Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. února 2021 17:50

Renusatko Jako že tři paralelky prvňáků budou v jedné tělocvičně? A nepromotají se? To je absurdní. To by musela být tělocvična zvíci fotbalového hřiště.

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 17. února 2021 19:00

Kokoska Nejsi přehnaně opatrná :-).

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 17. února 2021 19:01

Fiction diky

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 17. února 2021 19:04

Sweet Potato Já už se nedivim ničemu. Existuje přinejmenší jedna školka, kde mají páskama rozdělenou zahradu, aby se děti venku nepotkaly, ale některé třídy mají společnou šatnu a umývárnu a odpoledne se míchaj na kroužkách

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 17. února 2021 20:53

Jako, nemam nazor na karnevaly a povyrazeni, ale je mi strasne lito malych deti, batolata, skolkacci, ze obrovsky kus jejich zivota nezazivaji normalne. A kdovi kdy zacnou..  Mozna jeste vic tech, co jeste nechodi do skolky, kdyz si vzpomenu, co jsme vsecko s dcerou obrazely a jak jsme si to uzivaly... 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 17. února 2021 21:04

Pavlena 

Jo, syn má ve školce celkem normální kontakt, dělá si kamarády, ale malá dcera má ten život hrozně plochý, když ta pakárna někdy před rokem začala, ještě jí nebyl rok. Já věřím, že to ty děti doženou, ale je to hrozně divný. Se synem jsme v tomhle věku vymetli kde co. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2021 21:35

Pavlena jo, přesně. Vidím to hlavně na starším, zrovna dneska ráno přiběhl, bačkůrky na rukách a prý "My se jdeme zeptat, jestli dneska půjdeme do školky?"Nebyl tam od prosince a asi ještě dlouho nebude. Mladší aspoň neví, o co přichází, u něj to mrzí hlavně mě, ale na staršího to dopadá.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. února 2021 21:39

Pavlena Ony ty úplně malé děti nevědí, co je "normál". Jako je to možná ošklivý říct, ale těch je mi líto ze všeho nejmíň, školkové děti jsou podle mě úplně v pohodě. Nejvíc lituju ty děti, které už si nějaký normál zažily, už z toho taky trochu mají rozum, ale zároveň nejsou dost velké na to, aby to nějak zpracovaly. Plačící děti od Lamicka treba, to mi vždycky úplně láme srdce ...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2021 21:51

MP Meri souhlasím, že školkové děti jsou nejvíc v pohodě. A ty menší děti to určitě lépe překlenou, ale třeba synovi nebylo ani 2,5, když pandemie začala, ale byl zvyklý navštěvovat kroužky, miniškolku, divadlla, muzea,... a to všechno je teď zavřené a i pro něj je to nestandartní a je vidět, že je mu to fakt líto a moje odpověď "až nebude tolik bacilů už ho asi celkem vytáčí. Mojí ségry, která letos nastoupila do primy a s novými spolužáky se viděla sotva měsíc, je mi teda líto něco víc, to je fakt. Je už dost apatická, nic jí nebaví, pořád akorát s rodiči,...

Offline Garfie
28626 příspěvků moje polička 17. února 2021 21:51

MP Meri Taky jsem to chtela napsat. Je to smutny, ale dozenou to, moje deti si na skolku a aktivity z te doby uz ani nepamatuji!!! Mne je vic lito tech starsich, treba pubertaku a vys, meli by mit partu, jezdit na cundry a chodit na rande...

Online Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 17. února 2021 21:52

MP Meri mně teda "nevědět, co je normál" připadá k pláči dost a je mi toho, který tímto divným způsobem strávil víc než polovinu života, zatraceně líto, protože si myslím, že už to nedožene. Nezná kromě nás jiné lidi, nezná žádnou jinou domácnost, nezažil, že jsme někde, kde platí jiná pravidla, neví, že k nám domů můžou i jiní lidi, nechodí do obchodu, nejezdíme různými dopravními prostředky atd. Se starším se o tom dá aspoň přiměřeně věku mluvit, mladší žije pokřiveným způsobem, kam jeho paměť sahá. 

