baltik Protoze to byla blbost od zacatku stejne jako omezena doba uradu?
Jo, a to taky.
baltik Protoze to byla blbost od zacatku stejne jako omezena doba uradu?
Jo, a to taky.
Jinak to vpadá, že ty předvpovědi o drsném březnu budou pravdivé. Já snad začínám být ráda, že to naši prodělali teď a že jsou momentálně navíc uklizení doma...... protože ČR se řítí do katastrofy podporované Landou, chcípl pes a dalšíma ![]()
Jos tak omezene uredni doba blbost je, protoze to vede jen k dalsi kumulaci lidi, ale otevrene obchody pred vanoci (mimo jine) nas dovedli, tam kde jsme, jeste jsme se z toho nevzpamatovali a jdeme otevirat znovu???
baltik Ja si nemyslim, ze to byly jen a prave obchody. Stacilo videt, jak se tady na horach slavily svatky a Silvestr, rekla bych i vic nez roky predtim. Vetsina lidi se nakazi setkavanim s rodinou a prateli, akorat to nepriznaji hygiene. Navic vlada uz potrebuje lidu dat nejaky cukr a ne jen bic.
Nakažení v mém okolí si to přinesli: ze setkání s širší rodinou - 2x, ze sešlosti s kamarády - 4x, z práce ve zdravotnictví - 1x. Všechno jasný a "prokázaný" přenosy. Zatím žádný případ "nevím, kde jsem se nakazil, možná někde v obchodě nebo MHD". Jedinej takovej případ, kterej znám, je 711990 ![]()
To jen moje malá osobní statistika.
baltik presne jak pise Jos. bych chtela videt kolik lidi se nakazilo pri nakupu v papirnictvi nebo hodinarstvi![]()
viktorka_od splavu Jos MP Meri tak ono asi zjistit, ze jsem se nakazalil v obchode nebo v MHD je dost nerealne, ne? Vzdycky se spise rekne, ze se clovek setkal s nekym nakazenym, svym znamym. Ze se nakazil od ciziho cloveka, ze vzduchu, z povrchu, si nemate jak potvrdit.
baltik takze nevime, ale preventivne to zakazeme...
Já si taky myslím, že obchody nebudou hlavním zdrojem nákazy. Před vánoci se otevřelo skoro všechno, velká část nákaz podle mě pochází z volnočasových aktivit, kromě rodiny a práce samozřejmě. Ty bazény, fitka a všechny kroužky...
baltik ale pokud ten nakažený ví, že byl v úzkém kontaktu s jiným nakaženým, pravděpodobně se nakazil od něj, spíš než v obchodě.
baltik Tak ale ty pripady jsou celkem jasne, kdyz je parta par lidi a za tri dny zacne byt prvnimu blbe, tak neni o cem pochybovat. A takhle to meli vsichni v okoli. Proc teda hromadne napadaji prodavacky ve fungujicich prodejnach? Proste obchody a sluzby muzou za minoritu pripadu, a jeste je rozdil mezi fitkem a knihkupectvim treba.
baltik takze nevime, ale preventivne to zakazeme...
presneviktorka_od splavu
Jos souhlasím, za zhoršení stavu po Vánocích určitě nemůžou obchody, ale rodinné sešlosti a oslavy.
ok, chapu
baltik Jasně no, proto píšu prokázaný v uvozovkách. Jinak je to jak píšou ostatní, prostě pokud po větším setkání začne bejt postupně všem blbě, je to většinou jasný. Že by se někdo z nich nakazil v mezidobí v obchodě samozřejmě není vyloučené, ale podle mě ne úplně pravděpodobné. Naopak jsem fakt neslyšela o nikom, kdo by měl ten nejasnej přenos, kterej by evokoval MHD apod. Prostě lidi, který seděj doma na zadku a choděj maximálně do krámu, to nechytili, chytili to až ve chvíli, kdy dorazili na rodinou sešlost nebo zapíječku s kamarádama. Nehodnotím, nepřesvědčuju, je to jen moje zkušenost z okolí.
Jos souhlasím, za zhoršení stavu po Vánocích určitě nemůžou obchody, ale rodinné sešlosti a oslavy.
tak ono to byly spojene nadoby. Uvolneni pred Vanoci (a podle meho hlavne otevreni restauraci, fitek apod) zvysilo virovou naloz v populaci a Vanoce to dorazily ![]()
Snad s tím nějak zásadně nezamíchají ty mutace.
Jos nojo, ale kde to teda chytil ten, co to na tu sešlost přinesl? ![]()
MP Meri tak to já vim o lidech, co si mysli, ze se nejspíš nakazili v mhd, a o dalších, co neví a jen tipujou cca podle inkubační doby
No a ty úřady, aspoň u nás, maj zkráceny hodiny ne, aby jim tam lezlo min lidi, ale protože jsou úředníci rozděleny na dvě pulky, který se nepotkavaj
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.