Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 20. února 2021 20:07

Evaeva teraz mi kolegyňa, čo ju dnes naockovali, napísala, že má teplotu a bolí ju hlava

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2021 20:55

letfenixa to je asi docela časté, ale stojí to za to. Aspoň podle mě. Ať to zvládneš, co nejlépe.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 20. února 2021 21:23
Reakce na Evaeva:

letfenixa to je fajn. U nás by měli s učiteli začít 1.3.

​To je zajímavé, že s očkováním učitelů začnou až s návratem děti do škol. Že celou dobu jedou školky, specialni školy,  a první a druhé třídy, to je pohoda.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2021 21:25

tv já té vládní strategii vůbec nerozumím, možná proto, že to žádná strategie není. Vzhledem k tomu, že se ani nedaří ty vakcíny vyočkovat v nějakém rozumném čase.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 20. února 2021 21:32

Evaeva já taky ne. Mne by stačilo, kdyby byli naočkování senioři a rizikové skupiny. Ale tohle mi prostě přijde na hlavu, protože ve speciální škole pracuju, děti tam roušky mít nemusí, ten kontakt je tam velice intenzivní, včetně přebalování. Jedeme celou dobu. A teď se najednou mluví o očkování pedagogů, když se mají do školy vracet studenti, kteří budou nosit roušky.

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 20. února 2021 21:43

barbucha já ty spreje u vchodu do prodejny taky nepoužívám, pokud nemají bezdotykovy. V kapse mám svůj gel, desinfikuju si ruce radši tím. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. února 2021 21:46

Evaeva Tak nám už přišlo pro maturitní ročník ze školy, že to moc nevidí. Že nemají testy a zatím pořád nejsou ani metodické pokyny.

My jsme velcí. Pokud by se od prvního března pustily závěrečné ročníky, museli bychom testovat asi 280 zaměstnanců a přes 530 žáků. Kdyby k tomu přišel odborný výcvik, tak by to bylo kolem 1500 a nedovedu si představit, že by to dvakrát týdně měla škola zajišťovat,"

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 20. února 2021 22:20

Mně včera bála sefova, jestli chci očkovat. Jen dotaz. Kdyby.. 

Takže je možné, že se nějaké očkování učitelů chystá.

A dneska llacal zase Bureš v TV, že návrat žáků do škol není vubec jistý, spíš to vypadá, že se konat zase nebude. Situace je špatná prý. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. února 2021 22:31

Dadoo 

To si všimli brzo, v Paze zbývá 41 lůžek na JIP (a víc jak polovina z toho je v Motole, kde si je asi budou syslit i nadále...). Třeba v nemocnici, kde byl táta s plicní embolií, už mají jen 2 místa, v nemocnici, která je jako druh od našich nejblíž už nemají ani jedno

https://twitter.com/VojtechGibis/status/1363091293191233537

Offline Torrah
3412 příspěvků moje polička 20. února 2021 22:34

Já se obávám, že dokud se nezačne víc očkovat, tak to tady u nás lepší nebude, bohužel. Spousta lidí si pořád myslí, že jim se nemůže nic stát a taky se podle toho chovají. Sice pak občas čteme články, jak na jip covid lidi naříkají, že netušili, že to může být tak hrozný, ale to je už pozdě. Ono opravdu už nám nezbyde nic jiného, než každý, kdo má rozum, se snažit co nejvíc chránit sama sebe a pak holt to očkování, nevím. Jinak to moc nevidím růžově.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 20. února 2021 22:53
Reakce na Jiná Realita:

barbucha prosím tě, přijeď, já tě najmu jako chranku. můžeš mi předvést, jak dokážeš sama z obchodu v půl šesté ráno vykázat třeba dva bulhary, nebo mongola, kteří ti nebudou ani rozumět. a můžeš jim u toho vysvětlit, že příště mají mít respirátor nebo dvě roušky. navrhuju ti vytlačovat je tělem a u toho jim ukazovat na obrázku nové nařízení. nebo toho chlapa, který chodil do obchodu k nám na konec světa bez roušky, a když ho odmítly obsloužit, tak jim tam 10 minut hrozně nadával. mají zavolat policii? (dojezdový čas je tak těch 20 minut, když nejde o vraždu)

