Jen další střípek do korona mozaiky - máma pozitivní po zjištení na emergency ve FN (pouze antigenní test, na PCR už nebyla), já po testu na žádanku, negativní, tak volám výsledek své PL. A ptám se, jestli už mají oznámení, že máma je pozitivní, prý ne, když není výsledek z odběr centra, tak jim nic nechodí (např. emergency FN).... kolik je vlastně tedy pozitivních a jak jsou přesná čísla, která se zveřejňují...?
Koronavirus
euridike Těch na tajno otevřených hospod je dost, to je bez debat. Ono myslet si, že všichni ti násoskové, gambleři, štamgasti, smažky, undergroud, zlatá mládež a další skupiny seděj od listopadu poslušně doma na zadku jak na odvykačce, by byla iluze. Já jen nevěřím, že je ČR v tomhle nějaká výjimka, se klidně vsadím, že to probíhá ve všech zemích víceméně stejně.
euridike jistě, že míst je spousta, pravidelně vídám o víkendu souseda, jak se vrací kolem půlnoci domů v náladě...
MP Meri Ačkoli jsem obvykle ta, co nejhlasitěji protestuje, když někdo říká "Češi jsou nejhorší", tady bohužel nesouhlasím. Průzkumy a čísla ukazují, že Češi berou covid hodně lehkovážně.
euridike iluze si nedělejte.o víkendu manželův známý něco dělal s kamarádem (uz to mi vadí) a ze si zajedou na oběd do hospody.On myslel pro krabičku k okýnku,zazvonili, hospoda rozevřená uvnitř pár lidí jedli,pilo, kouřilo...
Rodinné oslavy okolo sebe taky vídám, třeba u kamarádky, kde tak polovina rodiny pracuje ve zdravotnictví, byl minulý týden poměrně velký narozeninový večírek, fakt nechápu...
Vím, že máš pravdu, já vlastně ani nevím, proč mě to tak nějak překvapilo, jsem si připadala jako za dob prohibice, musíš znát ty správný lidi a heslo a tak, ale pak můžeš prakticky cokoliv, protože podsvětí si dál žije vlastním životem... ![]()
Pinot Noir Moji tcháni tohle prožívají na Slovensku, s nikým se nestýkají, ani s námi, ani se zbytkem rodiny a jsou za vyvrhele...Jinak teda my se vlastně taky vídáme v širší rodině. Moje máma bydlí se ségrou, hned vedle mámina sestra. Sestřenice na mateřské bydlí o kousek dál a má syna ve věku našich dětí, všichni to od sebe máme cca deset minut. To jsou vlastně čtyři domácnosti, které jsou pořád v kontaktu, ale rozumně. Žádné oslavy, kde bychom se sešli všichni najednou teda nepořádáme, i když by to bylo už asi fuk.
Sweet Potato A divíš se? Když to lehkovážně berou "ti nahoře"? Já myslím, že ty aférky typu Prymula v restauraci, oslava u Bendů, Babiš bez karantény a podobně dělají hrozně moc. Úplně vidím nějaké konspirátory, jak si říkají "hele, ti mají přece víc informací, než my a nebojí se!"
Sweet Potato Já zatím viděla jen průzkum z ČR (ze kterýho vyplývalo, že Češi to berou lehkovážně, ano), ale chybí mi to mezinárodní srovnání. Pokud by se stejnej průzkum provedl se stejnou metodologií jinde, jsem přesvědčená, že rozdíly by byly zanedbatelné. Pokud už takovej průzkum je, budu vděčná za odkaz nebo nakopnutí kam se podívat.
Garfie Nedivím. Ale nebude to samozřejmě jenom tím. Škoda, že nikdy nepůjde nějak změřit, jak velký vliv to má.
Sweet Potato A divíš se? Když to lehkovážně berou "ti nahoře"? Já myslím, že ty aférky typu Prymula v restauraci, oslava u Bendů, Babiš bez karantény a podobně dělají hrozně moc. Úplně vidím nějaké konspirátory, jak si říkají "hele, ti mají přece víc informací, než my a nebojí se!"
Sweet Potato Nedávno v tom zajímavém dokumentu od Kulveita, který sem dávala continuity, bylo jasně doloženo, že ke snížení významně přispívá politická stabilita a informovanost. Se nedivme, že to tu tak vypadá, když toto u nás nefunguje. Spousta lidí tomu co se děje, a co smí a nesmí, vůbec nerozumí. A někteří rozumět nechtějí, ale takoví se jistě najdou všude.
mirajo key performance indicator. Prostě měřitelný výsledek.
Sweet Potato Hodnocení efektivity celosvětových vládních intervencí:
např:
Nalezneme také řadu vysoce účinných NPI, které lze považovat za méně nákladné. Zjistili jsme například, že mezi konsenzuálními NPI jsou prominentně zastoupeny strategie komunikace o riziku. To zahrnuje vládní opatření, jejichž cílem je vzdělávat a aktivně komunikovat s veřejností. Mezi účinné zprávy patří podpora lidí v tom, aby zůstali doma, podpora sociálního distancování a bezpečnostních opatření na pracovišti, podpora izolace lidí s příznaky, která byla zahájena samostatně, cestovní varování a informační kampaně (většinou prostřednictvím sociálních médií).
Mezi nejúčinnější komunikační strategie patří varování před cestou do vysoce rizikových oblastí a návratem z nich (Δ R CC t = −0,14 (1); číslo v závorkách označuje standardní chybu) a několik opatření k aktivní komunikaci s veřejností. Mezi ně patří například podpora pobytu doma (Δ R CC t = −0,14 (1)), sociální distancování (Δ R CC t = − 0,20 (1)), bezpečnostní opatření na pracovišti (Δ R CCt = −0,18 (2)), vlastní iniciace izolace lidí s mírnými respiračními příznaky (Δ R CC t = −0,19 (2)) a informační kampaně (Δ R CC t = −0,13 (1)) (různými kanály) včetně tisku, letáků, sociálních médií nebo telefonních zpráv).
Ukázali jsme, že mezi nejúčinnější opatření patří uzavření a omezení většiny míst, kde se lidé shromažďují v menším nebo větším počtu po delší dobu (podniky, bary, školy atd.). Našli jsme však také několik vysoce účinných opatření, která jsou méně rušivá. Mezi ně patří omezení pozemních hranic, vládní podpora zranitelným populacím a strategie komunikace o riziku. Důrazně doporučujeme, aby vlády a další zúčastněné strany nejprve zvážily přijetí takových NPI, přizpůsobených místním podmínkám, pokud by došlo k nárůstu počtu infekcí (nebo prudkému nárůstu podruhé), a teprve poté si vyberte ty nejnáročnější možnosti. Méně drastická opatření mohou také podpořit lepší dodržování ze strany populace.
nonemy Díky. Já tedy myslela spíš ten negativní vliv papalášský h mejdanů, ale tohle je taky zajímavé?
Sweet Potato Ano, je to hodně zajímavé. Já se právě taky snažím pochopit, proč to je u nás horší než jinde. Nějak se mi pořád nechce věřit, že tu jsou natolik "horší", odlišní lidé. Myslím, že jsou si lidé v jádru podobní, alespoň v Evropě, geograficky ty rozdíly budou větší. A určitě má vliv i historie, ale že by nás komunismus až tak poznamenal? ![]()
Tak slavná návštěva Vídně odpadla kvůli mlze;-) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/andrej-babis-rakousko-ockovani-testovani-sebastian-kurtz.A210215_044105_zahranicni_rts
Říkám si, když jsou všude uzavření a lockdowny, bylo opravdu nutné plánovat let na otočku (s tím, že měl večer další jednání v Praze) a potkat spoustu lidí, když se skoro cokoli dá domlouvat přes videokonferenci?
JanieB ja v tom postradam smysl i v dobe necovidove......
Zarinya ona si to spousta lidí myslí, že je to tu s těmi zákazy nejhorší, ale např. zrovna včera jsem v TV slyšela, že v Itálii odvolali otevření lyžařských středisek. Takže v tom fakt nejsme sami.
Kokoska a jsou na tom i hur....treba Recko a vychazeni jen na povolenku sms.
A logika v uzaverech a nebo uvolneni neni take nikde.
Moje řeč. Jsme Středoevropani, příbuzný se všema okolo, nejsme jiný.
Já tvrdím že - jelikož si nevládneme sami - za to může vláda se vším tím dohadováním, vode zdi ke zdi chaotickým "řízením", vlastním příkladem
a v neposlední řadě škudlením na nepravejch místech. Fakt je rozdíl mezi 60 a 80%, když má člověk mazat do karantény.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY