Koronavirus
Já už si fakt přijdu jak ten sendvič, na jednu stranu bych ráda pomohla mladým, na druhou nechci uškodit našim. Mají před druhou vakcínou, bylo by škoda jim tam něco zavléct.
ionicera jak jsem cynicky psala, aspoň to rozvolnění nebude taková rána. Je to děsný. Možná je to pozůstatek minulýho režimu, kdy se všelijaká nařízení obcházela a různé věci se dělaly tajně. A s radostí, že režimu navzdory. Že by to v lidech pořád bylo? jako že "Voni nám nemají co nakazovat?" určitě k tomu teda přispívá i ta chaotičnost vlády a nekázeň těch, kdo by měli jít příkladem, o tom žádná.
Já už jsem ze všeho nešťastná a teď mě dostala informace z rodiny. Rodiče (65 a 69 let) jsou čerstvě pozitivní, naštěstí zatím průběh jako lepší chřipka. Od září jsme se setkali dvakrát a to po negativnim testu. Otec má firmu, kde se každou středu testují, sice antigenama, ale aspoň něco a neexistuje, že by někdo přišel do práce byť jen s rýmou.
Zato u mámy v práci je to k ničemu. Home office pro kancelářské neexistuje, aby to neděalo zlou krev u lidí z dílny. Na dílně roušky svorně sundávají pod bradu, jakmile nad nima nikdo nestojí. Výsledek je, že už třetina zaměstnanců je pozitivních, dva výtečníci to přišli nahlásit osobně! Nezajímá to hygienu, nezajímá to většinového majitele akcií - mimochodem větší německá firma. Návrh nařídit alespoň týdenní celopodnikovou dovolenou zamítnut. Takže jako rodina vše dodržujeme a nic z toho...
Já občas slyším takové zprávy, až je mi z toho blbě. Manželovi říkal jeden klient, že byl se známým, tomu nějak nebylo dobře. Tak mu za dva dny volal, jak mu je, a on byl po smrti.
Kokoska Tak v tomto případě vůbec neřeš. Mladí se s tím poperou (nepřeju jim to, ale nějak to daj) a fakt je důležité to neposlat dál. Až budou rodiče po druhé vakcíně, pak si trochu oddechneš. Se to sešlo blbě, ale jiné řešení to nemá.
Dík všem za podporu, mám výčitky svědomí. Hlavně když se ukáže, že kluk pozitivní není, budu mít. Ale andulka01 to vystihla, líp si poradí mládež.
Já jsem tak ráda, že si tady (i v jiných vláknech) může člověk vylít srdce :)
Kokoska u nás v rodině, 3 senioři v rodině pozitivní po 1. Dávce, nestojí to za to
Kokoska ten můj známej taky: v pátek ho dovezli do nemocnice, v neděli zemřel... kolikrát to jde hrozně rychle, furt nic, dobrý, a najednou je pryč...
Kokoska Také jsem nad tím přemýšlela, proč jsme takoví a došla ke stejnému závěru, jako ty. Režimu navzdory a já jsem vlastně hrdina, když na to kašlu.
Kokoska nic si nevyčítej, vždyť takhle by to mělo fungovat. Ríša chodí k prarodičům, ale jakmile se objeví podobná situace, vždycky hned tenhle kontakt přerušíme, dokud se situace nevyjasní. Ale i naopak, teď jsme se třeba 10 dní neviděli, protože u nich byl předminulý víkend švagr, brzy poté testovaný a pozitivní. Jedna nebo druhá strana už jsme se takhle izolovali z opatrnosti několikrát.
Pinot Noir no jo, je to tak. Já bych taky po nikom nic nechtěla, být v té pozici, ale chápu, že každá matka si aspoň na chvíli od těch mrňat oddychne.
Nevím, jak to má ta "vaše" školka, můj syn byl po kontaktu s pozitivním ve školce normálně v karanténě, která byla nastavená podle výsledků testu, s takovou informací nám ho ze školky vydali, hned jak je zavřela hygiena. Nějaký odchod k babičce vůbec nebyl na pořadu dne
Předpokládám, že kdyby to tak proběhlo u vašich mladých, nežádali by tě o hlídání, tak co ty hygieny dělají?
Dík všem za podporu, mám výčitky svědomí. Hlavně když se ukáže, že kluk pozitivní není, budu mít. Ale andulka01 to vystihla, líp si poradí mládež.
Já jsem tak ráda, že si tady (i v jiných vláknech) může člověk vylít srdce :)
určitě výčitky neměj, i když bude to dítě negativní, fakt to za ten risk nestoji
dynda vnuk Kokosky nemusel být v kontaktu s tím pozitivním, kvůli kterému školku zavřeli, ne? Naše školka byla zavřená, ale v karanténě jen jedna třída.
dynda nevím, co hygieny dělají, ale dcera (a my) byla po kontaktu s pozitivní paní učitelkou v karanténě z našeho vlastního rozhodnutí, nikoli proto, že by nás jakkoli kontaktovala hygiena. Už je to půl roku a furt nic... ![]()
Psala školkové dítě ze zavřené školky, toho kamaráda chápu jen jako dokreslení vážnosti situace ![]()
Hygiena nám nevolala, ale napsali do školky návod, který jsme všichni dostali, kdy mají jít na test a jak dlouho karanténa bude trvat. Školka byla zavřená z nařízení hygieny, tak to vlastně možná bylo napsaný v tom nařízení nebo jako příloha, prostě to bylo jasně daný. Ne že si vezmeme dětičky po obědě domů a můžeme si s nima dělat, co chceme.
Kokoska znám tě jen letmo odsud z diskuzí, ale přesto: na nějaký výčitky se vy...kašli. Když bude kluk negativní, dobrá zpráva. Ale zavléct něco rodičům jen proto, abys "vyhověla", to za to opravdu nestojí. Ale doopravdy. Já mám velkou od října ze školky doma a občas se u rodičů obě vyskytují. Nicméně vzhledem k tomu, co nás teď čeká- pokud se do školky ještě vrátí, k prarodičům rozhodně nepojedou.
Stát to definitivně balí, máme se držet a postarat sami o sebe. Já už to fakt nedávám.
Kokoska mě by ani nenapadlo někoho v této situaci žádat o hlídání. Odfrknout je jedna věc, dráždit hada bosou nohou zas druhá.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY