Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 17. února 2021 11:18

mě děsí ta Ludwigova prognóza... https://www.facebook.com/petrludwig

1c2.t Smeúpeniiohuihromadne vso d8S:re3rgdg9 

NOVÁ PROGNÓZA - Únor + březen + duben:

Za prvních 5 týdnů roku umíralo v okrese Cheb cca 4-5x více lidí na Covid než ve zbytku ČR (v porovnání s Prahou dokonce 7x). A to jde pouze o oficiální Covid statistiky, nadúmrtí budou ještě daleko výše.

Chování mnohých lidí je na úrovni toho, že by ve válce po ulicích už jezdili nepřátelské tanky a lidé by stále tvrdili, že žádná válka není. Bohužel tím, že vir na rozdíl od tanku není vidět, se dá snadněji mozek o iluzorní realitě přesvědčit.

Podle nového průzkumu WHO "považuje epidemii koronaviru jen za mediální humbuk a ovlivňují ji tajné organizace" alarmujících 45 % obyvatel. A jak víme z anekdotických příběhů, lidi často nepřesvědčí o opaku ani úmrtí ve vlastní rodině.

Vir se nechová podle názorů Čechů v internetových diskuzích, ale jako přesný výpočetní stroj, který lidem každé zaváhání a chybu náležitě spočítá. Jeho chování se, až na vznik nových mutací, dá velmi dobře modelovat a díky tomu poměrně přesně předpovídat.

Co tedy ČR čeká, pokud se něco ZÁSADNÍHO nezmění? Udělal jsem si několik výpočtů a modelů:

Únor + březen + duben - přijde čtvrtá vlna, v součtu překoná všechny předchozí vlny dohromady. Větší nakažlivost a menší ochota dodržovat pravidla vytvoří společně násobný efekt šíření a dopadu.

Počet denních úmrtí vzroste 2-3x až k 200-300 lidem denně podle Covid čísel, ale reálně to bude podle nadúmrtí 350-500. Celkově počítám za ty tři měsíce 20.000 až 30.000 zemřelých podle Covid čísel a s nadúmrtími 30.000 až 50.000.

Nemocnice zcela jistě již nezvládnou udržet pro významné procento lidí základní úroveň péče, zcela normální bude selekce pacientů a přidělování vzácných zdrojů (JIP lůžka, kyslík, ECMO...) podle věku a aktuálního stavu.

Okolní státy pravděpodobně zavřou hranice a je velká otázka kolik z těch pár leteckých spojů z Prahy zůstane (aktuálně léta už jen cca 10 spojů denně). ČR zůstane od okolního světa téměř odříznuta.Míra mojí jistoty je 80-90 procent (připomínám, že jsem se poměrně přesně trefil i s druhou a třetí vlnou).

Nejde ROZHODNĚ o strašení, prognózy se dělají, aby tyto scénáře nenastaly. Žádám celou vládu i všechny poslance ať zásadně změní přístup a tentokrát prognózám naslouchají a zároveň naslouchají návrhům řešení od lidí, jako je Jan Kulveit a celá Iniciativa Sníh.

(11:30 EDIT):Jediné řešení za mě, kdybych byl premiér:

Na dva týdny vše kompletně zavřít, čím dříve to uděláme, tím dříve z toho budeme venku + sankce za nedodržení. Tohle epidemii zásadně zbrzdí.

Ty dva týdny všem štědře kompenzovat - základní nepodmíněný příjem - při porušení kompenzaci sebrat.

Povinně roušky všude mimo domov s naprostým minimem výjimek + sankce.

Pak žačít postupně otevírat, ale s povinným testováním (musíme dělat statisíce testů denně - podniky, klidně postupně další segmenty...).

Když se objeví nové ohnisko, zavřít na 14 dní kompletně lokální okresy/menší části a masivně protestovat.

Není to tak těžké a podle mě se to dá i většině lidí vysvětlit, proč to je potřeba a že tím zachráníme stovky miliard a desetitisíce životů. Vychází to z doporučení mezinárodního vědeckého panelu, se kterým napřímo spolupracuji - www.endcoronavirus.org. Prosím sdílejte k lidem, kterým mozek ještě neotrávily dezinformace a nežijí v iluzorní realitě.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 17. února 2021 11:36

a tohle... je mi z toho úzko...

k tomu včera jsem se dozvěděla, že zemřel na covid jeden můj známej, skvělej hodnej chlap, brzo by mu bylo padesát... dost mě ta zpráva sejmula... jeho mladší sestra bojuje o život na JIPce (nebo ARO) a nesmějí jí o smrti bráchy nic říct, jinak by to nedala... moc jí držím palce

jo a nakazili se v práci, v kanceláři

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 17. února 2021 11:42
Reakce na Sweet Potato:

Hlavně naprosto nevěřím, že lidi budou najednou rozumní. Nebyli do teď, nebudou tuplem. Blatný a spol si dnes umyli ruce "nefunguje to, tak si dělejte co chcete" Hlavní hygienička umí jen "rrr, rrr, rrr"

​přesně tak to vnímám taky... takže teď se jen dát na modleni,  aby nikdo z blízkých nepotřeboval lékařskou péči ideálně několik dalších měsíců... myslíte,  že se někdy začne nějak intenzivneji očkovat?  protože o tom se teď už vůbec nemluví...

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 17. února 2021 11:45

AprilTwelve ... nekolik dalsich let. nemyslim ze by se z toho zdravotnictvi otrepalo tak hned. nebudou prachy ani personal:-(

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. února 2021 12:00

AprilTwelve Ty AZ vakcíny (asi 40 000?) pořád z velké většiny leží u ledu. Už víc než týden.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 17. února 2021 12:21
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. února 2021 12:27

menawhile ve světě dochází k poměrně prudkému úbytku nových případů i úmrtí...

Offline nika
685 příspěvků moje polička 17. února 2021 12:31

Jiná Realita to se nás netýká. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. února 2021 12:38
Reakce na RoSa:

a tohle... je mi z toho úzko...

k tomu včera jsem se dozvěděla, že zemřel na covid jeden můj známej, skvělej hodnej chlap, brzo by mu bylo padesát... dost mě ta zpráva sejmula... jeho mladší sestra bojuje o život na JIPce (nebo ARO) a nesmějí jí o smrti bráchy nic říct, jinak by to nedala... moc jí držím palce

jo a nakazili se v práci, v kanceláři

​Taky držím palce!

Ludwigovu prognozu jsem četla o víkendu, neudělalo se mi dobře... navíc mu jich většina vyšla a te´d prostě čím dál tím víc lidí volá po otevrání, že vidím před ČR jen jeden velký průser.......

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. února 2021 12:39

tak super, máme prvního ministra školství na světě, který chce dětem odepřít povinnou školní docházku, pokud odmítnou test....

připadám si jak v říši divů.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 17. února 2021 12:41

Zarinya Naši vnučku ještě neviděli. Je jí měsíc. Týden před jejím narozením dostali covid, táta s ním bojoval 4 týdny. A odkud ho mají? Ze školky. Takže ano, děti ve školce jsou bez příznaků, učitelky to zvládnou s lehkým průběhem, protože mají dobrou imunitu, když na ně děti prskají celý rok. Ale snadno to donesou domů a tam už na tom všichni tak dobře nejsou a odnesou to   

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 17. února 2021 12:44

Jiná Realita Netýka sa to ani Slovenska. Zaujímalo by ma, prečo je tá situáciá v ČR a SR taká odlišná v porovnaní s inými krajinami.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 17. února 2021 12:44

Můžu vám říct, že mi je z nás blbě. Zavřená kadeřnictví? Houby- do TG se chodí zadem,. do kadeřnictví na Národní též a domluva s policií, kde pracuje manžel, že je kontroplovat nebudou. 

Zavřené hotely a restaurace? Houby. Domluva s hygienou, že je zkontrolují ten a ten den, potom jim dají pokoj. 

Od hygieny jsem vlastně ani nic jiného neočekávala. Jejich jediná práce v našem městě byla buzerovat provozovny a brát úplatky. Vůbec už se nedivím, proč zrovna u nás to je to tak rozlezlé.  Ryba smrdí od hlavy a když vidím ty zoufalce, kterým jde jen o koryto, co bychom čekali. Zodpovědných lidí je fakt málo.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. února 2021 12:45

MPLee ja ho nastesti videla a pochovala,diky bohu,ze jsem necekala,ze "se to zlepsi",a vim,ze muze byt problem i u lidi co od sebe bydli par km,ale ta hranice je dalsi prekazka,no.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 17. února 2021 12:57

RoSa nejhorší na tom je, že Ludwigovi ty prognózy na rozdíl od Flegra v minulosti vycházeli. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 17. února 2021 13:00

S těmi hotely, máme kámoše v jizerkach, má penzion, vůbec si nelajsne načerno někoho ubytovat, a to je původem ostravak a ranar jak svina.kopec je nad penzionem, přijeli prazaci, prohlíželi si ho a hned telefonát od starosty, jestli  náhodou někoho neubytovava. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 17. února 2021 13:06

Dneska jsem odmítla hlídat školkový dítě, jehož školku zavřeli kvůli viru. Jeho kamarád, se kterým se často vídali, jde dneska na testy a má průjem. No, snacha není ráda, ale mám zase jet k rodičům a tochu se bojím. Jsem přehnaně opatrná?

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 17. února 2021 13:09

Kokoska určitě nejsi, máš rozum!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. února 2021 13:09

Kokoska Nejsi. Já se kvůli rodičům vyhýbám taky všemu, nechci nic riskovat a mít je na svědomí.

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 17. února 2021 13:09

Kokoska nejseš