Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 17. února 2021 13:59

Ono je to tak, že pozitivní dítě se objevilo ve třídě A, kde má sourozence chlapeček ze třídy B, se kterým se vnuk ze třídy C kamarádí a scházeli se i na hřišti a na procházkách mimo školku. Takže náš sice přímo v kontaktu ve třídě s pozitivím dítětem nebyl, ale všechny třídy vypouštějí společně na zahradu (což nechápu), takže venku spolu být mohli. Teď je zavřená celá školka.

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 17. února 2021 14:05
Reakce na marieu:

Stát to definitivně balí, máme se držet a postarat sami o sebe. Já už to fakt nedávám.

​Mám naprosto stejný pocit, postarejte se sami o sebea všem, kdo jste na konci té mizérie velké díky

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 17. února 2021 14:06

Kokoska 

Tak v tom případě držím palce, teď jedou i nějaký střevní virózy, tak snad. My v takových nejistých situacích zůstáváme nějaký čas doma bez kontaktů a doufáme, že kdybychom měli smůlu, tak by se po týdnu nějaký ten příznak objevil. Zkušenost z několika školek mám, že se tam covid mezi dětmi vůbec nešířil, byly to izolované výskyty.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. února 2021 14:08

Kokoska Já myslím, že nikdo, kdo je opatrný nebo se "bojí", se nemusí cítit blbě. Babičku jsem neviděla od léta, bojí se. Je mi to líto, ale neřikám ani popel. Jiné babičky a další příbuzní nás vidět chtějí, ale kdyby si to kdykoli z jakéhokoli důvodu rozmysleli, rozhodně bych jim to ani na chvilku nevyčítala. 

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 17. února 2021 14:09

Kokoska to není úplně chytře zařízené, nicméně i bez toho si myslím, že ve spoustě menších a středních školek je problém ve společném zázemí- myšleno na personál, který je typicky nedostatkový a pohybuje se napříč školkou. Jako např u nás...

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 17. února 2021 14:12

MP Meri já normálně až do teď hlídám, kromě těch 14 dnů u toho malého, co měl tatínka C+ a byli všichni v karanténě. Chodí k nám i všechny děti od manželova syna, palačinky peču ve velkém i víckrát týdně :D Tahle doba je fakt na palici.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 17. února 2021 14:15

marieu no jasně, tohle není žádná velká školka, takže to asi bude taky tak. Ale zahradu mají velikou, tam by to oddělit určitě šlo - kdyby to mělo nějaký očekávaný efekt.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. února 2021 14:15

Kokoska Já vím, že hlídáš. O to víc bych si na tvém místě nevyčítala, že se ti do toho teď nechce. prostě každej má na ty svoje obavy právo. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 17. února 2021 14:16

Tak ještě jednou dík všem a už s tím nebudu otravovat. Jste hodné, pomohlo mi to.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2021 14:30

Kokoska já chápu, že se snacha těšila na hlídání, ale nedá se nic dělat, s tím se teď holt musí počítat. Zachovala si se správně a věřím, že i snacha a syn to vědí (i když je to štve)

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. února 2021 14:31
Reakce na marieu:

Stát to definitivně balí, máme se držet a postarat sami o sebe. Já už to fakt nedávám.

​Oni se těšili, jak si umyjou ruce, protože nouzový stav...ten si sice prodloužit mohli, ale zapíchli to stejně.

A bureš žvaní na setkání V4. Pardon, ale

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 17. února 2021 14:36

No asi to není na úplně odlehčení...

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 17. února 2021 14:39

dynda Aha, no nam napsala skolka, ze podle narizeni z hygieny skolka na 10 dni zavira, kdo chce prijit po 10 dnech, musi mit negativni test, kdo nechce jit na test, muze prijit az po 14 dnech. Bylo to loni v rijnu. Karantenu (vyslovne) nenaridil nikdo, a prislo se na to tak, ze reditelka nechala testovat ucitelky preventivne, protoze jedna mela rymu. Ta byla ale negativni, zatimco jina bezpriznakova pozitivni. Nikdo jiny to nechytl.

