Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. února 2021 11:51

otevření obchodů ukázalo v plné nahotě, že se zavřely jen tak, aby se něco udělalo a vypadalo to dost dramaticky a zásadně, bez jakéhokoli podkladu, a nejspíš úplně zbytečně. a otevírají je jen proto, že by je ten samý den stejně otevřel ústavní soud.

situace teď je mnohem horší než loni na jaře, mnohem horší, než když je zavřeli na konci roku...každý den do nás hustí, jak se blíží tuhle mutace, tamhle mutace, vůbec nevycházejte z domu, nechoďte ani sáňkovat, je to strašně nebezpečné...a nakonec prohlásí, že vlastně otevřít teď obchody je  v podstatě bezpečné.

přičemž respirátory musí mít jen personál (obchodníci si ho zaplatí sami a ano většinou nevolí), zákazníkům se to nařídit neodváží (protože to jsou voliči).

budou muset mít respirátory nově i zaměstnanci supermarketů, kteří kupodivu zatím pořád všichni na koronavirus neumřeli, přestože celou pandemii chodí do práce v těch nespolehlivých rouškách?

Offline Garfie
28624 příspěvků moje polička 16. února 2021 13:58

Jiná Realita S jarem bych úplně nesrovnávala, protože nikdo nic nevěděl a byla to tak trochu panika...ale jinak ano, souhlasím s tebou. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 16. února 2021 14:14

Jiná Realita co prohlašuji za bezpečné a co je opravdu bezpečné se uvidí. Před Vánocemi to rozvolbeni se celou pandemii zamávalo tak, že z toho v nemocnicich nemůžou vzpamatovat dodnes.  

A neslibovali nahodou, že první se budou řešit školy?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. února 2021 14:20

Pavlena Teď čtu, že se na přehradě propadl led i s malým psem. To teda nechápu, protože jsem viděla, že tam chodili i lidi s kočárkem. To mi přijde strašná představa.

Online Tabea
8248 příspěvků moje polička 16. února 2021 14:21

Jiná Realita zajímavý, jak se ty strategie různí. V Bavorsku musí nosit ffp2 zákazníci, zaměstnanci obchodů můžou mít medicínské roušky. Zřejmě kvůli tomu, že by obchody musely udělat vyhodnocení rizik, zaměstnanci by museli mít delší pauzy atd, atd.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 16. února 2021 14:23

Renusatko no nevím jak u vás, ale tady je šest stupňů a celý den mi do okna padá snih z parapetu nad nami. Pokud to předtím bylo hraniční, třeba nějaká trhlina a ještě na to v noci zapršelo, tak je možné, že dnes to už nejde, i kdyz včera to bylo i na kočárek. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. února 2021 14:40

continuityTak ono to varování tady je pořád, že tam lidi nemají chodit. Tady přes den nemrzne, jen tak týden v noci. Já se spíš divím, že se tam vydá někdo přes to varování. Když je to dospělý člověk, tak má svůj rozum a jeho věc, ale když tam vezme dítě v kočárku, tak to nechápu. Ještě 12.2 bylo ve zprávách 1-6 cm a já tam kočárky viděla v neděli. Dnes je tam napsáno místy 16, ale místy taky 1, je to kvůli různým proudům. Takže pes měl zrovna smůlu, ale stejnou mohl mít i kočárek. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. února 2021 14:41

continuity slibovali, jenže kvůli školám nikdo ústavní stížnost asi nepodal.

tady se vůbec nic nedělá podle potřeby nebo logiky, ale jen podle toho, kde nejvíc teče do bot.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 16. února 2021 14:46

Renusatko tak u nás mrzne už déle než týden tak, že praští. Nad nulu to nešlo ani přes den, noci běžne -10, i vic. 

Vsude vykládali, že je led na nádrži 5 cm a dokládali to rok starými fotografiemi. Já se nedivím, že tomu lidi nevěří, i když dnes bych tam už vazne nesla. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 16. února 2021 14:47

Jiná Realita ne. podle toho, kdo nejvíc řve. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. února 2021 15:01

continuity Tak Brno, tady víc než -2 jsou až tak od 11.2 . Přes den tady bylo slunko, takže to vylezlo každý den na nějaké + . Taky jsme byli na rybníku, kde bylo uvedeno teda 17 cm, ale na tu přehradu bych nešla. Byli jsme u známých a tam je vidět z okna, tak jsem se divila, kolik lidí tam je. Přecejen to trvá delší dobu než dobře zamrzne a jelikož už má být nad 0, tak už myslím, že se tam už neprojedu. Ale to jenom, že tady o tom byly příspěvky. Jinak úplně špatné vlákno, tak omluva za OT.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 16. února 2021 15:02

Renusatko uaaa. Ale řekla bych, že do dneška se dost oteplilo, o víkendu bylo ještě pod nulou i celý den. Taky bych řekla, že záleží, kde se pes pohyboval. Sama jsem se moc nevzdálila od "sirky", tam je voda nejmíň hluboká, ale lidi jsem viděla i daleko směrem k hrázi nebo ke Kozí horce i když bylo jasně vidět, že tím směrem led končí, nebo se aspoň znatelně ztenčuje. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. února 2021 15:08

Pavlena To nebylo dnes. Psali víkendová procházka a jestli to chápu, tak jí někde pes utekl, nebruslili. Máš pravdu, že největší varování je Kozí Horka. 

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 16. února 2021 17:55

A ja se bojim,  ze otevrou obchody,  situace se zhorší a deti zas do skoly nepujdou.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 16. února 2021 18:02

Karlicka ne. situace bude kolísat ještě dlouho, ale na otevřené obchody se to snadno svede.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. února 2021 18:38

tady se chlubí jakýsi zaměstnavatel tím, jak nemá ve firmě covid.

mimojiné tam popisuje, jak si sám trasuje zaměstnance.

co si pod tím představit? to mu jako musí sdělovat, s kým kde byli v mimopracovní dobu?

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 16. února 2021 18:40

Jiná Realita tak z firemního pohledu stačí, když si vytrasuji ty pracovní kontakty. A ty pošlou domu, ať se to dál nešíří. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. února 2021 18:45

continuityv tom případě nechápu, proč o tom píše článek do novin, jak bojuje proti covidu nějakým speciálním způsobem.

jako dodržovat 3r a když mi někdo na směně nahlásí covida, tak preventivně strčit do karantény zbytek směny aspoň na pár dní je snad tak naprosto samozřejmé, že by to nedělal jen zaměstnavatel idiot, protože by následně přišel o všechny pracovníky.

na to nemusí jeden zakládat iniciativy...

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 16. února 2021 19:22

Jiná Realita ale ono to tak samozřejmé nebude. Párkrát už jsem slyšela že "nemůžu na test, zaměstnavatel mě vyráží když budu pozitivní.... nemůžu na nemocenskou.... nemůžu do karantény ...apod.