Sweet Potato baltik Taky jsou příznaky a 'příznaky', zajímalo by mě co stačí na nepotvrzení výsledku PCR testem (rýma? že tě včera bolela hlava?)
Koronavirus
Klara Ono těch, co by si pozitivitu chtěli nafixlovat asi moc nebude?
Sweet Potato aha, nas se ptali mezi temi uvodnimi otazkami a mela jsem pocit, ze kdybych odpovedela, ze ma priznaky, ze me dal nepusti
a taky mi pripada divne, ze existuje pravidlo pro neco, co se pri dodrzovani pravidel nestane (tim myslim, ze neni povolene chodit na antigenni testy s priznaky a pak je pravidlo, ze kdyz mas pozitivni antigenni test a priznaky, coz by se logicky nemelo nikdy stat, ze nemusis na PCR??)
baltik Souhlasím s tebou, není to logické.
A jestli tě vezmou, to je zřejmě jak kde.
Sweet Potato Nemyslím nafixlovat, ale jaký obtíže stačí na to, aby to už pak neverifikovali PCR
baltik Tam kam chodím já se na příznaky ptají až pokud ti vyjde antigen pozitivně, proto by mě zajímalo, co už je považovaný za 'dostatečně usvědčující příznak'
viktorka_od splavu Liesel Teda podle mých informací po pozitivním antig. testu (který je opravdu jen orientační a neprůkazný)musí následovat pcr test. Teprve na základě pozitivity tohoto testu je člověk covid pozitivní. Tuto info mám přímo z testovacího místa.
baltik Kamarádka měla teď pozitivní antigenní test. Bolelo ji asi 4 dny strašně v krku. Na ten PCR ji neposlali, že prý je to příznak covidu, doktorka ji tím pádem vidět nechtěla. No bohužel to byl příznak angíny a teď leží v nemocnici s abscesem na mandli a s negativním PCR testem![]()
Kokoska Já myslím, že tohle bude stejné tady u nás jako v tom Rakousku třeba. Já mám chalupu, kde v obci do teď byli dva pozitivní lidé za celý rok. Přitom tajná hospoda tam funguje, lidi se tam schází, tak tomu moc nevěřím.
baltik tak antigenní testy se používají i jinde, nejenom u toho dobrovolného testování.
. kolik je vlastně tedy pozitivních a jak jsou přesná čísla, která se zveřejňují...?
Dočítám zpětně, nevím, zda se už neodpovědělo, ale čísla hlásí laboratoře, ne PL.
viktorka_od splavu Liesel člověk s příznaky po pozitivním antigenním testu se považuje za pozitivního a hotovo. Když je bez příznaků, tak se pozitivní antigenní test potvrzuje automaticky PCR. Případné příznaky se řeší už ve fázi odběru nebo žádanky myslím.
Renusatko Chudák kamarádka teda... ![]()
A příznaky se myslím berou: teplota, kašel, bolest v krku (právě!), nejsem si jistá, zda i rýma. Jinak pokud je bezpříznakový člověk antigenně pozitivní, má mít karanténu do výsledku PCR. Ten ho případně vysvobodí, nebo do karantény definitivně uvrhne. V praxi nevím, kolik takových vysvobozených je, asi by jich nemělo být moc.
Zarinya Panebože... tak tohle by mi (jako dítěti) způsobilo slušný trauma. Nehledě na to, když na to kouknu z úhlu vodního záchranáře. Si představím jak se lidé v panice nahrnou do chumlu a všechno je špatně. A vypadá to, že nejen u nás si nahoře myslí, že jsme nesvéprávní.
andulka01 to vyhaneni sankaru z Petrina mestskou policii byla brnkacka proti tomu......![]()
Zarinya Tak naštěstí u nás na to policie a/ ještě nepřišla b/ nemá na letové hodiny vrtulníku. Takže sobotní bruslení na Šeberáku bylo skvělé a když se člověk vyhnul davům u hráze, tak i poměrně osamnělé.
Led je na rybnících vždycky trochu nestabilní, i v největších mrazech má prostě přítok a odtok. A nornální lidé to vědí a nelezou k těm místům, hotovo.
A na Petříně se už zase sáňkuje
, vyhradili tam kus svahu.
andulka01 znam,cele detstvi a dospivani jsem chodila bruslit na rybnik.![]()
Zarinya Já to ale nepsala že bych tě chtěla poučovat, to neee :-) Jen jsem se prostě rozkatila, no.
Pavlena Je to rebel!
Nevim jak u vás, ale tady bylo přes noc mínus mocmoc. Ráno jsem jela okolo rybníčků a ani ten přítok nebyl vidět, led hodně přibyl. Strašně moc mě baví, jak na každým plivátku v Praze je parta dětí a řežou hokej. Takové kukátko do "normality".
Pavlena Odvážná školačka! Mě teda trochu odradilo pozorování , když jsem se šla před čtrnácti dny projít kolem , než znovu zamrzlo, a viděla jsem velkou zbylou souvislou plochu ledu od hráze dál, která ale nekončila kolmo na délku přehrady, ale hranice vody a ledu se táhla dost úhlopříčně do ostrýho klínu. Pro info, led byl spíš na straně k Sokoláku a Osadě, než Kozí horce a Rokli.
Pavlena Tak prý ta přehrada trochu přituhla během víkendu, ale pořád to asi nebude těch požadovaných 12cm, nebo bude, ale ne všude. Mmch my máme kousek od domu rybník, na kterém se běžně bruslí, dcera tam minulý týden strávila jarní prázdniny...ovšem včera tam sjel pán se škodovkou, místo zpátečky zařadil jedničku a bylo vymalováno....led praskl a auto pod vodou, děsivá podívaná.
Jo a prej Brno nechalo zaplavit nějaký suchý poldr a vytvořilo tam kluziště, Zamilec nebo tak nějak, jestli si to dobře pamatuju.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY