Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. února 2021 22:27

nolita jenže já bych se klidně vsadila, že tvoje bublina bude menší než ta moje, a právě proto to v čr vypadá tak, jak to vypadá. nebo jsou tak nějak stejně velké.

můžeš říct, že to můžeš říct i ty. ano. jenže výsledky ukazují, že ty moje bubliny (bohužel) asi převažují. nejen výsledky covidu, ale i výsledky třeba voleb. kdyby převažovala tvoje bublina, asi těžko budeme best in covid.

"vy ve vaší bublině" můžete klidně přestat úplně vycházet, ale nic moc nezměníte, pokud se nějak nepřesvědčí "moje" bublina. jen bych podotkla, že já mám lockdown v rámci možností už od jara. od té doby jsem neviděla ani rodinu, ani přátele, krom vánočních přání venku před barákem. a krom pár dnů v normandii jsem nebyla vůbec nikde, dokonce ani v zoo. akorát moje práce spočívá v tom, že objedu dost republiky a dost nemocnic, takže sedění doma prostě nekonám z principu. 

mojí bublině je to čím dál víc jedno, kdyby si četli, jak tady někteří úzkostlivě dodržují všechno, možná by se i zasmáli a klepali by si u toho na čelo. tady lidi plánují jarní prázdniny s kamarády na chatě, kolegové se balí asi na hory (neptala jsem se, ale balí se, no těžko na strávení víkendu doma v lockdownu). lidi si začali objednávat chlebíčky, hádám, že je asi nekonzumují doma u televize sami s manželkou. ještě pár týdnů zpátky to tak nebylo, ale nastala asi fáze rezignace. 

jedu do servisu, roušku nemá nikdo. přijedou montéři, roušku nemá nikdo. jdu si umýt auto, a roušku...ano, nemá nikdo. vynucovat si nošení roušek v provozu od cizích zedníků bylo o nervy. vidím opravdu hodně širokou bublinu ze všech koutů republiky, protože se mi tu každý týden schází lidi z různých provozů, manažeři i dělníci, a vidím, že je jí to už jedno. někdo si roušku dá, protože je slušný a mám ji já, ale jinak by ji neměl. takže si klidně dovolím generalizovat. nezanedbatelná část populace došla do fáze "kouřím, je to moje zdraví, co je vám po tom".

tím neříkám, že to schvaluju. nijak to nehodnotím, jen popisuju reálný stav, o kterém si troufám tvrdit, že ho není v republice málo. abys věděla, jak to vypadá jinde, a že to opravdu není případ naší firmy nebo naší obce, nebo ani našeho města, aby se to nedalo už generalizovat.

na veřejnosti to lidi dodržují, ale jak nahlédneš do jejich mikroprostředí, tak tedy "mezery jsou".

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 11. února 2021 22:40

Jiná Realita až tak special nebudu... plus na tom, že není dobře generalizovat se nic nemění... 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. února 2021 22:40

Jiná Realita Jo, bubliny jsou zrádný. Já jsem taky před volbama neznala nikoho, kdo by volil Babiše. (Možná i někdo v bublině jo, ale nepřiznal se k tomu). A to jsem tu bublinu měla ještě slušně velkou.
A to nemluvím o volbě Zemana, tý první třeba, to byla ještě moje bublina skoro menší město, žila jsem velmi společenským životem a v průniku hodně různých bublin a nevěřila jsem, že by to tak mohlo dopadnout. A to pak člověk jen zírá.

Takže jo, já věřím, že jinde už se na to kašle, lidi si jedou po svým, ono s tím, jak nám ti nahoře jdou příkladem, se není co divit.

A to že já nevylejzám bez respirátoru, vidím kromě táty tak kurýry z Rohlíku a PPL, to tu situaci asi fakt nezlepší.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 11. února 2021 23:52
Reakce na RoSa:

taky myslim, že zbytek republiky to teprve čeká...

„Ano, pane ministře, selektování pacientů opravdu existuje,“ vzkazuje Blatnému primář sokolovské nemocnice

​To je síla, co .....

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 12. února 2021 00:08

Fiction ach jo, zas se mi nebude moc dobře spát. Je to celý na hovno. A vůbec nevím, jaký by to mohlo mít řešení, kromě urychleného očkování. A to taky drhne.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 12. února 2021 07:39

Fiction no to je

Mně se teda dělá ouzko, i když vidím tu velkou sanitku, jak převáží pacienty 300 km ďaleko. A stokrát můžou v televizi říct, že se jim nepritizilo, protože mě se rozjíždí migréna a kinetoza už jenom z představy, že cestuji takovou dálku v leze a bez oken. 

