Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:06
Reakce na MP Meri:

Jos Jo, já jsem ochotná se hodně omezit, ale ta rodina ... to se prostě nedá, no. Nebo dá, všechno se dá, ale prostě nechci. 

​​No a nekteri musi oemzit tu rodinu nedobrovolne, no ja stale doufam, ze s letems e to uvolni, ale kdo viMoje mamka byla v pondeli totalne v depresi kdyz videla ty fronty na D8 po zavreni hranic.......

P.S. to neni vycitani Tobe, spis poukazani na to, ze to protahovanis ituace vede k prodluzovani odlouceni mnoha rodin.....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:10
Reakce na Zarinya:

A666nemecko uz se pred ceskem zavrelo a tam se bude rozvolnovat.

Asi toho vnuka jen tak neuvidim a kupovat si rocni d.znamku byla taky blbost.

​Jo, ja se Nemcum nedivim, kor tady v Sasku to bylo na hrane a proste nechteji dalsi vlnu. Ale boli to (ja nase videla na skypu naposledy o Vanocich protoze pak nemeli silu....).

S tema malyma detma je to vubec smutne, ty se vyvijeji tak rychle..... kamaradka rodila v prvnim lockdownu a to ditko uz skoro chodi....

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:12
Reakce na A666:

​Ja si fakt myslim, ze to je jedna pani zvast se kterym nekdo prisel aby zduvodnil "skvele" ceske vysledky...... jako jo, nemci meli vyssi pocet vykazanych umrti (coz muze tomuhle nahravat) ale na druhou stranu oni maji nevysvetlitelnou excess mortality minimalni na rozdil od nas.......

​Přesně, jsou to jen výmysly, jak si zdůvodnit vlastní selhání a šílenou situaci u nás. Vždy se lehčeji hledají chyby u druhých než u sebe.

A jsem ráda, že to máma prodělala téměř bezpříznakově, protože teď bych fakt nechtěla, aby měla těžký průběh. Do statistiky přidávám, že nevím odkud to má, ať počítám jak počítám vycházím jako "donašeč" já, ale po třech negativních testech mi to nedává smysl...

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:12

K těm obchodům. Nějak odmítám věřit, že by plná nákupní centra (a že budou plná, na to vsadím boty!) nebyla rizikem.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:15

A666 ja se taky nedivim i kdyz me to omezuje.A asi uz je to hodne dozralo,protoze uz na jare bylo proti zavirani jakychkoli hranic.

Ono to ma negativni dopady i na Nemecko,ale uz to holt jinak neslo.A v cesku se vesele rozvolni........to je tragikomedie,fakt.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. února 2021 10:17

Zarinya Hele a co to Polsko? Nez se u nas neco rozvolni, tak se uvidi situace tam.  

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:18

A Blatný pořád nechce povolit převoz pacientů do Německa, prý až bude kapacita lůžek 10 %

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:18

Jos Pro začátek jim explodují Krkonoše. Plné Čechů, mimo jiné.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:21

Jos vsak tam to taky nevypada nijak ruzove.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:27

Ještě nedávno to popírali. Začínám se fakt bát.

Ministr zdravotnictví J. Blatný: "Připravujeme nemocnice na zahájení fungování systému nedostatku vzácných zdrojů ve smyslu prioritizace pacientů jako například u hromadných neštěstí."

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:27

Personál vyčerpaný a do toho jim berou příplatky. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:28
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:39

K nebezpecnosti maloobchodu.

ani po roce pandemie nemame zadnou prodavacku,ktera by se nakazila v prodejne,celkove jich bylo vubec nakazenych malo,pokud ano,tak to zpravidla chytly od manzela,ktery to prinesl z fabriky.

Pri pruzkumu u obchodnich partneru je to u nich stejne.

Pruzkumum o tom,jak jsou obchody prudce nebezpecne,verim proto asi jako babisovi.protoze takove pruzkumy prirozene vlady,ktere ty obchody zavrely a znicily tak hodne lidem zivot,dost nutne potrebuji.

Kdyby to tak bylo,musela by byt nemocnost a mortalita prodavacek obrovska,protoze travi cele dny v prostorach,ktere jsou nebezpecne,velice casto s rouskou skoro na brade,a to je jejich jedina ochrana. Kdyz vidim lidl v patek odpoledne,musely by byt pokladni mrtve uz v pondeli,a to do jedne,s ohledem na to,jaky mrak viru by se tam musel vznaset.

Mozna se to zmeni s prichodem mutaci,ale zatim je to takhle.mame desitly prodavacek a rok pandemie,a nemocne s priznaky byly za celou dobu myslim ctyri,vsechno prenos v rodine,a mozna nemocne(protoze to tvrdily jen haha spolehlive testy na slovensku)zcela bez priznalu byly dalsi tri.

Pokud se nemylim,tak zadna kolegyne tech nemocnych to od nich v praci nechytila,prestoze nez se na to prislo,byly spolu treba cely den.

A to jsou prodavacky,ktere tam jsou cely den.jak rizikove to muze byt pro zakaznika,ktery je tam tak max.15minut,nebo dobre,20,kdyz si zkousi boty.

Otevreni maloobchodu je podle me nebezpecne spis s ohledem na vyssi mobilitu,tim,ze je to signal rozvolneni a lidi se chovaji min obezretne,vyssi hustotou mhd...ale nejak nejsem na zaklade vyse uvedeneho ochotna uverit,ze jsou nebezpecne samotne ty obchody. Nebo ze byly,nez se prihrne nejaka jihoafricka mutace.

Ja bych skoro byla ochotna uverit opaku,ze prave proto,ze tam jsou za nejakych opatreni o mensim poctu zakazniku,rozestupu apod. Ty prodavacky porad a denodenne vystaveny trocham viru od zakazniku,jsou naopak odolnejsi. Je to samozrejme jen dojem.ale cim jinym to jinak je?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:48

Jiná Realita ja proto otevirani v teto situaci jaka v cesku je nejsem prave z duvodu zvyseni mobility.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:51

Jiná Realita Myslím, že opravdu jde hlavně o tu mobilitu. A možná může hrát roli i to, že po otevření obchodů vyrazí i ti, co se předtím schovávali, tedy na rozdíl od těch prodavaček nejsou odolní, promoření?

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:54

Hlavně naprosto nevěřím, že lidi budou najednou rozumní. Nebyli do teď, nebudou tuplem. Blatný a spol si dnes umyli ruce "nefunguje to, tak si dělejte co chcete" Hlavní hygienička umí jen "rrr, rrr, rrr"

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. února 2021 11:00

Sweet Potato cim dyl bude vsecko zavreno, tim mene rozumni budou.

Kdo divi treba tomu,jak to vypada v polsku,tomu se divim ja,vzdyz bylo jiste,ze lidi budou silet.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. února 2021 11:03

Jiná Realita No asi tak, nasi si stihli koupit zimni boty tesne pred zakazem v Globusu, jinak by byli nahrani. Je dost logicke, ze po podobnem zbozi bude hlad. Chapu, ze to zvysi mobilitu a zrovna ted neni vhodna chvile, ale zavreni obchodu bylo idiotske rozhodnuti hned od zacatku

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. února 2021 11:06

Jiná Realita Nedivím se. A nebude to jen hlad po zboží, ale po nějakém programu - odpoledne v OC je pro spoustu lidí dost naplňující. V zimě tuplem.

Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 17. února 2021 11:12

Zavřené obchody jsou racionální a únosné během tvrdého lockdownu např. měsíc. Z mnoha důvodů je to neudržitelné po dobu půl roku, ta spotřeba se navždy odsunout nedá. A  diskriminační stránka vzhledem k velkým řetězcům je taky relevantní argument pro otevření. Jinak argument pro zavření obchodů byl vždy postaven, aspoň to tak bylo komunikováno,  na obecném snížení mobility, nikoliv na zamezení nákazy v obchodě. Ostatně data od nás i ze zahraničí na žádné významné nákazy z obchodů neukazují. Pokud budou mít všichni pořádnou roušku/respirátor, bude se regulovat množství zákazníků, tak by nám žádná apokalypsa hrozit neměla. Ideálně spojit s měřením teploty při vstupu, protože pořád se najdou idioti, co s příznaky respirační choroby lezou mezi lidi. Vidím ale velké nebezpečí v nákupních centrech v prostoru mezi obchody. Tam nejspíš na rozdíl od jednotlivých obchodů nikdo množství lidí omezovat nebude a nošení roušek taky ne.