Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:04

nonemy jo, myslím, že ty hodně malé děti se zdají "v pohodě' jen proto, že následky nejsou zatím vidět. Náš čtyřletý vztahuje "bacil" ke všemu, cokoliv řeknu, že se nesmí, nemůže, nejde, tak se ptá, jestli až nebude bacil, to půjde. Mladší se neptá, protože nemluví, ale jak jsem psala, ovlivňuje ho to každopádně. Myslím, že všelijaké potíže se začleňováním do kolektivu, problematické nástupy do školky a separační problémy se dají očekávat. Ostatně i rodiče v permanentním stavu nervozity mají jistě svůj vliv.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:05
Reakce na Garfie:

MP Meri Taky jsem to chtela napsat. Je to smutny, ale dozenou to, moje deti si na skolku a aktivity z te doby uz ani nepamatuji!!! Mne je vic lito tech starsich, treba pubertaku a vys, meli by mit partu, jezdit na cundry a chodit na rande...

​Taky je to pro mě hrozná představa, že by mi někdo v 15,17,18 řekl, že mám sedět rok doma. Žádná zábava, kino, restaurace, diskotéka a někdy ani žádní kamarádi, lásky. 

Ale víceméně je mi líto všech dětí, i nás.Každý přichází už o rok svého života.

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:08

continuity JJ, ja tomu rozumim, spis mi jde o to, ze to vypada, ze omezeni soc kontaktu ma vetsi dopad nez obchody atd. A to moc v CZ nevidim a uprimne, myslim, ze v teto situaci, kdy je monho lidi uz otravenych to ani asi nelze. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:11

Pinot Noir někde jsem teď četla vyjádření nějakého psychologa, že u dětí velice závisí jak se k tomu staví rodiče. Pokud jsou s tím nějak srovnáni, děti to snášejí mnohem lépe. 

Já se snažím to na ty moje příliš nepřenášet, ale taky to na ně doléhá - u nás se teda zatím alespon nebrečí po nocich, ale občas si hrozně a úplně zbytecne vlezou do vlasů a ubývá ta tolerance. Dnes starší vylezla na balkon a deset minut tam nadávala (máme ho zasklený, ale stejně - bylo devet vecer) a mladší se na půl hodiny zamkla na zachode a trucovala. Spát šla jako sluníčko. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2021 23:14

Pinot Noir já si teda nemyslím, že by mladšího tahle situace nějak poznamenala, jeho život se až tak moc neliší od života staršího v jeho věku, jasně skoro s ním nechodím do obchodů ani nejezdím metrem, mezi vrstevníky se nedostane, ale svět takhle malých dětí je jejich rodina. Vlastně si ani nemyslím, že by to nějak dlouhodobě poznamenalo staršího, na něj to má spíš ten okamžitý dopad. Mnohem víc to poznamená školní děti a hlavně děti v pubertě.

Online Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:16

continuity já to myslím nijak nehrotím, panice nepropadám, jsem introvert, který lidi moc nepotřebuje, jak se tu často řeší, co komu chybí, tak mně kromě rodiny vlastně nic nechybí, ale jsem prostě otrávená z politiky, z chování jiných, bavíme se o tom s mužem, děti to podle mě nemůžou nevnímat.

Online Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:19

Evaeva ty jo, moc neliší? Náš mladší má absolutně jiný život, než měl v jeho věku starší. A rodina - tu moji právě mladší ještě nepoznal, viděl je naposledy před půl rokem.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:25

Pinot Noir

Ja si myslím, že takové to běžné rodicovske rozladění je nijak nepoznamena. pokud se ti to zda blbý, tak o tom s nima normálně mluv, i kdyz se ti zdá, že tomu nemůžou rozumět. Já jsem třeba dětem na začátku vysvětlila, že nemoc je nebezpečná pro babičku. zašlo to tak daleko, že když chci, aby se v interakci s babičkou dodržovalo nějaké opatření, tak je mnohem efektivnejsi, když to vysvětlím dětem než když to řeknu babičce. Ta to komentuje slovy, že tě mě mají vítr. Ja na to odpovídám, že mají rozum. 

A buď ráda, že ty vaše debaty neroznaseji dál. Když starší začne verklikovat naše názory na Babiše, je to větší hrůza než když používá moje nadávky.

Kdyby bylo před sametem, už všichni dávno makáme v Jáchymově. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2021 23:25

Pinot Noir každý den s ním jdu ven stejně jako se starším, jasně nejdeme na nákup ani na plavání, se všemi prarodiči se vídá, hlídají ho teda míň, beze mě tolik nebývá, nevídá se teda s mými prarodiči. Nepřijde mi, že by to na něj mělo až takový vliv, zas tak dramatický rozdíl nevidím. Ten vidím mezi životem staršího před rokem (nebo i v září) a teď.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:27

Pinot Noir s rodinou se netrap,moje děti vídali moji část rodiny sporadicky, kdyz byly takto malinké - opravdu 1-2x ročně - s kojencem nejde cestovat 800 km každý mesic. I tak mají výborný vztah. Víc to myslím trápí ty dospele. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:32

Evaeva já si teda myslím, že ty aktivity v batolecím věku se celkem přeceňují. Naše děti byly nejšťastnější na tom pískovišti. Plavání jsem neprovozovala vůbec, žádné cvičení, ani jine kroužky, vláčeli jsme je teda na hory a do zoo, ale to hlavně kvůli nám.  ony by se spokojene smykaly i na lopatě před domem. 

Žádné negativni vlivy našeho laxniho přístupu k volnocasovemu vyžití děti nepozorují. 

Online Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:33
Reakce na continuity:

Když starší začne verklikovat naše názory na Babiše, je to větší hrůza než když používá moje nadávky.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:34

Evaeva ja si tiež myslím, že na mladšieho to nejaký veľký dopad nemá, presne, jeho život je rodina. V tomto veku sa ešte nevie zahrať s cudzími deťmi, von chodíme, aj k našim, jedine sambovho otca vida malo a to len vonku. Staršieho pravidelne chodil kocikovat a mali krásny vzťah. Ostatní ľudia sú mladšiemu úplne putna. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2021 23:34

continuity mladší plavání i to cvičení měl rád, hlavně teda to plavání. Ale taky si myslím, že se nic nestane, když vynechá, to mrzí akorát mě.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:37

Batolata to fakt poznamená nejmíň. Pokud se jim rodiče doma vzájemně nevraždí nebo tak něco. I to by teda časem vytěsnily hluboko do podvědomí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2021 23:38

Mrakoplas přesně, to mrzí hlavně dospělé. Vztahy se širší rodinou dožene, až bude mít příležitost. Akorát ti dospělí si uvědomují, že ta příležitost třeba už nebude:(

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:39

continuity presne. Koľkokrát sme sa niekam vypravili a skončili pár metrov za barakom s lopatkami na zmrznutom! pieskovisku Po horách, zoo, atrakciách a podobne ich ťaháme my, pre nich je tam vždy dôležité len ihrisko :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2021 23:42

Mrakoplas já teda musím říct, že starší teda hory, lesy, divadla, koncerty má rád, fakt si to užívá. Holt to bude muset dohnat za rok, hlavně tu kulturu.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:43

na všechny ten blbej koronáč dopadá. na singles bydlící na konci světa taky, čím déle, tím více hrubou silou :/

kdybych aspoň neměla tolik práce, ale takhle se celý můj život smrsknul na naprosto osamělou nonstop práci a péči o rodiče. kino, výlety, deskovky, zámky, normandie, jazyky (online to je o ničem, když člověk pořád sedí na té samé židli co v práci), plány na věci, které jsem se chtěla naučit, celkem všecko fuč. ale hlavně příležitost se seznámit, která i tak byla zanedbatelná, zmizela dokonale. a to se dost těžko dohání.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:46

Evaeva starší áno, aj keď to ihrisko stále vyhráva :) ten smutní za rovesníkmi ale myslím, že porovnávať to so staršími deťmi a pubertákmi sa nedá a ak to nebude trvať ďalší rok, tak na to možno aj zabudne.