Fiction To je právě to, co mě s..e, v kadeřnictví to určitě jde ohlídat. Pak už to fakt vypadá, že jdou na ruku řetězcům a Vietnamcům,ale jako proč ![]()
Koronavirus
Fiction stejne tak by slo otevrit male obchody, kde pocet lidi neni problem uhlidat. Bohuzel to je u nas stylem ryc nebo nic.
take si myslim,ze male obchody se daji uhlidat,ale neni pravda,ze v cesku je to neco extra.Tady je take zavrene vsechno.
A od 1.3 se muze otevrit kadernictvi,ale manikura ne.A me to prijde postavene na hlavu,protoze na manikure respiratory,mezi zakaznikem je plexisklo X kadernictvi se tu rozmohla do neskutecnych rozmeru,kteri vlastni turci a arabove,vevnitr x zamestnancu a x zakazniku.
Jinak nepochybuji,ze Catherinne by svuj kram lehce regulovala.
proste je to postavene na hlavu vsude.
Miroslava Němcová ... není co dodat![]()
Nový nouzový stav je protiústavní1. Vláda žádala sněmovnu 6x o prodloužení nouzového stavu. Měla mít tedy 6x připraven plán B, pokud by byla vládou kompetentní.2. Zatím se spoléhala na komunisty. Teď to nedopadlo a vláda je nahá. Nejméně půl roku měla mít připraven plán přechodu na jiný režim. Nemá vůbec nic. 3. Každý, tedy i kraje, musel počítat s tím, že nouzový stav prodloužen nebude. Není pravda, že kraje postavila sněmovna do nečekané situace. Viníkem je jednoznačně vláda. Musí si zajistit ve sněmovně většinu a vést jednání se všemi tak, aby došlo k co nejmenším škodám. Většinu vláda ztratila a s nikým se nebavila. To věděli všichni.4. Výsledek jednání vlády a hejtmanů (prodloužení úředních hodin, okénka v knihovnách a nezávazné sliby o školství a podmínkách pro živnostníky a obchodníky) je víc než hubený. Co všechny hejtmany spojilo? Padlo na jednání něco, co nevíme a proto ten výsledek? Tak nám to řekněte, ať to lépe pochopíme. Jinak se ještě zhorší nedůvěra občanů v jakékoli rozhodnutí při řešení pandemie.5. Školství nejsou pouze prvňáčci, druháci, deváťáci a maturanti. Je to 1,7 milionu žáků a studentů. Všichni ztratili čas a na všech nám musí záležet stejně. Jak to doženou? Recept pro všechny vláda nepředstavila ani ve sněmovně a asi ani hejtmanům. Měsíce výzev a nic, teď to za čtrnáct dní bude? 6. Komunisté chtěli za podporu škrty v armádním rozpočtu (oslabení naší pozice v NATO), miliardové obchody s Čínou, dostavbu jaderné elektrárny pro Rusko. Posledním požadavkem byl nákup ruských neprověřených vakcín Sputnik - Babiš tvrdí, že jsou to lži, komunisté jeden za druhým potvrzují, že s ním o tom jednali.7. Významní experti považují obejití sněmovny a okamžité znovuvyhlášení nouzového stavu za protiústavní. Za týden se čeká vyhlášení Ústavní soudu o postupu vlády při uzavírání některých obchodů v rámci nouzového stavu, který ve čtvrtek sněmovna neprodloužila. Proslýchá se, že vláda postupovala protiprávně. Bude se odškodňovat? Doufám, že ano.8. Rozhodnutí poslanců o zrušení nouzového stavu padlo. Jak se k postupu hejtmanů a vlády nyní postaví? Jde o ochranu ústavního pořádku, o nic méně. A o to, že je už konečně třeba udělat přítrž tomuto způsobu vedení země.9. Jakékoli spojenectví s Andrejem Babišem je zrazování principů demokratické svobodné společnosti. Osud jeho syna a všech, kteří se kdy dali do jeho služeb by nám měl být dostatečným varováním.
Fiction vysledkem je courani lidi z DM, kde maji ponozky zapaskovane, do Rossmanna, kde si je koupit muzes. Tomu se rika omezovani migrace :)
Zarinya logiku v tom uz davno nehledam.
mirajo Že kadeřnice jsou profese, kde by vše šlo dělat předpisově, tj. jeden na jednoho, respirátory, vyvětrání, dezinfekce (plus samozřejmě odpovědnost každého jedince, že nezamlčí případný probíhající infekt), to už tady píšu opakovaně.
to je asi klíčové. Jak ukázal ten průzkum WHO (a zdejší zkušenost), lidi to dělají velmi běžně.
Kokoska logika v tom hledat nejde,jen mi trochu vadi,kdyz se rika,ze v cesku je to se zakazama nejhorsi.
Zarinya Ale neni, ale jsou tu nejhorsi ty kompenzace.
Liesel na druhou stranu ODS ma 4 hejtmany...
baltik já jsem si doted myslela, že politické strany, které jsou v parlamentu, a které jdou do voleb v krajských volbách jsou ty same![]()
Teď to vypadá, že opozice z parlamentu nemá s hejtmany nič společného. A kdyz už volá, že plán B měla mít vláda, já dodávám, že plán B měla mít i opozice - i na úrovni kraju. Takto se ty hry s Babišem ani s Covidem opravdu nedají hrát.
baltik a co Hřib, ten taky neskákal nadšením.... , důležité je, že je to NESCHOPNOST VLADY, resp Babiše, jeho neochota cokoli řešit a házení odpovědnosti na druhé!
Liesel
...takhle nějak to ve skutečnosti asi probíhá https://neovlivni.cz/za-kulisy-babis-odkryl-jak-ve-skutecnosti-vladne/ Za dva týdny se na tom nezmění nic.
Liesel to co si řekneme tady my, je úplně nedůležité, i kdyby se to zdálo nás slunce jasne. Podstatné je, co si řeknou Babišovi potenciální voliči a jak se vyvine Covid. To budou dva- tri takové hmatatelné ukazatele, skoro bych řekla KPI: kolik získá Babiš hlasů, kolik mrtvých na konci bude a jaký bude ekonomický propad.
Zarinya Ale neni, ale jsou tu nejhorsi ty kompenzace.
tak ja neverim,ze existuje stat,ktery ma takove kompenzace,ze je tem majitelum jedno,ze jsou zavreni.Tady od jara je strasne moc firem co zavedlo kurzarbeit a vyplaci se jen 60%,.....to jako taky neni na nejake vyskakovani,protoze poplatky nikdo nesnizil.
mirajo přesně tak, nic se nezmění...
Podle mě jsou současné kompenzace poměrně štědré, nejhůř jsou na tom asi provozy jako má Catherinne (jeden OSVČ v nájmu). Problém je (alespoň v našem případě), že chodí s velkým zpožděním, takže to cashflow je pořád o několik kroků pozadu. Ale navyšování kompenzací podle mě není cesta.
Ačkoli jsem volič aktuální opozice, tak si popravdě nemyslím, že by to tu jiná vláda nějak zásadně vytáhla. Ani si nemyslím, že bychom na tom jako Češi byli výrazně hůř v dodržování, v pojímání opatření atd.
continuity Můžu vědět, co je KPI? Index něčeho? Kardiopulmonální to asi není, tak nevím...
Jak tady občas vyvstává otázka, čím to je, že se i při opatřeních počty nakažených nesnižují /spíš naopak/ - včera jsem dostala dvě pozvání ve stylu - "pojď na panáka, na X je ilegálně otevřený bar, otevřeno mají denně"; dvě různá místa v Praze, nedělám si iluze, že jich není víc...
euridike mě do hospody nikdo nezve, ani nevím o žádné tajně otevřené, ale zase moje teta v sobotu slavila sedmdesátiny, sezvala celou širokou rodinu a zúčastnili se všichni, kromě mých rodičů, se kterými už se téměř celá rodina nebaví, protože "jsou blázni a přehánějí". Zúčastnila se pochopitelně i ta teta, která vzápětí odjede se zde propíranou partou Sokolek do lázní ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY