Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 11. února 2021 17:11

33lejaby Upřímnou soustrast.

Offline Fakirka
2228 příspěvků moje polička 11. února 2021 17:51

33lejaby

Upřímnou soustrast

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. února 2021 19:02

Tak ok, prý seniorům ne. Tak nevím, co mi to tam včera ta sestřička vyprávěla za pohádky. Snad tedy zdravý rozum prozatím vítězí. Budou tím očkováni nyní pouze zdravotníci.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/vakcina-astrazeneca-je-v-cesku-pet-dni-jeste-ji-nikdo-nedost

i když... asi se ještě nedomluvili, co teda s tím:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/astrazeneca-tu-nechceme-volaji-seniori-ockovani-touto-vakcinou-vazne

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. února 2021 19:10

Tak a je zakaz od pondelka cestovat do cech.....kdy uz ten hnus skonci???.......

Offline 999
19892 příspěvků moje polička 11. února 2021 19:12
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. února 2021 19:13
Reakce na Zarinya:

Tak a je zakaz od pondelka cestovat do cech.....kdy uz ten hnus skonci???.......

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. února 2021 19:19

Zarinya podle blatneho za tri mesice,to bude naockovana cca polovina populace,protoze budeme ockovat 100k lidi denne....

Oh wait,my vlastne neockujeme o vikendech,manana...jo a nemame jehly,jo a vlastne taky vakciny...no tak musime doufat,ze bude letos hodne teple leto....

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. února 2021 19:22

A666 Jiná Realita jsem rada,ze jsem na nic necekala a byla tam pred 14 dny,ale presto....

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. února 2021 19:22

Co jste cetli noveho ohledne delky ucinnosti vakcin?ja jsem nekde zahledla,ze moderna ucinkuje az 4 mesice,pak ucinek trochu klesa,pod cimz si neumim nic predstavit,ale kazdopadne pokud budeme ockovat nasim tempem,a po treba pul roce by to trochu kleslo tak,ze by ucinnost klesla treba na 50%,a my nebudeme mit jeste doockovane ani ty duchodce,tak to vidim nekdy na rijen dost blbe.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. února 2021 19:31

Jiná Realita s valkou bych to uplne nesrovnavala. Kdyz nekoho zabila bomba, nechytlo to od nej kdovikolik lidi. Pokud vim, byly za valky otevrene obchody, tocily se filmy, hrala divadla, lidi se mohli navstevovat, deti chodily do skoly. Jo, vysoky teda byly zavreny, nektere rocniky musely do Reichu (kde podle vypraveni moji prvni tchyne zili celkem normalne, o zivot jim neslo). V Cechach se ale nikdy nevalcilo, krome nemeckeho diktatu se zilo uplne normalne.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. února 2021 19:33

Zarinya a blatny to nazyva "cilovou rovinkou". To je rovinka o delce jednoho maratonu. Nejdelsi cilova rovinka na svete.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. února 2021 19:43

Kokoska ja ale myslim mista,kde se trochu valcilo,kde delali razie,sem tam spadla bomba vedle do dediny,mestem masirovali vojaci,strilelo se v polich za mestem.

A presne tehdy si presto nikdo vetsinove zasadni lockdown nedelal.pred den vsichni museli makat,aby hospodarstvi jelo...a v nedeli sli mozna i tancovat.v nemecku zabijely bomby lidi v kine.nesedeli zamceni doma.proste na to po roce dvou valky rezignovali,zvykli si,lidi umirali, a presto se dal nejak zilo.

A proto si nemyslim,ze by v nasi situaci,kdy je to s valkou nesrovnatelna pohoda,lidi ani neumiraji pred tvym prahem nebo za domem,ale nekde daleko v nemocnici,mela vetsinova spolecnost nejale nutkani davat si dobrovolne lockdowny. Uz to trva dlouho,prvotni strach odplul davno.

