Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 17. února 2021 08:44
Reakce na Jos:

baltik Protoze to byla blbost od zacatku stejne jako omezena doba uradu? 

​Jo, a to taky.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. února 2021 08:46

Jinak to vpadá, že ty předvpovědi o drsném březnu budou pravdivé. Já snad začínám být ráda, že to naši prodělali teď a že jsou momentálně navíc uklizení doma...... protože ČR se řítí do katastrofy podporované Landou, chcípl pes a dalšíma

Online baltik
4992 příspěvků moje polička 17. února 2021 08:49

Jos tak omezene uredni doba blbost je, protoze to vede jen k dalsi kumulaci lidi, ale otevrene obchody pred vanoci (mimo jine) nas dovedli, tam kde jsme, jeste jsme se z toho nevzpamatovali a jdeme otevirat znovu???

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. února 2021 08:58

baltik Ja si nemyslim, ze to byly jen a prave obchody. Stacilo videt, jak se tady na horach slavily svatky a Silvestr, rekla bych i vic nez roky predtim. Vetsina lidi se nakazi setkavanim s rodinou a prateli, akorat to nepriznaji hygiene. Navic vlada uz potrebuje lidu dat nejaky cukr a ne jen bic. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:05

Nakažení v mém okolí si to přinesli: ze setkání s širší rodinou - 2x, ze sešlosti s kamarády - 4x, z práce ve zdravotnictví - 1x. Všechno jasný a "prokázaný" přenosy. Zatím žádný případ "nevím, kde jsem se nakazil, možná někde v obchodě nebo MHD". Jedinej takovej případ, kterej znám, je 711990

To jen moje malá osobní statistika. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:06

baltik presne jak pise Jos. bych chtela videt kolik lidi se nakazilo pri nakupu v papirnictvi nebo hodinarstvi

Online baltik
4992 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:09

viktorka_od splavu Jos MP Meri tak ono asi zjistit, ze jsem se nakazalil v obchode nebo v MHD je dost nerealne, ne? Vzdycky se spise rekne, ze se clovek setkal s nekym nakazenym, svym znamym. Ze se nakazil od ciziho cloveka, ze vzduchu, z povrchu, si nemate jak potvrdit. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:11

baltik takze nevime, ale preventivne to zakazeme...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2021 09:11

Já si taky myslím, že obchody nebudou hlavním zdrojem nákazy. Před vánoci se otevřelo skoro všechno, velká část nákaz podle mě pochází z volnočasových aktivit, kromě rodiny a práce samozřejmě. Ty bazény, fitka a všechny kroužky... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2021 09:12

baltik ale pokud ten nakažený ví, že byl v úzkém kontaktu s jiným nakaženým, pravděpodobně se nakazil od něj, spíš než v obchodě.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. února 2021 09:13

baltik Tak ale ty pripady jsou celkem jasne, kdyz je parta par lidi a za tri dny zacne byt prvnimu blbe, tak neni o cem pochybovat. A takhle to meli vsichni v okoli. Proc teda hromadne napadaji prodavacky ve fungujicich prodejnach? Proste obchody a sluzby muzou za minoritu pripadu, a jeste je rozdil mezi fitkem a knihkupectvim treba. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. února 2021 09:16

baltik takze nevime, ale preventivne to zakazeme...

​presneviktorka_od splavu 

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:21

Jos souhlasím, za zhoršení stavu po Vánocích určitě nemůžou obchody, ale rodinné sešlosti a oslavy.

Online baltik
4992 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:24

ok, chapu

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:25

baltik Jasně no, proto píšu prokázaný v uvozovkách. Jinak je to jak píšou ostatní, prostě pokud po větším setkání začne bejt postupně všem blbě, je to většinou jasný. Že by se někdo z nich nakazil v mezidobí v obchodě samozřejmě není vyloučené, ale podle mě ne úplně pravděpodobné. Naopak jsem fakt neslyšela o nikom, kdo by měl ten nejasnej přenos, kterej by evokoval MHD apod. Prostě lidi, který seděj doma na zadku a choděj maximálně do krámu, to nechytili, chytili to až ve chvíli, kdy dorazili na rodinou sešlost nebo zapíječku s kamarádama. Nehodnotím, nepřesvědčuju, je to jen moje zkušenost z okolí. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:28
Reakce na Pinot Noir:

Jos souhlasím, za zhoršení stavu po Vánocích určitě nemůžou obchody, ale rodinné sešlosti a oslavy.

​tak ono to byly spojene nadoby. Uvolneni pred Vanoci (a podle meho hlavne otevreni restauraci, fitek apod) zvysilo virovou naloz v populaci a Vanoce to dorazily

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:30

Snad s tím nějak zásadně nezamíchají ty mutace.

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:34

Jos nojo, ale kde to teda chytil ten, co to na tu sešlost přinesl?

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:35

MP Meri tak to já vim o lidech, co si mysli, ze se nejspíš nakazili v mhd, a o dalších, co neví a jen tipujou cca podle inkubační doby 

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:36

No a ty úřady, aspoň u nás, maj zkráceny hodiny ne, aby jim tam lezlo min lidi, ale protože jsou úředníci rozděleny na dvě pulky, který se nepotkavaj