Offline Tabea
8253 příspěvků moje polička 17. února 2021 21:53

MP Meri hele nevím... dceři budou v dubnu 4. Občas se jí cvičně ptám, jak se jmenuje, kde bydlí, kdy má narozeniny... na podzim mi na otázku, kdy má narozeniny, řekla, že až skončí koronavirus. Narozeniny = oslava, koronavirus = žádná oslava.  Obě děti (starší je předškolák) se mě několikrát týdně ptají, kdy už to skončí a budou moct na tancování, do bazénu, do zoo, ke kamarádům domů, do ČR k prarodičům, jet vlakem na výlet,...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. února 2021 22:04

Náš škôlkar, ktorý začal chodiť do škôlky pred rokom a bol tam dohromady tri mesiace a stále je doma to vníma dosť. Dnes mi smutné vravel, že nemá kamarátov a nemá sa s kým hrať. Bolo mi ho fakt ľúto. A to ma brata, s ktorým su už riadni parťáci. Ale je veľmi spoločenský, potrebuje rovesníkov a to občasné stretnutie niekoho na ihrisku mu nestačí :( Škôlku dnes u nás síce otvorili, ale netrúfam si ho tam dať v tej situácii aká na Slovensku je. Museli by sme úplne odstrihnúť mamu, s ktorou sa stretávame takmer denne a tá by to niesla dosť ťažko. Plus sa bojím už aj o nás so sambom, za posledný týždeň neďaleko zomreli dve moje rovesníčky (plus mínus) na covid. A tu našu vrchnosť čo robí, to je na zeleného smajlíka! 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 17. února 2021 22:10

MP Meri  já právě vidím, jak kluk, který je ve školce to všechno bere líp. Jemu skončilo pár kroužků, jinak se pro něj nic nezměnilo  ydcera přišla o školu, kamarády a spolužáky, kroužky, zájmy... teď jsem jí rozšířila počet kamarádek, ke kterým chodí nebo ony k nám. Už to dál nešlo... to by opravdu skončila u psychologa. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 17. února 2021 22:11

Pinot Noir to je taky strašně smutný :(  

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. února 2021 22:14

Kolega mi vykládal, ze jeho 5 lety syn je na procházce upozornuje, ze mají obejít obloukem lidi, které miji. To je hrozive. Co to udělá s psychikou dětí? Ponesou si následky? 

Offline KonečněTady
139 příspěvků moje polička 17. února 2021 22:16

My máme doma toho pubertaka - resp. Pubertacku a je to děs. Obzvlášť, když i já s manželem i její mladší sestra jsme všichni pořad doma. Její spolužáci bydlí všude možně po Praze, takže sraz si domluví cca jednou za 14 dní ve dvou, max ve třech. A to byla zvykla mít každý den nějakou mimoskolni aktivitu s různými skupinami děti. Teď je vidět, že je to u nás doma čím dál tím větší ponorka. Potřebovala by se vídat s vrstevníky, dělat prespavacky, randit, ... Tak snad to všichni ve zdraví přežijeme 

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 17. února 2021 22:25

Kokoska tak jak vsichni psali, dobre jsi udelala, nema smysl riskovat, vubec bych nemela cerny svedomi

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 17. února 2021 22:33

Jennyfor tak to je strasny!

Sweet Potatome se to s temi obchody nezda, neverim teda, ze by se pri nakupovani nikdo nenakazil, to vubec. Ale myslim, ze procento tech pripadu je mizive. Tady jsou obchody a restaurace otevrene stabilne od leta, v listopadu pripady stouply o 300%, novym opatrenim se velmi omezil socialni kontakt, vcera 302 pripadu konecne to kleslo pod 400, i kdyz myslim, ze to bude kolisat). Na zacatku listopadu bylo pres 2000 denne. Nakupuju a chodim do restaurace porad stejne, ale nestykam se stejne s kamarady a v praci prisna pravidla atd. 

Srazeli cisla z min pripadu, to je jasny, ale mam z toho pocit, ze to ukazuje primo na ty socialni kontakty, bohuzel. Tady porad plati bublina bud vlastni domacnosti (dal nic) a nebo plus 2. Je to drsny celkem a jaky to bude mit nasledky na veci jiny nez Covid je otazka, to je fakt. Porad si myslim, ze prace a soc kontakty je nejvetsi prenos. I skoly frci, s omezenim, nejake pripady byly, ale vsechno zachytili zatim.

Fakt jsem z toho rozcarovana, protoze co tady vsichni pisou ohledne toho jak se to cely vede je 100% pravda.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:00

0zero7 tak ono to nikdo nemyslí tak, že zavřeme obchody a jsme zachráněni. Je to tak, že každé z opatření má nějaký dopad: roušky sníží R o 0.1, školy o 0.2 obchody o 0.15 ( čísla jsou zcela vymyšlená). A teď jde o to, naskládat z těch opatření použitelný a ekonomicky průchozí mix, který to R sníží pod 1. 

To je samozřejmě důvod proč pořád jedou fabriky, každý ví, že rozhodně nejsou bez rizika, ale znamenalo by to vypnout možná 40% ekonomiky a to si úplně můžeme dovolit. ( To, co je omezeno teď tvoři podle Horské cca 12%).