Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:02

continuity Jo a ještě doplním, že pánové mají pravdu v tom, že by byl určitě zajímavý masivní test náhodné skupiny na protilátky, abychom měli představu a nestříleli od boku, že se jedná o 3 mil. Ideálně po oblastech.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:03

continuity cist umim, dekuji. clanek v hn pojednava o datech v cr.

btw sber dat o protilatkach u nas rozhodne probiha, nicmene vysledek jsem nikde publikovany nevidela, existuje?

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:03

nonemy on se Kulveit tim tématem poctivě zabývá už od začátku. A poctivé tím myslím, že fakt prubezne sleduje ten výzkum a trendy. On je zajímavý celý ten blog, dlouho třeba prosazuje podporu v karanténě a podobné věci. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:06

viktorka_od splavu no minule jsem tady nebo odkazovala a ty jsi mi napsala, že to je příliš dlouhé

K nedostatku dat v ČR - to je pravda, ale s tím teď zpetne už nic neuděláme. Celá vědecká komunita to kritizuje od začátku. Pokud tito dva na to přišli až teď, tak to je správné, ale nic z čeho bych padla na zadek. 

49434 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:07

nonemy jak jsem doplnila - ty protilatky sleduje zp mvcr, aspon teda na ne prispiva pojistencum s oduvodnenim ze to je pro vyzkum... ale nevim zda to nekde zverejnuji

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:10
Reakce na Zarinya:

U nas vsechno prodlouzeno do 7.3.akorat kadernici muzou otevrit 1.3.............

​Ale skoly co jsem cetla jsou nechane na spolkovych zemich. Sasko otevira zakladky (do 4.tridy) a skolky - tj. jen o dve tridy vic nez je otevrene v CR a Sasko ma pod 1000 nove nakazenych denne (odpovida to, jako kdyby CR mela pod 2500 nove nakazenych denne)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:10

Nemam chut to sledovat,takze nevim,jestli je to pravda,ale pry je srbsko v tech zemich,odkud musi byt petidenni karantena...a babis chodi po snemovne

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:14

viktorka_od splavu na zacatku studie tvrdili, ze budou 3 odbery a ze nas na ten druhy a treti pozvou a zatim nic, tak nevim, jestli se neprihalsilo dost lidi nebo jaky je problem?

edit: tak jsem se divala na stranky a pisou tam, ze termin pro prvni odber prodlouzen do 31.3., takze asi opravdu malo lidi. Tak sup sup, prihlaste se :)

A taky jsem se tam docetla, ze ty dalsi odbery maji byt za 6 mesicu po predchozim (mela jsem pocit, ze pri odberu rikalli min), takze  to bude jeste dlouho trvat, nez budou vysledky

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:15

Jiná Realita Srbsko má vysoký stropy

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:19

continuity Myslím, že podpora v karanténě by mohla významně pomoci. Ale můj názor, že ani Kulveit nemá ve všem úplnou "pravdu" (co je pravda, že?). Nezpochybňuji opatření, ale třeba nevěřím, že si při zhoršení situace lidi nařídí sami lockdown. To by platilo u vyšší smrtnosti, nebo větším ohrození dětí (díky bohu, že nejsou ohroženi tolik!). Každý člověk je v jádru sobec a hledí především na svoji osobní situaci. Pokud vyhodnotí, že například při zavřené živnosti zkrachuje, tak se to bude snažit obcházet. Nebo že psychicky neustojí odříznutí od rodiny, tak se bude stýkat, i když to bude rizikové. A když nejsou ani odborníci schopni vyhodnotit všechny informace, tak se to nedá čekat od široké masy lidí. A jsme opět u toho, že to je úkol vlády, a ta v tomto zcela selhává. Ale to už se točíme od jara na tom stejném. Ohledně jednoduché a jasné informovanosti se nezměnilo nic.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:22

nonemy jak jsem doplnila - ty protilatky sleduje zp mvcr, aspon teda na ne prispiva pojistencum s oduvodnenim ze to je pro vyzkum... ale nevim zda to nekde zverejnuji

​Ale to asi sledují jen u těch, kteří si je nechají dobrovolně otestovat? Nebo se dělal nějaký širší průzkum u vybrané skupiny?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:22
Reakce na Jiná Realita:

Nemam chut to sledovat,takze nevim,jestli je to pravda,ale pry je srbsko v tech zemich,odkud musi byt petidenni karantena...a babis chodi po snemovne

Keby len to... 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prava-ruka-babise-ma-covid-premier-do-karanteny-nesel-141816

„Pan premiér do karantény nemusí díky tomu, že má již obě dávky očkování a od druhé dávky má sedmidenní odstup. Tím je chráněný. Situaci jsem hned konzultovala s paní hlavní hygieničkou Rážovou a s panem profesorem Prymulou,“ uvedla Bartha k pracovnímu režimu předsedy vlády.

Tisková mluvčí hygieny Středočeského kraje Dana Šalamounová ale pro Seznam Zprávy uvedla, že očkování nutnost karantény neruší. „Nemůžeme s určitostí říci, že člověk po očkování se už nikdy nemůže nakazit a nemůže být infekční. V tuto chvíli tedy platí, že i když je někdo očkován, tak stejně po kontaktu s pozitivním do karantény musí,“ uvedla Šalamounová.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:22

A666 skoly myslim zustavaji zavrene,ale nevim to presne,protoze zadne dite skolou povinne nastesti nemam.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:23
Reakce na OliveOyl:

Jiná Realita Srbsko má vysoký stropy

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:28

33lejaby je to smutné, ale mysli na to, že maminka už se netrápí a dali jste jí to nejlepší, co jste mohli. Hodně sil, časem bude líp.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:30

paktofonika pan premiér je hodný, vyzkouší za nás odolnost po očkování! 

Offline rozarka
4225 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:31

33lejaby  Velká bolest, je mi to líto.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:38

Jiná Realita A jeho pravá ruka Bartha má covid, takže stejně musí na 14 dni do karanteny, ale má po vakcíně, takže kdo ví jak.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:43
Reakce na nonemy:

continuity Nezpochybňuji opatření, ale třeba nevěřím, že si při zhoršení situace lidi nařídí sami lockdown. To by platilo u vyšší smrtnosti, nebo větším ohrození dětí (díky bohu, že nejsou ohroženi tolik!). Každý člověk je v jádru sobec a hledí především na svoji osobní situaci. 

​No, on by ten osobni lockdown pravdepodobne nastal ve chvili, kdy by se zdravotnistvi fakt sesypalo. V tu chvili by totiz bylo extremne rizikove vubec tu lekarskou peci potrebovat a to proste neovlivnis. A jak pises, lidi jsou sobci a v tu chvili by jim to mozna zacalo dochazet.......

49434 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:43

paktofonika jojo zrovna sem s tim jdu. delaji si z nas fakt jen prdel