A jak jsem psala,hlavne lidi,kteri stejne travi cele dny mezi lidmi,a tech je porad urcite polovina naroda,nemaji duvod pote,co jsou mezi nimi cely den,se pak zavrit doma,aby byli v bezpeci.i kdyz venku padaji imaginarni bomby s virem.oni mezi temi bombami sli do prace a byli v ni cely den,jaky rozdil to pak pro ne ma byt po praci?aspon u nas to tak je,lidi si proste zvykli,i ti,kteri meli fakt velky strach.ale do prace museli...a ted uz to tak neresi.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 11. února 2021 19:47

33lejaby Je mi to moc líto. Ale chtěla bych ti jen říct, že i když se ti to teď nezdá, opravdu je čas strašně milosrdný a ta hrůza , kterou cítíš, nebude trvat věčně. A ještě jedna věc- opravdu život smrtí nekončí a jednou se znovu potkáte. A když budeš vnímavá, dostaneš od maminky spoustu znamení. Jen se na ně musíš naladit. Hodně sil. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. února 2021 19:48

Kokoska jsem zkratka presvedcena,ze dokud nezacnou odpadavat lidi na ulici nebo v metru,narod jako takovy se nikam dobrovolne skryvat nebude.a i potom mu to podle me dlouho nevydrzi,jak lidi odpadavat prestanou,hned zase vyleze.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 11. února 2021 19:49

33lejaby upřímnou soustrast, je mi to moc líto.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. února 2021 19:56

Jiná Realita nejak nevim, co ti na to napsat. Ze by si stejni lide, kteri porusujou vsechna narizeni ted, udelali dobrovolny lockdown, si urcite nemyslim. Mozna to nekomu docvakne, az si zlomi nohu na lyzich, nejakej lapiduch mu to napatla sadrou a posle ho domu, at se stara jak umi a at to sroste, jak umi. Nekomu mozna umre nekdo z rodiny. Ale mozna jim to taky nedocvakne, zanadavaji si, jak blbe se to u nas vede a ani je nenapadne hledat chybu u sebe. Tezko rict, bohuzel to asi brzo uvidime v primem prenosu. 

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 11. února 2021 20:31
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. února 2021 21:16

Kokoska me napadlo takove prirovnani ke kurakum.

Nevim,kdo tady z vas kouri. A kdo z vas prestane,kdyz vam ted reknu,ze koureni prokazatelne vedecky zabiji,nici telo,muze mit vazne nasledky a navic ohrozuje nejen cizi babicky,ale i deti,kdyz jim kourite na ulici pod nosem. Taky brutalne zatezujete zdravotnictvi. Nebo kdyz vam to bude kazdy den vykladat ministr zdravotnictvi. Prestanete? a co kdyz vam to zacnou predhazovat sousedi?nekousnete se spis a nereknete si, at se staraji o svy?

Kdo se hlasi,ze od zitrka prestane?nikdo? no a proc by mel nekdo omezovat svuj zivot kvuli koronaviru,kdyz jemu to zatim viditelne nijak neublizilo,a vsechno ostatni se o nem pritom da rict jako u koureni?lidi jsou proste asi takhle nastaveni.neni to uplne to same,ale prijde mi to dost podobne. Stejne jako kdyz viktorka psala o prechazeni na cervenou,prebihani dalnice....

Me by asi i docela zajimalo,kolik lidi,kteri o ostatnich neustale hlasaji,jaci jsou sobci,kdyz kaslou na covid,a jak muzou byt tak zabedneni a nedodrzovat pravidla,kdyz to je tak jasne nebezpecna nemoc, kouri.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 11. února 2021 21:49

Jiná Realitatak v tvé bublině je to, jak píšeš, lidi se po práci neseparujou, v mé bublině je to úplně jinak, sice chodím každý den do práce, jezdím mhd, ale jinak nikam nechodím, a mám v podstatě ten dobrovolný lockdonw, stejně jako mé okolí, takže z toho vyplývá jediné -  negeneralizovat... 

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 11. února 2021 22:02

33lejaby drž se.