Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:37
Reakce na Potrefenáhusa:

MP Meri tak to já vim o lidech, co si mysli, ze se nejspíš nakazili v mhd, a o dalších, co neví a jen tipujou cca podle inkubační doby 

my hlavne porad oficialne asi v tretine pripadu envime, kde se ti lide nakazili. Bud se nakazili na nejake nelegalni akci a nepriznali to anebo pod to muzou spadat ty pripady v mistech cos e nedaji vytrasovat

Sweet Potato 

Jo, britska vyrazne nakazlivejsi mutace s tim muze hodne zamavat. a pravdepodobne uz mava

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:40

Ja si myslim,ze male obchody byla blbost zavirat,ze se tam da lehce lidi regulovat,ale!zacit to otevirat ted kdyz je situace hodne spatna,no nevim.To bude zase cesky unikat.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:40

Posloucháte tiskovku?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:41

A666 mě by to docela zajímalo, slyšela jsem to z víc stran 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:44

Sweet Potato koukám a Blatnýmu by už měl někdo poradit ten špendlík na respirátor

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:45

Potrefenáhusa Nezpochybňuju, jak píšu, jen moje zkušenost.

SunEclipse O těch co to na ty setkání přinesli platí to samé - kam až moje znalost sahá , přinesli si to buďto z práce, nebo zase z nějakýho předchozího setkání s rodinou, z nemocnice atd. Vlastně abych nekecala, u jedné té sešlosti se neví úplně přesně, kdo a odkud to tam přinesl. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:48

SunEclipse z prace

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. února 2021 09:48

A666 No jasne ze na nelegalnich setkanich, neznam nikoho, kdo by hlasil vic nez jeden kontakt. Kamarad zdravotnik to treba chytil od ditete ze skolky, to asi taky nebude rarita.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:51
Reakce na Lamicka:

​Muzu se po tom podivat, nicmene mi to prijde zase jako pisnicka na tema "nejsme nejhorsi, jen nejvic testujeme"

Pokud by Nemci fakt nevykazovali vsechny pozitivni jako CR, pak by asi musely byt nemocnice mnohem vice zavalene pokud porad palti, ze cca stejne % pozitivnich ma tezky prubeh.....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:53
Reakce na Zarinya:

Ja si myslim,ze male obchody byla blbost zavirat,ze se tam da lehce lidi regulovat,ale!zacit to otevirat ted kdyz je situace hodne spatna,no nevim.To bude zase cesky unikat.

BTW v Nemecku jsou porad jeste zavrene. Zase, neni to nejaka ceska specialita (a ano, ceska specialita jsou mizerne kompenzace, tam se shodneme)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:53
Reakce na Jos:

A666 No jasne ze na nelegalnich setkanich, neznam nikoho, kdo by hlasil vic nez jeden kontakt. Kamarad zdravotnik to treba chytil od ditete ze skolky, to asi taky nebude rarita.

​Tak hlavně dneska už je nelegální setkání snad úplně všechno, to nemusí bejt nutně drogovej večírek v zavřený hospodě. Já se třeba s širší rodinou prostě vídám. S rozumem, ale vídám. Jezdíme k našim, vídám se se sestrou, ale všichni jsou zdraví a soběstační, takže to asi nespadá pod ty "nejnutnější případy pomoci rodině", nebo jak je to tam definováno. Občas se sejdu i s nějakou kamarádkou, to už je taky asi dneska nelegální ... Takže mám celkem i pochopení, že se možná někdo bojí ty kontakty hlásit. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:55

A666nemecko uz se pred ceskem zavrelo a tam se bude rozvolnovat.

Asi toho vnuka jen tak neuvidim a kupovat si rocni d.znamku byla taky blbost.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:58
Reakce na Lamicka:

​Kdyz porovnam pocty hospitalizovanych vs. nakazenych tak naopak nemci maji mensi podil hospitalizovanych na nove pripady nakazenych nez my (a to i v prvni vlne). Takze dost pochybuji, ze by fakt vykazovali jako pozitivni jen priznakove. To by ty cisla musely byt nekde uplne jinde.......

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 17. února 2021 09:59

Že zavřený maloobchod pandemii brzdí, podporují různé studie. Není nutné mít vytrasovane lidi, či se nakazili v krámě, protože to je nevytrasovatelne.

Jinak muž muž to přitáhl a nevíme vubec odkud. Nebo byl první, kdo to chytnul od bezpříznakových deti. U nej v práci byl on první nakazeny ( naštěstí jsou na směně ve třech a ještě se nepotkávají denně). 

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. února 2021 09:59

MP Meri Vzdyt jo, ja taky uz mam siroky zaber. Ockovani a ti po nemoci jsou (skoro) bezpecni. S rodinou jsme se stykali vzdy. Konstatuju fakt, nejsem svata, vim ze se to nema ale nehodlam na tom nic menit no.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:01

A666 ok, to dava smysl, diky 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:01

Jos Jo, já jsem ochotná se hodně omezit, ale ta rodina ... to se prostě nedá, no. Nebo dá, všechno se dá, ale prostě nechci. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:04
Reakce na Lamicka:

A666 ok, to dava smysl, diky 

​Ja si fakt myslim, ze to je jedna pani zvast se kterym nekdo prisel aby zduvodnil "skvele" ceske vysledky...... jako jo, nemci meli vyssi pocet vykazanych umrti (coz muze tomuhle nahravat) ale na druhou stranu oni maji nevysvetlitelnou excess mortality minimalni na rozdil od nas.......

Podobne jakos e porad po diskuzich traduje, ze v nemocnicich lezi kupa bezpriznakovych 8akorat ted tam lezi jen proto, ze nemocnice dostanou prachy za luzka ), anebo co sjem cetla vcera, ze dzavotni personal je 3 hodiny v atombordelu a pak ma 3 hodiny pauzu

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:05

Nicméně s kamarádkama se třeba už od října scházíme jen na videocallech. Je to na hovno, ale dá se to vydržet. Ale za rodinou chci prostě osobně (dokud mě chtějí vidět i oni). 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:06

Jos O rodinách, kam to donesly školkové děti jsem v nedávné době slyšla třikrát. Asi to tak raritní nebude. A často to imho může být i v té skupině "nevíme".