on stát trochu zapomíná, že obchody nejsou jen supermarkety, které mají ochranku, ale že v hodně obchodech jsou jen prodavačky a ty vůbec ve smlouvách žádné vyhazování lidí ani bránění jejich vstupu do prodejen nemají. já to po nich dokonce ani nemůžu chtít. dělají to samy z vlastní vůle tak, jak nejlépe dovedou a jak nejlépe to vyhodnotí. někoho napomenou, někoho upozorní, někoho neobslouží, ale opravdu to nejde tak, jak si to tu malujete, protože jste se v životě nesetkaly s nějakým nabubřelým hňupem, který má svoji pravdu, a váží 150 kilo.

my se snažíme, jak můžeme, ale opravdu nejsme ani policie, ani hygiena, ani supermarket. 

​Už  mi to tedy také štve. Prodavačka taky dneska řekla pánovi, který si pořád v krámě strkal roušku pod čumák, ať se nezlobí, ale absolutně se nemůže soustředit na obsluhování, když se ho bojí. 

Pak jsme vysledovali jednu zákonitost- kdo jde pro barefootové boty, má problém s rouškama. Děti přijdou bez nich a dospělí mají hadry pod nosem. A hrozně se diví, že i 5 letý Pepíček u nás musí mít roušku. 

Je to blbý, ale lidi jsou neuhlídatelní, takže my najíždíme na systém- zamčený krám a prodavačky si pro jednotlivé skupinky chodí a zkontrolují roušky a dezinfekci. Zjistili jsme, že to prostě jinak nejde. Kdyby byl ten krám plný, tak se tam stejně snaží nacpat a pro nás je to strašně vyčerpávající. Nehledě na to, že máme strach. Vůbec by mi nevadil 3 týdenní lockdown , všechno zavřeno a pak pomaloučku pouštět. Stejně nemáme ani radost z prodeje, když se obyčejně těch lidí bojíme. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 20. února 2021 23:29

Torrah já třeba myslím na kovid pořád. Samozřejmě normálně funguju, ale v podvědomí to furt je.  A myslím, že to dopadne hodně špatně.  Normálně se člověk těší tak nějak na jaro a teď s jarem přijde smrt. 

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 20. února 2021 23:30

Evaeva ďakujem, si milá

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 20. února 2021 23:33

ionicera ten tvoj obchod je veľký? Alebo je nejaké obmedzenie na počet ľudí? Ja stále vidím na dverách obchodov oznam, koľko ľudí môže byť dnu, vo veľkých tomu šéfuje sbs, v malých počet košíkov a predavačky, bežne cakavam pred lekárňou, kde môžu byť Max dvaja aj s ďalšími.

Offline Potrefenáhusa
39006 příspěvků moje polička 20. února 2021 23:47

Já tu dezinfekci nepoužívám skoro nikde, třeba na poliklinice, kam chodím s ditetem, maj úplně sileny lepidlo, který nezasycha, nejde to dolu pomalu ani papirovym kapesnikem. Nosim si svoji 

Offline rozarka
4226 příspěvků moje polička 21. února 2021 07:35

barbucha  K těm náhradníkům,když se píše, že zůstávají  nevyužité vakcíny v mrazácích, předpokládala jsem, že kdo o látku, kterou je stále možno očkovat. Ne o nepoužitelné zbytky.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 21. února 2021 09:47

https://blog.aktualne.cz/blogy/jan-hamacek.php?itemid=39039
"V rámci možností transparentní..."

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 21. února 2021 09:51

rozarka 

No to je něco jinýho, vůbec nechápu jak je možný že desetitisíce vakcín ležej ladem. Nestíhaj nebo co? Nebo to nechce distributor přidělovat? U nás se využije do mrtě všechno... a pořád bychom brali víc.

žluťásek 

Mluvím o těch bezdotykových, jiný ani nevídám... vlastně myslím že dotykovej (prostě flašku) jsem viděla jen v Notinu!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2021 09:58

barbucha mám pocit, že nebyl vybraný distributor těch vakcín.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 21. února 2021 10:08

Evaeva 

To by chtělo nějakej pořádnej poradní sbor, aby nevybrali špatně!