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 17. února 2021 14:52

andulka01 chybí mi pokračování jaro 21: řekli jsme, že je to na vás, vy všichni jste vinni... to ani není vtip- spíš shrnutí.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 17. února 2021 15:12

Já mám teď naštěstí spoustu práce, tak vůbec nestíhám ani tady, ani co se děje na poli veřejném, stejně ja každý den všechno jinak.

ale včera mne dostala kamarádka psycholožka, už jsem tu o ní psala, že stále jede v procesu v rámci zdravotního zařízení, s klienty sedí v rouškách, víc než dva metry od sebe, takže snad ok.

a té včera nepřišly dvě objednané paní, dlouholeté klientky.

Volala jedné, vzala to dcera, že maminka o víkendu na covid v nemocnici zemřela. S tou paní se znala 20 let, prošly spolu ztrátu dítěte, rozpad manželství, 3 kola rakoviny, paní chodila i každý týden někdy, byly už vlastně přítelkyně. Minulý týden se viděli a paní byla v pořádku.

a u té druhé se pak dovolala synovi a ten jí řekl, že maminka je v komatu v nemocnici a že už teď je jasné, že nepřežije. Paní 40 let. Také jí viděla minulý týden, byla to tentokrát intenzivní terapie po smrti manžela - taky na covid, už v prosinci.

A najednou jí, psycholožku, chytil záchvat paniky, že už před tím není úniku, že bude jen hůř a nikdy to neskončí. Nevím, jestli byl dobrý nápad volat mně, taky nejsem zrovna optimista, ale nějak jsme to rozmluvily, navzájem jsme se povzbuzovaly, skončily jsme v podstatě u veselých témat. Ale je to fakt nářez, když se to mele kolem člověka takhle zblízka.

edit: a vlastně ještě je hrozný, že se chtěla uvrhnout do dobrovolný karantény, ta moje kamarádka, když se s oběma nemocnými viděla před pár dny, a že prý, když měla ona sama respirátor, tak nelze.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. února 2021 15:17

Teď mi volala kamarádka, marodila. Kde to chytla, neví, s kým se stýká, všichni zdraví. Hygienička jí řekla, že tyhle nevysledovatelné nákazy jsou nejčastěji z obchodů. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. února 2021 15:22

Tak já jsem o víkendu slyšela, že se v jedné škole chystá maškarní. Děti se nesmí sejít před školou, na chodbách a ani u oběda a on bude karneval všech tříd v tělocvičně. Někdy to opravdu nechápu. 

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 17. února 2021 15:31

Liesel - já už mód postarej se sám o sebe jedu dlouho, stačí jen tady číst kolik hrdinů co nedodržuje, jsou mi putna, covid se nechytí po pár minutovém kontaktu, to mi nikdo nevymluví, čerstvá pracovní zkušenost. Tak ať se všichni poflákaj, já už se Blatnýmu ani nedivím. Kdo chce kam, pomozme mu tam . 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 17. února 2021 15:52

Renusatko ja dnes jela kolem zakladky na kotlarske a zrovna meli pristaveny bus, deticky nastupovaly - kam vyrazeli samozrejme nevim, ale jako

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. února 2021 15:53

Sweet Potato

a na základě čeho to ta hygienička asi tak může tvrdit? nechci tady falešně horovat za obchody, ale ono je hodně pohodlné říct v obchodě, když nevíme, na koho to hodit.

jak to může takhle tvrdit, když je to "nevysledovatelné"? je totiž nutno počítat s tím, že bude dost lidí, kteří tvrdí, že nebyli vůbec nikde a s nikým se nestýkají (teď nemluvím o kamarádce), a "chodí jen do obchodu, na mou čest", ale ve skutečnosti byli u tety, na kosmetice, na pivu, s kámošem...musí hygieně minimálně zatajit část pravdy, protože to nemůžou přiznat....a hygiena si poznačí "v obchodě", protože něco si napsat musí.