, ze na techto vecech se podepisuje i stres, nedostatek pohybu a tyto neprime dusledky covid pandemie se asi taky projevi.
Hlásím naočkováno podruhé a teď budu ve střehu, jestli bude všechno ok.
ale jinak je to všechno naprd. Ve FNKV mají posledních pár desítek vakcín Pfizeru, přesně jen pro ty, co dostali tu první, kdyby se nedej bože nepodařilo z nějaké lahvičky natáhnout 6 dávek, jsou v průseru, museli by řešit výměnnou akci s jinou nemocnicí. Mají to úplně na doraz.
A od pondělí pojedou AstraZeneca, ačkoliv s tím naprosto nesouhlasí i personál. Píší prý na vedení, že pro důchodce určitě tohle ne. Jenže se obávají, že je jim to prd platný. A už jim odříkávají rezervace i ti senioři.
Myslím, že Sputnik není špatná vakcina, možná je i lepší než AstraZeneca. A licenční výroba by zřejmě nebyla problém - zaregistrovala jsem zatím zájem Rakouska. Otázka ceny by taky asi hrála nějakou roli. Vzhledem k dostupnosti vakcín u nás si myslím, že kdyby se případně vypsaly rezervace pro ty, co by byli ochotni se Sputnikem nechat naočkovat, možná bychom se divili. Než čekat dalších x nekonečných měsíců by to své zájemce našlo a málo by jich nebylo.
crazydaisy Moje řeč. Klidně bych do sputniku šla, ale Rusko se nechalo slyšet, že nebudou moct pokrýt poptávku. Nestíhají vyrábět. A myslím, že zlatý sputnik, dneska se v TV zmiňovali o čínské vakcíně. Ještě budeme sputnik prstíčkem hrabat.
crazydaisy ionicera viděla jsem dnes na ct24 rozhovor s ředitelkou suklu, kde rikala, ze Rusko do dnešního dne nepožádalo o registraci pro evropský trh a na otázku kolem spolehlivosti a bezpečnosti vakcíny se nechtěla vůbec vyjadřovat s tím, ze vzhledem k neexistující dokumentaci se o tom neví vůbec nic.
mam kolegyni, co teď žije v Turecku a Turecko prý mohutně očkuje tou čínskou vakcínou
nonemy anebo je to jeste uplne jinak... a lidi maji vic rozumu nez vrchnost ktera vi prd https://archiv.ihned.cz/c7-66881290-mprg0-e313f5227c9ebb7
Potrefenáhusa Jo, Rusko prý nepožádalo a Rusko zas tvrdí, že má potvrzenou žádost u EMA z 29. 1. 2021. A teď kdo a proč nemluví pravdu (lže)? On je to tak obrovský byznys, že tady se asi moc férově nehraje.
Včera proběhla dobrá debata Daniela Stacha a prof. Grubhoffera. Debatovalo se i o Sputniku, pan prof. uvedl, že to dle něho není špatná vakcína, ale že výrobní standardy jsou v Rusku úplně jinde než v jiných zemích, což potvrdilo můj názor, že Sputnik nikdy.
viktorka_od splavu děkuji. S chutí jsem si přečetla.
viktorka_od splavu Děkuju za odemknutí![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY