mě děsí ta Ludwigova prognóza... https://www.facebook.com/petrludwig
1c2.t Smeúpeniiohuihromadne vso d8S:re3rgdg9
NOVÁ PROGNÓZA - Únor + březen + duben:
Za prvních 5 týdnů roku umíralo v okrese Cheb cca 4-5x více lidí na Covid než ve zbytku ČR (v porovnání s Prahou dokonce 7x). A to jde pouze o oficiální Covid statistiky, nadúmrtí budou ještě daleko výše.
Chování mnohých lidí je na úrovni toho, že by ve válce po ulicích už jezdili nepřátelské tanky a lidé by stále tvrdili, že žádná válka není. Bohužel tím, že vir na rozdíl od tanku není vidět, se dá snadněji mozek o iluzorní realitě přesvědčit.
Podle nového průzkumu WHO "považuje epidemii koronaviru jen za mediální humbuk a ovlivňují ji tajné organizace" alarmujících 45 % obyvatel. A jak víme z anekdotických příběhů, lidi často nepřesvědčí o opaku ani úmrtí ve vlastní rodině.
Vir se nechová podle názorů Čechů v internetových diskuzích, ale jako přesný výpočetní stroj, který lidem každé zaváhání a chybu náležitě spočítá. Jeho chování se, až na vznik nových mutací, dá velmi dobře modelovat a díky tomu poměrně přesně předpovídat.
Co tedy ČR čeká, pokud se něco ZÁSADNÍHO nezmění? Udělal jsem si několik výpočtů a modelů:
Únor + březen + duben - přijde čtvrtá vlna, v součtu překoná všechny předchozí vlny dohromady. Větší nakažlivost a menší ochota dodržovat pravidla vytvoří společně násobný efekt šíření a dopadu.
Počet denních úmrtí vzroste 2-3x až k 200-300 lidem denně podle Covid čísel, ale reálně to bude podle nadúmrtí 350-500. Celkově počítám za ty tři měsíce 20.000 až 30.000 zemřelých podle Covid čísel a s nadúmrtími 30.000 až 50.000.
Nemocnice zcela jistě již nezvládnou udržet pro významné procento lidí základní úroveň péče, zcela normální bude selekce pacientů a přidělování vzácných zdrojů (JIP lůžka, kyslík, ECMO...) podle věku a aktuálního stavu.
Okolní státy pravděpodobně zavřou hranice a je velká otázka kolik z těch pár leteckých spojů z Prahy zůstane (aktuálně léta už jen cca 10 spojů denně). ČR zůstane od okolního světa téměř odříznuta.Míra mojí jistoty je 80-90 procent (připomínám, že jsem se poměrně přesně trefil i s druhou a třetí vlnou).
Nejde ROZHODNĚ o strašení, prognózy se dělají, aby tyto scénáře nenastaly. Žádám celou vládu i všechny poslance ať zásadně změní přístup a tentokrát prognózám naslouchají a zároveň naslouchají návrhům řešení od lidí, jako je Jan Kulveit a celá Iniciativa Sníh.
(11:30 EDIT):
Jediné řešení za mě, kdybych byl premiér:
Na dva týdny vše kompletně zavřít, čím dříve to uděláme, tím dříve z toho budeme venku + sankce za nedodržení. Tohle epidemii zásadně zbrzdí.
Ty dva týdny všem štědře kompenzovat - základní nepodmíněný příjem - při porušení kompenzaci sebrat.
Povinně roušky všude mimo domov s naprostým minimem výjimek + sankce.
Pak žačít postupně otevírat, ale s povinným testováním (musíme dělat statisíce testů denně - podniky, klidně postupně další segmenty...).
Když se objeví nové ohnisko, zavřít na 14 dní kompletně lokální okresy/menší části a masivně protestovat.
Není to tak těžké a podle mě se to dá i většině lidí vysvětlit, proč to je potřeba a že tím zachráníme stovky miliard a desetitisíce životů. Vychází to z doporučení mezinárodního vědeckého panelu, se kterým napřímo spolupracuji - www.endcoronavirus.org.
Prosím sdílejte k lidem, kterým mozek ještě neotrávily dezinformace a nežijí v iluzorní realitě.