viktorka_od splavu Na Jezírko (to je centrum pro environmentální výchovu v Brně), měly tam venkovní program. Byly to deti ze školky.
Koronavirus
Renusatko Pracuji ve školství a dovolím si tvrdit, že toto si žádná škola nedovolí. Určitě nebude několik tříd pohromadě...
Renusatko Pracuji ve školství a dovolím si tvrdit, že toto si žádná škola nedovolí. Určitě nebude několik tříd pohromadě...
Taky si myslím, v dnešní době si to nikdo nedovolí.
Jiná Realita To mne samozřejmě taky napadlo. Netvrdím, že to, co řekla hygienička, je slovo boží. Jen to píšu jako zajímavost, že se tu o tom zrovna bavíme. Ale pořád věřím, že nelžou všichni, nejsem doktor House.
Já chodím nakupovat dopoledne, ale to tahle kamarádka nemůže, říká, že běžně stojí frontu v narvaných obchodech.
Renusatko to asi bude mít každá třída samostatně, ne? Naše školka měla karneval minulý týden, každá třída zvlášť.
Sweet Potato já zase netvrdím, že to není pravda, spíš bych řekla, že to není celá pravda.
někdo z těch nespecifických případů se nepochybně v obchodě nakazí. jen těžko říct, jaké procento.
ani já, bijec za ne tak zásadní nebezpečnosti prodejen :) netvrdím, že se tam nenakazil nikdy nikdo.
ještě je potom otázka, jak se v tom obchodě nakazili, jestli ze vzduchu, nebo proto, že si neumyli ruce, šahali do oka, podle mě se může teď v zimě nákaza šířit, protože lidi jako já si musí pořád sundávat roušku a smrkat...
My máme takhle tetu. Nemocná ona, v práci nikdo jiný, strejda zdravý. Vídá se jen s několika vnoučaty a chodí nakoupit. Jinak nic. Nabízí se tedy obchod a pak ta vnoučata. Ale nikdo z nich neměl žádné příznaky ani nikdo z jejich kontaktů do toho nespadl, musel by to být delší bezpříznakový řetězec, což asi není vyloučené, zkrátka se vůbec neví.
Já si pamatuju, že v tom nařízení bylo psáno z důvodu karantény více než nějakého procenta personálu a dětí... Nejdřív jsem si to špatně přečetla a polilo mě horko, že tam mají hrozně moc nemocných, na druhé přečtení už jsem se uklidnila, že nejsou rovnou nemocní, ale jsou v karanténě. Jako přišlo mi to rozumný, když se mezi těma usoplencema pohyboval pozitivní usoplenec. Ona ta karanténa zas už nevyšla nijak dlouhá, bylo to asi 6 dní.
Jiná Realita ono je to fakt zahada, napadl me i zakaslanej vytah(ackoliv se snazim nenastupovat hned po nekom, ale s kocarkem si vybrat nemuzu) nebo proste blba nahoda ze nekdo kolemjdouci mocne zachrchla?
Já v tomhle fakt věřím na ty superpřenašeče. Osobně jsem měla štěstí na hrozně nešikovný přenašeče, někde tím pádem musejí být takoví, co to doženou.
dynda
ale jako jo no
711990 U té britské mutace by to asi bohatě stačilo.
Vlastně znám i dost rodin, kde to zdaleka nechytli všichni, a pak jednu, kde to bylo dost rychlý v kompletní sestavě. Asi to není statisticky nijak zajímavé, ale oni jsou až přehnaně čistotní.
dynda u nas jsem to taky byla jen ja, no. A do statistiky, cistotna moc nejsem!
Prosim vas, proc presne otevirame obchody, kdyz mame plne nemocnice? Co mi uniklo?
Vím, že diskuze už je dávno jinde, ale protože vzhledem k okolnostem to tu nemohu sdílet "v přímém přenosu" , tak cítím potřebu tě v této otázce podpořit. Sice cítím, že pro prodejce je situace tragická, ale otevření všech obchodů, tj. otevření velkých nákupních center, mě docela děsí. Plus tu bylo srovnáváno zavření obchodů a omezení pracovní doby úřadů jako "stejná blbost" .... No, snad to hoší z vlády opravdu stran bezpečnosti ošetří. A lidé budou rozumní.
Kokoska mě by ani nenapadlo někoho v této situaci žádat o hlídání. Odfrknout je jedna věc, dráždit hada bosou nohou zas druhá.
Přesně to jsem chtěla napsat. Kokoska Hoď to za hlavu, myslím, že ani snacha nebude naštvaná, spíš myslím, že to v tu chvíli nějak nedomysleli, ale taky se jim to rozleží v hlavě, neboj.
Já přispěju aktuální školkovou situací od nás - děti se o kontaktu s pozitivním ve třídě dozvěděly včera odpoledne - 8.den od kontaktu, s tím že za dva dny jim končí katanténa před tím musí všichni ze třidy na testy. Testy nejprůkaznější mezi 5.-7.dnem, takže výpovědní hodnota teď bude s otazníkem, zvlášť když termíny jsou místy až na zítra. O tom, co se dělo v minulých dnech na všech rybnících máte představu a u nás je jeden hned naproti školce. To bylo včera.Dnes se pro jistotu zavřela celá školka, protože někomu došlo, že děti se odpoledne po spaní ve třídách spojují a kdo chce v pondělí do školky, musí mít ideálně ze soboty negativní test.
itinka Pinot Noir tv Bohužel je to tak. Jsou to třídy, které teď chodí do školy. Tělocvična má být nějak rozdělená na části a jde o tři třídy. Osobně asi nechápu karneval ani jedné třídy, když tam sedí po jednom v lavici, oddělení a najednou tanec, zpěv a zábava.
Do statistiky. Kdo k nám do práce přijde po covidu, to znamená ty naše pacientky, kterým je 65+, tak většinou ví, kde to chytly. Z velké většiny je to rodina a přátele, co kdo řekne na hygieně, to je jiná věc. Zrovna dnes mi paní říkala, že to má od kamarádky, ale protože se sešly (víc kamarádek), tak nikdo nic nehlásil. Jedna zavolala, že je pozitivní, ostatní šly na testy, když začaly mít příznaky. A kdo neměl příznaky, tak to v klidu mohl šířit dál.
Nebo kamarádka. Chodí někde na kosmetiku. Kosmetička nemocná a roznesla to po zákaznicích. Tak asi ona ani ony to nikde hlásit nebudou. Tak co se nabízí...obchod. Chodíme tam všichni a je to povolené.
V práci si teda jedna kolegyně myslí, že to dostala ve vlaku, kde kašlal nějakej kluk a jeli dlouho. Ostatní nikdo nemá tušení. Já si myslím, že u nás to donesl hned první týden ze školy syn. Byl první, kdo kašlal. Jenže to bylo v době, kdy bez vytrasování nebyla šance na testy a doktorka řekla, že má ležet. Tak ležel, ale než ležel, tak do té školy chodil týden.
Renusatko rozdelena telocvicna? To mi prijde, jak se kdysi rikalo o tech kurackych koutcich v restauracich, jako kdyby se v bazenu v jedny pulce smelo curat do vody a v druhy ne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY