Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 11. února 2021 12:53

A666 A já si to nemyslím, možná v nějaké míře. Podívej se na Brazílii, tam jim zdravotnictví už zkolabovalo a žádný dobrovolný, masivní lockdown se nekoná.

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. února 2021 13:02

nonemy Taky myslim, ze mladsi generace nebude nejake nemocnice vubec resit. Jim se prece nemuze nic stat...Treba ze by mohli mit bouracku nebo slepak...Kdopak znate povidku Maska cervene smrti od Poea

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:03

A666 já už na osobní lockdown nevěřím. I kdyz to čtu tady, nemluvě o diskuzích na novinkach. 

Nechci to dál rozebírat, protoze to nemůžu ani číst. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:05

33lejaby uprimnou soustrast, hodne sil!

Offline Torrah
3408 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:06

A tohle, co dneska Babiš předvedl (kontakt s nemocným, ale žádná karanténa, nic) je podle mě část problému. Jednou částí je podle mne to, že vláda prostě lítá ode zdi ke zdi, její opatření jsou chaotická a bezzubá, velkou vinu kladu tomu, že neumí komunikovat, jen nařizují a zakazují, ani jednou se nesnažili lidi nějak podpořit, poděkovat jim, nic. Druhá část je to, že viditelné politické špičky se nechovají podle toho, co přikazují - jak jim pak má lid věřit? Když oni můžou, proč nemůžu já? Další je takové to české švejkovství, které prostě v některých lidech bude, už tak rozdělená společnost, která prostě názory té druhé strany nepřijme ani za nic a taky to, že už je to dlouhé a pro spoustu lidí to má opravdu katastrofické důsledky. A všechno  to končí tak, jak končí. Ryba prostě smrdí od hlavy, to mi nikdo nevymluví. Nevím,o jak moc líp bychom na tom byli, kdyby tam byl někdo jiný, ale věřím, že o něco ano. Udělali z nás národ nesvéprávných trotlů a teď to budou stejně házet na lidi, protože "oni nás neposlouchali!"

Já dřepím na HO už potřetí, teď od začátku roku, v podstatě s nikým se nestýkáme, objednáváme jídlo přes Rohlík a co můžeme, řešíme elektronicky. Ven chodíme jen do přírody a pokud možno tam, kde moc lidí nepotkáme. Prostě se té nemoci bojím, nechci ji dostat, co vidím kolem, ne vždy a všichni to překonají jako tu pověstnou "chřipečku". Byla bych vděčná za to, kdyby se tu očkovalo tempem jako v Izraeli, podle mne je to jediná možnost, jak se s tou nemocí vyrovnat. Ale obávám se, že ta naše vláda zkoní i tohle.

Offline Torrah
3408 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:06

33lejaby to je mi líto, upřímnou soustrast

Offline Mha
příspěvků moje polička 11. února 2021 13:10
Offline nika
685 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:17

Jos jak kteří. Starší syn 25 let se bojí víc než my. Nechává si všechno jídlo dovážet rohlikem, aby nemusel do obchodu. Teď jsme potřebovali něco opravit na pc,  tak na otočku přijel a celou dobu měl roušku, aby doma nenakazil přítelkyni, která dela za týden státnice. 

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:21
Reakce na paktofonika:

Keby len to... 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prava-ruka-babise-ma-covid-premier-do-karanteny-nesel-141816

​Strašný. Ta Šalamounová je taky za všechny prachy... Připomněla ale, že již delší dobu platí, že pokud lidé mají při rizikovém kontaktu respirátor nebo chirurgickou roušku, do karantény nemusí.

A u článku společná fotka z Maďarska, kde roušku na hubě nemá ani Babiš, ani Bartha

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:27

33lejaby upřímnou soustrast

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:33

barbucha a ty okamurovy pitomecky za to vyloucili ze snemovny.. no me to sice nepresvedci abych je volila, nicmene plno dalsich urcite ano

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:35

barbucha to je ale fotka z roku 2019, fotené v Lichtenštajnskom paláci. Ale aj keby mali na sebe rúška/respirátory celý čas, tak by podľa mňa mal ísť príkladom a ísť aspoň na ten test. Takto to urobila Čaputová, keď sa vrátila z Poľska. Išla na test, do dobrovoľnej karantény a podstúpi ešte ďalší test. 

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:41

viktorka_od splavu 

S vyloučením pitomečků souhlasím, ale měli to vzít jedním vrzem s Babišem

paktofonika 

Každej chodí na test! Předevčírem se vrátila kolegyně z Bulharska, dávno očkovaná... a nepustili ji přes práh, dokud nebude mít test. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 11. února 2021 13:42

paktofonika Čaputové ten náš blbeček nešahá ani po kotníky

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 11. února 2021 14:07

Podle lékaře z velmi významného odborného časopisu

vakcinace

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 11. února 2021 14:13

Mirka 

Vždy tam je v jediném odstavci protimluv. Chyba v překladu nebo u zdroje?

A navíc, z biologického hlediska je vysoce nepravděpodobné, že by vakcína zabránila chorobám a nezabránila také infekci. „Pokud existuje příklad vakcíny v širokém klinickém použití, která má tento selektivní účinek – předchází nemocem, ale ne infekci -, nenapadá mě ani jedna!“ sdělil profesor Sax. Právě některé vakcíny (záškrt, meningitida B a černý kašel) umožňují asymptomatickou kolonizaci a o vakcínách COVID-19 to možná bude taky pravda. Ochranný účinek navíc nikdy nebude 100 %, a proto je důležité dodržování ochranných opatření.

49434 příspěvků moje polička 11. února 2021 14:40

continuity no je to chyba v překladu resp kdo to překládal si to trochu zkrátil. ale je tam přece odkaz na origoš:-) takže pana profesora to nejdřív nenapadlo, ale pak mu to někdo připomenul:P (asi jako blatný musel opravit to své tvrzení že vakcína je stoprocentně účinná)

"Since originally posting these comments, some of my colleagues have reminded me that certain vaccines allow asymptomatic colonization, and no doubt this will sometimes be true about the Covid-19 vaccines. Plus, the protective effect will never be 100%, which is why while case numbers are still high, we still recommend the use of social distancing and masking in public. These caveats notwithstanding, the likelihood that these vaccines will reduce the capacity to transmit the virus to others remains excellent. (Last reviewed/updated on 27 Jan 2021)"

49434 příspěvků moje polička 11. února 2021 14:46
Reakce na nonemy:

A666 A já si to nemyslím, možná v nějaké míře. Podívej se na Brazílii, tam jim zdravotnictví už zkolabovalo a žádný dobrovolný, masivní lockdown se nekoná.

​denně potkávám lidi kteří nemají žádný pud sebezáchovy, lezou pod auta do silnice aniž by se podívali jestli něco jede, vystrkují tam svoje malé děti... jezdí jak magoři, na červenou, atd, atd. furt je ještě vyšší pravděpodobnost že tě zajede auto když vlezeš do cesty autu nebo šalině, než že umřeš na kovid když vylezeš z baráku... a stejně to ničemu nebrání. tahle teorie o samovolným lockdownu je zjevná blbost od samýho počátku

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. února 2021 15:04

viktorka_od splavu

za války ležely na ulicích mrtvoly a v noci padaly bomby, a lidi mezi nimi chodili žít aspoň trochu normální život. 

báli se první týden, první měsíc, možná první rok...a pak prostě zjistili, že to třeba nikdy neskončí a nic jiného jim nezbylo. stejné to podle mě je a bude s covidem. 

hlavně lidi, kteří celý covid chodí normálně do práce, asi těžko budou vidět nějakou potřebu osobního lockdownu, poté, co projeli město narvaným busem a na směně byli v supermarketu nebo v dole. a pak si dají zbytek dne bezpečný osobní lockdown asi. 

Offline slniecko admin
19635 příspěvků moje polička 11. února 2021 16:02

33lejaby úprimnú sústrasť.