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 12. února 2021 10:45

Tak jsem se dověděla od kamarádky, že děti z jedné české školy v Rakousku mají v pondělí povinné setkání s Babišem! Naštěstí ho nepustí dovnitř a musí se setkat na zahradě. Rodiče nejsou moc nadšení. Doma se mu všecko sype a on cestuje do zahraničí každý druhý den? Tak snad se aspoň něco přiučí...

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 12. února 2021 10:49

continuity A navíc za tyhle dopravní situace. Je to des, já jsem z toho včera byla taky nějak přešla. Jak jsme prodělali ten kovid, tak jsem si říkala, tak v cajku, za chvíli jaro,leto, do podzima rodiče určitě naočkují, děti jsou malí, nic se nás netýká.......No houby, v očkování že někdy bude pro všechny, kdo chtějí, uz nevěřím a mých dětí se to taky dotyka,vždyť už ta jedna půjde do školky. Neznají spoustu společenských situaci, včera jsem se treba pokoušela vysvětlit, co je karneval. Je to na hovno!

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 12. února 2021 10:50

JanieB tvl. Kdo mu plánuje program?

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 12. února 2021 10:56

JanieB to by moje děti asi náhle dostali průjem, tuberkulózu a spalničky. Dohromady.

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 12. února 2021 10:57

Karja Měla jsem tam překlep, ne zítra, ale v pondělí :D Každopádně to na věci nic nemění. Děti se sotva vrátily do školy a určitě jsou hrozně nadšené, muset stát v těchto mrazech na zahradě (naštěstí jen jeden ročník) a povinně poslouchat někoho, komu se doma všecko hroutí a který jen za poslední týden min. dvakrát vynechal povinnou karanténu...
Doufám, že jde aspoň prozkoumat to rakouské testování ve školách a ty gratis velko-rychlo-testo-linky a jiné podobné věci. Ale že mu ještě neřekli o tom, co všecko se dá nahradit videokonferencí, ozvlášť za největší krize?

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. února 2021 10:58

JanieB Moje dite by v ten den urcite melo bolavou hlavu. Povinne setkani? To fakt ne. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 12. února 2021 11:09

JanieB Možná vybírá další zemi, kterou půjde zvelebovat :-). 

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 12. února 2021 11:10

Tak určitě takových bude spousta... vím o lidech, co napsali učitelce, že si výslovně nepřejí, aby jejich děti obzvláště v této situaci, potkávali Babiše, protože si na základě jeho chování nemyslí, že je dobrým příkladem pro jejich děti. Spousta lidí se na to vykašle a kdo to nebude chtít, tak bude mít zrovna "nemocné" děti.

Krehutka Jj, Kurz a spol. už se nemůžou dočkat :D :D

Offline rozarka
4225 příspěvků moje polička 12. února 2021 11:11

Krehutka Tam mu pšenka nepokvete . Jinak ale je to na jiného smajlíka

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 12. února 2021 11:32

JanieB PROČ??? Proč děti, proč v Rakousku, proč? Co jim tam chce jako mektat?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. února 2021 11:41

andulka01 Tak přece se tam vyfotit s dětičkama, a potom to postovat na facebooku a twitteru, aby mohl ukazovat, jak se snaží, jak mu jde i o blaho dětí a jak nás tady všechny spasí on osobně.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 12. února 2021 11:42

nonemy Koulovačka na třicet na jednoho? Taky bych si hodila.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 12. února 2021 11:47

To moje hypoteticke dite by slo normalne do skoly, ale rozhodne by se s nikym nesetkalo. Pokud by s tim mel kdokoliv problem, velmi rada bych se jako zakonny zastupce vyjadrila. Neni problem :) 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 12. února 2021 12:16

Karja je to na to, co rikas! Na me uz to dost doleha, hodne i kvuli detem. Ja tu vcera mela chvilku na hlidani sousedky holcicku (velka vyjimka, domu k nam normalne skoro nikdo nechodi) a kdybys videla, co predvadeli s mym mladsim synem. Takove radosti, co ze sebe ty rocni deti mely. Az me to prekvapilo. Vubec to neznaji, nejaky kontakt s podobne starymi detmi. Starsi dite zas poradne nevi, jak to vypada v obchode, v mhd, divadle, muzeu... ne ze bychom driv nechodili, ale byl jeste maly, sice si pamatuje, ale stejne. Ja se fakt modlim, aby mohl jit napresrok do skoly. Jsem rada, ze letos jeste nemusi, ale kdo vi, jestli se do 2022 nekam posuneme